Здравейте драги Читатели.

Пиша ви отново по темата с Blackout-a, защото много хора ми задават много въпроси, и в следващата серия курсове по оцеляване тази тема ще бъде засегната, особено в раздел ”Комуникации”, където ще видим как се работи с преносима радио техника, как се използват репитри, и ретранслаторни антени, и много други интересни неща, свързани с подготовката за извънредни ситуации. Тези курсове се случват, защото вие го искахте.

Линкове към предните материали, може да намерите в предишната статия, през нея, и така в посока назад, може да прочетете и всички останали.

The Blackout… Много интересна тема за размисъл и анализ, и днес ще видим няколко интересни допълнения към нея. Наскоро австрийският министър на отбраната Клаудия Танер увери, че има голяма вероятност от прекъсване на електричеството, което засяга всички видове услуги, като компютри, мобилни телефони и електричество, както в домовете, така и в бизнеса. Затъмнение, което не само ще се случи в Австрия, но ще се разпространи в цяла Европа. Всъщност австрийските въоръжени сили, и след това Германия, създадоха видео, за да покажат на австрийците и немците как трябва да се подготвят за голямото затъмнение, за да предупредят за риска от евентуално прекъсване на тока ”през следващите пет години”.

Писах ви за това в статия, която само за 24 часа беше прочетена от над 78 000 души, което говори за огромният интерес по темата. Министърката  потвърди, че това е опасност, ”подценявана от всички”, когато може да има катастрофални последици. Няколко медии и дори политици тълкуват тази новина в геополитически ключ, свързан с възможна липса на доставки на газ, с който се генерирал голяма част от електроенергията в повечето европейски страни. Мисля да направя статия, в която да ”разчленя” енергийната криза, така че да бъде разбрана от всеки, защото тя си има причини, има си и вероятни сценарии, а това са фактори които ще засегнат всеки един от вас, без значение в кой край на света се намирате.

Една от последните изпълнителни заповеди на президента Обама преди да напусне Белия Дом, беше да се подготви нацията да устои на геомагнитна буря. В него различни министерства и федерални агенции бяха призовани да създадат план, който гарантира непрекъснатостта на услугите, предоставяни от критични инфраструктури и технологии, и ги защитава преди, по време и след настъпване на екстремно слънчево събитие. Защо австрийският министър на отбраната използва 5 години като референция за прословутото затъмнение?

Точно в този период от време (2022-2026) Слънцето ще премине през период на максимална активност, както се случва от милиони години, който съвпада с периода на тревога, даден от австрийците. Датите съвпадат доста точно дори с предсказания на Дънов, Севрюкова, дядо Блайчо, и Ванга. Явно наистина се очаква и събитие от природен характер. На последният курс по Remote Viewing този уикенд в Стара Загора, работихме по тренировъчно задание свързано с тези теми, и информацията се препокрива до голяма степен. Колективното подсъзнателно има заложени масови събития, които са определящи за колективната времева линия в глобален план. Още преди години е работено по target-и, свързани с бъдещи катастрофи, катаклизми, и въобще събития свързани с масов стрес на времевата линия, и отново имаме същият резултат – препокриване на информацията и от там, което на мен лично ми говори много.

Ето защо и нуждата да се подготвим за всякакъв сценарий, чисто спортно, без паника, и без насаждане на страхове. Максимална слънчева активност като тази, за която ви споменавам по-горе, може пряко да повлияе на дълги метални инфраструктури: нефтопроводи, железопътни линии, телекомуникационни линии или електропроводи. В последния случай тези токове могат да причинят трайни повреди на трансформаторите с много високо напрежение (EHVT), от които зависи електрическата мрежа по населените места. Плюс това, случи ли се, очаквайте огромни по мащаб, масови пожари навсякъде, във всички населени места. Подмяната на трансформаторите, и на изгорелите и повредени енергийни мощности, може да отнеме месеци, или дори години. 3 седмици без ток – и се връщаме в средновековието. Градовете ще станат опасни за пребиваване места, с всички последици от това.

Така нареченото ”събитие Карингтън” от 1859 г. е най-мощното слънчево изригване, регистрирано някога. Все още е нямало петролопроводи, или газопроводи, или електрически мрежи, но това вади от експлоатация цялата западна телеграфна система. Ако се случи в този период, който предвижда Австрия, ще се случи внезапно връщане 100 години назад, когато паднат всички технологии, включително и сателитите, които реално първи ще бъдат унищожени от слънчевата радиация. Аналите от онова време разказват, че отблясъците на северното сияние са били видими в продължение на няколко нощи, дори в географските ширини на Централна Америка. Оттогава е имало леки магнитни бури, които са довеждали до прекъсване на телеграфните услуги в определени географски райони (Швейцария 1903 г., Швеция 1921 г.), повреда на подводен кабел между

Обединеното кралство и САЩ през 1958 г., и срив на сателитни комуникации (криза между Съединените щати и СССР през 1967 г.) до падането на електрическата мрежа в провинция Квебек през 1989 г. В последния случай непоправими щети са причинени и в оборудването за трансформация и услугата започва да се възстановява едва след девет часа, и то в начален стадий, Квебек не е малък град, и добре че хората са възпитани, защото падне ли тока тук, последиците няма да са толкова леки. Представете си всички затвори в България, след такова събитие държавата няма да има ресурс да издържа никой там, за това всички престъпници ще бъдат амнистирани, и от там + дебрите на българският ъндърграунд, ще са котилото на бруталните мародерски банди, които ще се заформят, и ще плъзнат навсякъде.

Подготовката на семейни, и приятелски начала, е просто задължителна, и дано не го осъзнаете късно, но оцеляването по отделно е невъзможно, и единственият вариант е групиране в размерите на минимум един взвод (25 души на група). Имаме деца, имаме всякакъв сорт хора, които сами няма как да се защитят, а при евентуален Blackout законите ще важат, но не за всички, а държавните структури ще бъдат мобилизирани да пазят критичната инфраструктура и Елита.

В доклад от 2013 г., лондонският застрахователен пазар Lloyds изчисли, че подобно събитие ще остави население от 20-40 милиона само в САЩ без ток, за периоди от време, вариращи от 16 дни до една до две години. Продължителността на прекъсванията ще зависи до голяма степен от наличието на резервни части за високоволтови трансформатори. Сроковете за доставка за нови трансформатори са най-малко пет месеца. Общите икономически разходи за такъв сценарий се оценяват на между 600 милиарда и 2,6 трилиона долара. А това са данни само за САЩ, където имат целият нужен ресурс + огромна Армия, и сили за сигурност + милиони въоражени Граждани и милиции, за да се справят със ситуацията по-добре от Европа.

Нашето стратегическо предимство, тук в България, е че всички имаме село, и земя. Недостатъка е, че няма кой да ни пази от набези отвън Организацията е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА драги Читатели. В България никой не говори за това, само аз, и като почна срещам само имитатори, без никой да прави качествени допълнения. Тези мои статии не целят насаждане на страх, а са приканване към нещо абсолютно нормално на Запад, каквото е превенцията. В Армията, и в силите за сигурност, едно от първите неща, които ще ви накарат да разберете, за да се ориентирате в какъв свят живеем, е че НЯМА 100%-ва сигурност. Всичко е динамично, и зависи от локацията, съответната ситуация, броя на хората, и ресурсите с които групите разполагат.

Въпросите, които трябва да си зададем, или по-скоро да им зададем (на властите). Готови ли са нашите правителства и критични инфраструктури? От гледна точка на превенцията, страните трябва да вземат предвид тези екстремни слънчеви събития при проектирането на преносни мрежи, тяхната топология и ключови елементи: в случай на комуникационни мрежи, да се елиминира метала, когато е възможно, като се замени с оптични влакна, да се добавят филтри и да се направят проверки на заземяването (импеданси). В случаят на нефтопроводите, и газопроводите, а в България има няколко такива големи инфраструктури, лично съм участвал в изграждането на Балкански Поток, който е колосален по размери проект, и тръбата по която тече газ в момента е с вход в Провадия, и продължава по цяла северна България, влизайки в Сърбия през Видин, където има голяма помпена станция.

При едно такова хипотетично слънчево изригване, когато коронарната маса, и радиацията ударят тази помпена станция, взривът може да доведе до избухване на цялата тръба, което сигурно ще доведе река Дунав до Стара Планина… Предвидени са системи за защита разбира се, но тези инфраструктури трябва да не са метални, а с диелектричен материал. Друга такава критична инфраструктура е Лукойл в моят роден град Бургас. Електрическите мрежи трябва да разполагат с нови EHTV, а не с руски системи на 70 години, трябва да децентрализираме производството на енергия и правилно да оразмерим капацитета на мрежовите елементи.

Ако всичко това се направи – България е що годе защитена, но за това трябва да се направи цялостна реформа на енергетиката у нас, което говори, че ще палим огън в кюмбетата зимата, и ще използваме слънчевата светлина за да ходят децата на училище, сещате се на къде бия…От гледна точка на реакцията, тези сценарии трябва да бъдат включени в плановете за непрекъснатост на бизнеса, като се разчита дори на евентуално превантивно спиране от няколко дни, в електроснабдяването и комуникациите, наред с други непредвидени ситуации. Всички информационни системи трябва да бъдат превантивно ориентирани към такива сценарии, това е просто критично, и задължително.

Въпреки че екстремна слънчева буря може да възникне по всяко време, тя обикновено е свързана с пикове в слънчевата активност. Следващият (цикъл № 25) ще се проведе през следващите пет години, повече от достатъчно време за подготовка… наистина ли ще бъдем слепи, или ще помогнем на България да се подготви?

Сблъсках ви с един тотално реален, и очакван сценарий. Когато човек се замисли колко е неподготвен, започва да се страхува. Сблъсъка с реалността е болезнен, а мнозинството човекомравки, и роботи на Матрицата, просто живеят в тоталната илюзия на модите, на теченията, и на илюзорното розово балонче, което обаче може да се спука много лесно. След осъзнаване на факта, че без супермаркети няма да могат да се хранят, а стопа на тока ще доведе до стоп на производството и логистиката, и всички услуги, включително медицинските – тези хора ще станат жертви на събитията. Някои от тях ще се ориентират бързо, други по-бавно, трети ще станат пушечно месо за мафиите, които ще се заформят, дори техни роби, четвърти пък ще умрат от глад, или ще са готови да продадат себе си за 1 парче хляб. Панорамата не е розова, мислете в тази насока без страх, чиста превенция, и бъдете подготвени за всичко, защото от тази ви подготовка ще зависи живота ви, и този на семейството и близките хора.

Реалността има нужда да бъде видяна такава, каквато е. Без розови очила, без илюзии. Този е единственият начин хората да осъзнаят в какъв свят живеят, и да вземат съответните мерки, to be or not to be, да бъдеш част от стадото, или да си Буден.

От името на Обществото на Воините Вълци – Поздрави на всички.

Nahuatl

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This