Драги Читатели, много от вас ми писаха, за да искат отново курс по оцеляване. Ок, имате го. Ще направим един в зимни условия, без деца, в балкана. След като Българската Армия започна набиране на запасни войници, Австрийският Бундесхер (Армията на Австрия) пусна публичен призив, на първа линия в официалният си уеб сайт. Призива гласи ”ПОДГОТВИ СЕ СЕГА – BLACKOUT”. Очаква се масово загасяне на всички енергийни системи в ЦЯЛА ЕВРОПА. Не само в  Австрия. Може да проверите достоверността на тази информация в официалният сайт на Бундесхера – www.bundesheer.at В този момент се изготвя подробна статия, която ще бъде публикувана в следващите 2 часа.

Ще има 2 опции за спане по време на нашият курс: стари български къщи, или монголски юрти, по старо му, с огън като в старите времена. Точните координати ще ги запазим конфиденциални за публичното пространство. Предстои такова събитие с професионален инструктаж и по полева медицина и химия, боравене с оръжие, и теория на тактическото придвижване. Имената на инструкторите също остават конфиденциални, но това са хора, които от години мислят в тази посока, тесни специалисти, невидими за публичното пространство. За тях може да знаете само, че са от средите на Българската Армия, и силите ни за сигурност. Подробната програма на курса ще ви я публикувам, когато обявим записването, но ето за какво приблизително ще иде реч:

 1. Полеви условия на оцеляване, тактика и психология.
 2. Сблъсъкът с непознатото, стресът от разпада на обществото, боравене със страхът и паниката, и как да излезем от този затворен, потенциално смъртоносен кръг.
 3. Индивидуално и групово оцеляване. Тактическа схема за организация на групи от хора. Действие/Противодействие, тактическо придвижване и отбрана на лагери/селища.
 4. Екипировка за градски условия и сред природата.
 5. Подготовка на екипировката, опаковане на 72 часова раница. Разпределяне на нужните инструменти.
 6. Oсновни инструменти и пособия.
 7. Боравене с оръжие, и всичко което трябва да знаете за огнестрелното оръжие, безопасност, боеприпаси. Въздушно оръжие, и потенциалът на PCP пушките. Тази част включва стрелба с лък, и боравене с хладно оръжие. Ще ви покажем как се изработват полеви оръжия, и капани. Капаните могат да бъдат отбранителна линия на дадено селище, или заслон, и да служат като първа линия на отбраната, или лова.
 8. Строеж на заслони в полеви условия, и използване на сечива и похвати за строителство в полеви условия. Тактика на изобретателността. Брадва, бичкия, нож и лопатка могат да строят цели селища, ще ви покажем как.
 9. Огън / Вода / Храна в условия на оцеляване. Различните видове огнища.
 10. Използване на различни химически вещества.
 11. Структура и тактика на бойно отбранителните групи.
 12. Бойно приложна психология за малки групи с деца. Как да подготвим семейството и децата за евентуални кризисни ситуации, и вероятните тежки случвания/случки с други хора. Психология на боя / отбраната / нападението. Планиране, и тактика на защитата лична / колективна / селища / заслони.
 13. Складиране на храна и провизии, как се прави невидима землянка.
 14. Полева медицина с професионален Инструктор.
 15. Комуникации, боравене с радио станции, и други честотни предаватели.
 16. Ориентиране.
 17. Улов на животни / работа с живо животно, и приготвяне на храна от него, в полеви условия.

Правилната психологическа нагласа на оцеляването. Във времената, в които живеем, тези знания са абсолютно незаменими. Сега имате шанс да преминете такъв инструктаж. Курсът ще бъде от минимум 2 дни, повтарям – в квази полеви условия. Ще ви бъде изискан минимум екпировка, която трябва да си набавите ако нямате. Това са зимни дрехи, по възможност непромокаеми, обувки/боти, спален чувал, постелка за чувала (защото може да спим в юртите), материали за записване, тетрадка, молив/химикал, и т.н.

Зимните курсове са идеални за менталната подготовка, самите условия на зимата предпоставят вниманието да е изострено. След като публикувам официалната статия, ще може да се записвате, за сега е само информативно, но предстои съвсем скоро, може само да кажете, че искате да участвате, и да разпространите новината. Курсантите ще получат списък с нужната екипировка, която да си набавят. Ще получат и списък с всичко нужно за краткотрайно, и дългосрочно оцеляване, нужните инструменти, пособия и т.н.
За онези, които притежават PCP, може да бъден проведен инструктаж, относно наблюдателна, бойно оперативна тактика (снайперисти). Боравене с оптични прибори за прицелване, придвижване, маскировка и комуникации в полеви условия на конфликт, или по време на ловни излети.

Искам да знаете нещо драги Читатели. Оцеляването не е война. Оцеляващият, или групата оцеляващи не трябва да целят директни сблъсъци. Най-важна е тактиката…..най-важен е животът на близките. За това, ще се научим да мислим тактически, като военни от специалните части, които са инфилтрирани на вражеска територия. Ще се запознаем с правилото ”1 = 0, 2 =1”. Ще се научим да обмисляме всичко, да планираме, и да си поставим една много добра база ”за всеки случай”, защото времената са такива. При такива курсове ще срещнете изключителни, мислещи хора, които ще бъдат там, защото са като вас – предвиждат събитията, и искат да са подготвени.
Помнете, при всяка голяма криза, или катаклизъм, Човечеството е оцелявало благодарение на взаимопомощта, работа едни за други, приятелството, и братството. Нямаме друга опция, освен тази – да познаваме хората около себе си, и да се групираме със себеподобни, всеки със своите знания, да се допълваме взаимно, и да създаваме още групи от подготвени хора, които ще оцелеят, за да видим светът след глобалната патардия.

Записването става на мейл адресът на Блога – [email protected] Оставяте 3 имена, телефон за контакт, след което ще ви бъде предоставена останалата информация. Точната програма на курса, местоположението, и т.н. са конфиденциални, и остават запазени само за Участниците.

Поздрави на всички.

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This