Здравейте Приятели. Питате ме за още курсове – отговарям:

Следващото начално ниво е предвидено да се проведе в град София. 

Ще има курс и на морето през август месец, но за това ще ви пиша малко по-напред във времето.

Обученията вече могат да се адаптират към корпоративна среда. Пример: фирми, на чиито служители им предстои престой в конфликтни зони, или места с висока опасност за сигурността. Скоро ще бъдат обявени и именно такива обучения, специално ориентирани към корпоративни Клиенти. Курсовете имат тиймбилдинг вариант.

Започна записването за следващите обучения за цивилни. Виждайки реалността в близките държави, аз се убеждавам всеки изминал ден, колко е важна информацията, с която ще се сдобиете по време на нашите специализирани обучения, и как реалното и приложение е спасило хиляди животи в руско украинският конфликт. Програмата е леко променена, заради промените във времето, и курсовете ще станат още по-яки, те и без това са абсолютно уникални за България. Оказа се отново, че съм лошия пророк, всичко за което съм ви говорил до сега в секция ”Оцеляване и подготовка за извънредни ситуации” се случи в Украйна, включително и бежанските потоци.

Всичко, с изключение на ядреният взрив. Имах късмета да се запозная с един много много интересен, и важен човек. Български NBCh (nuclear biological chemical) експерт, който проведе допълнителен инструктаж за предварителната подготовка ако се има по някаква случайност информация за изтичане на радиация, или вероятна ядрена експлозия. Този човек ще бъде гост на следващото издание на обучението. Помнете – НИКОЙ няма да ви каже, нито ще ви предупреди за тези неща, преди да е станало твърде късно, или ще го чуете по медиите, защото всички ядрено химически измервателни обстановки в Европа в момента са насочени именно към Украйна. Намираме се в положение на повишена бойна готовност, именно заради опасност не от ядрени атаки с бомби, а от саботажи в украинските АЕЦ, които са най-големите в Европа.

Не искате да знаете какво може да стане, ако някой забрави да преустанови високо волтовата мрежа, за охладителните системи на реакторите, които все още работят, а това се случи 2 пъти, за по 48 часа, което е на абсолютната червена линия, и се прави целенасочено за да всява страх в цяла Европа. Ние сме единствената група, която подготвя цивилни за такива ситуации. След преминаването през наше обучение, вие ще разполагате с готови данни, чрез които ще може да изградите собствени планове за превенция и подготовка за всякакви ситуации.

Какво е новото?

Програмата на курса е променена, модулите са преструктурирани. Има нови неща, които са доста интересни, но правят и самото обучение още по-интензивно.

Курсът вече има вариант за преминаване ОНЛАЙН! За всички Нашенци от чужбина!!

Оставате с гаранция, че след обучението ще разполагате с много добре синтезирана информация, разделена на модули, която ще ви е напълно достатъчна за да можете и след това да разработвате собствени планове за евакуация/оцеляване + тактика съобразена с вашето лично състояние. В момента разполагаме с реална база данни от военният конфликт в Украйна, и по дяволите, потвърждава се отново всичко, което съм казал до сега…В България има критична нужда от такива обучения, и не – това не са курсове, на които ще се научите просто да си палите огънче с магнезиевата запалка, и да си опъвате палатчиците, не не. На тези обучения ще се сблъскате с истинска, оперативна информация, използвана за обучение на цивилни в държави, където параноята е държавна политика, но е базирана на постоянни опасности. Пример е Израел.

Не напразно най-добри бойни системи идват от там. Това е една програма за обучение на цивилни, базирана 100% на модерна методика на специалните военни подразделения, съобразена с нуждите на цивилното население. Като нуждата от организация и планиране, нуждата от подготовка на екипировка, нуждата от допълнителни информации като например, как се работи с радиостанции, ретранслаторни антени и т.н. или как се изгражда план за цивилното разузнаване, статично/мобилно оцеляване, пресичане на територии с възможни конфликти, влизане/излизане от населени места, как се следи информация, как се добива информация, как се пази информация, въобще как работи цивилното разузнаване, съобразено с изнесените хипотези. Всичко това е живото спасяващо повярвайте ми. Не съм го създал ей така случайно.

Гаранции на Обучението

Пак повтарям, че тук няма идеологии, съмнителни ”лидери” и паравоенни групировки. Нашите обучения са насочени към нормалните граждани и семействата, които искат да добият нужната информация, за да бъдат подготвени за всичко. Няма тежки преходи, нито нужда от специална физическа подготовка, обучавали сме дори незрящи хора…Курса не просто става за жени – задължителен е!

Това е специализирано обучение, с уникален по рода си инструктаж, който ще ви направи способни да планирате, да правите превенция, и изобщо да сте подготвени за всяка една кризисна ситуация, без да се базирате на паниката, или на страхът от непознатото.

Обучението е тотално съобразено с Българските Закони и Конституция, и предлага всички гаранции за това, включително и специални декларации за спазване на Законите на Република България, и не-принадлежност към пара военни групировки, или политически партии.
Преминаването на това обучение ще ви направи много по-съзнателни, по-подготвени, по-малко страхуващи се от непознатото, и ще ви гарантира, че с добитите знания, сами ще може да създавате планове за подготовка и превенция преди, по време на, или след извънредно положение, бедствие или конфликт.

Модули на обучение

Модулите са разделени в различни видове тематики, някои от които са, повтарям някои, това не са всички теми от курса:

 • Въведение в подготовката и превенцията на цивилното население по време на извънредни положения, бедствия и конфликти, включително и военни конфликти.
 • Тактика и психология на планирането на извънредни ситуации. Създаване, синхронизация, и координация на семейни групи ”подготвени за всичко”.
 • Информацията е сила – боравене с различни сортове информация. Как да се научим да не се поддаваме на пропагандата и на страховете, а да планираме трезво и базирайки се на реалността.
 • Сблъсъкът с непознатото – стресът от частичен разпад на обществото, боравене със страхът и паниката, и как да излезем от този омагьосан кръг. Техниките ”връзка с реалността”.
 • Индивидуално и групова подготовка за цивилни – Тактическа схема за организация на групи от хора. Базови тактически действия, дефазивни и инвазивни стратегии за отбрана на малки селища или лагери. Включва интересният суб-модул ”Скривалища и тайници за екипировка и провизии”.
 • Тактическа логистиката и планиране на маршрути – всичко, което трябва да знаете за автомобилите си, и как да ги подготвите.
 • Нужна екипировка (ние ви предоставяме пълен пакет примерна такава екипировка, която може да разгледате на място) за градска среда, и сред природата. Основни пособия, сечива и инструменти, които трябва да познавате и да знаете как да боравите с тях.
  Огън, вода и храна в ситуация на извънредно положение.
 • Стоеж и организация на полеви заслони, укрития и временни съоръжения за престой в градски условия, или сред природата. Тактическа маскировка според терена.
 • Координация със Службите, Армията и държавните структури по време на извънредно положение, бедствие, или конфликт.
 • Модул цивилно разузнаване (цялата тематика е конфиденциална до курса). Тактическо извличане и боравене с информация, кодиране на съобщения, и суб модул киберсигурност. Театралното изкуство в разузнаването.
 • Модул комуникации – всичко, което трябва да знаете за боравенето с радио комуникационни средства, но също така включва подготовката на аварийни комуникации със семейството, групова координация, и всичко което трябва да знаете как да си създадете планове за комуникации в различните хипотетични обстоятелства. Боравене с двубандови радиостанции – всичко за радиостанциите – единствената оставаща комуникация при срив на интернет и GSM мрежите.
 • Оръжезнание – законодателство, основни принципи на боравенето с оръжие, различните видове оръжие. Съобразено с текущото законодателство.
 • Как да подготвим семейството и близките си хора за възможните тежки случвания с други хора? Психология на боя, тактическо планиране на защитата, лична, групова, или на селища и заслони.
 • Тактическа превенция на всички хипотези – без страх – базирано на реалността. Превенцията е единственото ”сигурно”, не съществува 100%-ва сигурност.

 

Това е само част от супер интересната тематика на курса… Продължителността му е 2 пълни дни, винаги съботи и недели, макар че се събираме още от петъците в нашата база в полите на еленският балкан. Еко Парк Елена има голяма хотелска част, съставена от тотално реставрирани, 200 годишни български къщи с всички удобства. 400 декара парцели, включително и гори, конна база, домашно производство на храна, и т.н. Мястото е сред природата, с лесен достъп с кола, намира се в махала Килъжевци в единият край на град Елена. Престоят е в режим на пълен пансион.

Цените са с 30% по-ниски от миналата година, и ще ги запазим такива. Има допълнителни отстъпки за повече от 2ма души. Деца между 13 и 17 години – безплатно.

Пишете ни на [email protected] с име, и телефон за контакт, и ще получите цялата нужна информация. Няма нужда от предварително заплащане на курса, и няма гаранция, че всеки може да бъде допуснат до такова обучение.

Условието за участие е да бъдете български граждани, или граждани на държава членка на ЕС. Граждани на трети страни не се допускат до тези обучения. Не се допускат и членове на ”правоверни паравоенни организации”.

Поздрави на всички.

 

 

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This