Здравейте драги Читатели!

На фона на цялата международна хуйня, на цялата трагедия, и на прага на WW3, искам да внеса малко реализъм, малко хумор, и малко директни истини с един пророчески текст, писан на територията на Москва през 2014 година. Днес ще ви запозная с моят приятел, Bacilus Bulgaricus, който е български интелектуалец, от тия дето са станали професор доктори на 25 години. Рядко срещаната, истинска българска интелигенция. Моят приятел, който по това време беше политик, пише учебници за канадски и за полски университети, преподава политически науки на богати западни студенти, учи тия изнежени западняци на морал, и на истинска история. Виждал съм го как кара американски и канадски студенти да учат историята на Волжка България под заплаха от разстрел, много кофти тип е като му шупне акото. Позициите му обаче, и много високото световно ниво, не му дават да изрази публично позицията си, относно случващото се в братска Украйна. Ако го направи, 2 световно известни университета най-вероятно ще бъдат нападнати с ядрено оръжие от подмосковието, или руски войски ще нахлуят у тях, макар че жена му е от Москва и има доста връзки по високите етажи.

Тази политическа сатира е за хора с достатъчно акъл, знаещи, информирани, и способни да я разберат.

Bacilus Bulgaricus e пророк, визионер в бъдещето, ще си дадете сметка сами, след като прочетете книжката писана през 2014 година.

Оставям ви линк към платената и версия, на английски език, в Amazon.

В Fnac е малко по-евтина.

За потребителите на Apple.

Има я и в Google Play.

Има я и на украински език.

Tози пророчески текст е писан през 2014 година, на територията на град Москва – Столица на Руската Федерация, от където е жената на Bacilus Bulgaricus, моята приятелка Танюш, която не веднъж ни е понасяла простотиите щом се съберем. Писана е в един от онези следобеди, когато Автора седеше на терасата, там в прекрасната Москва, чудеше се дали да не пропуши и да пропие, че да може да пасне на иначе привидно западният изглед на този голям руски полис, и размишляваше над себе си в стил ”Майка му деба, какво правя тука!?”, до като наблюдаваше и осъзнаваше дълбоко, реалиите на руското всекидневно съществуване. И макар и само на визита при тъщата, Автора искаше на моменти да се гръмне с на бабичката старото ТТ, защото несъответствията в иначе привидната нормалност, му бъркаха меко казано там дето слънце не огрява, понеже умът му говореше едно, сърцето друго, а очите му просто бяха взрени във всекидневната руска, путинска реалност…. И така през 2014 година, за има няма 48 минути, този български наш гений на политическите науки, написа тази книжка, която обаче е с потенциал на пророческо писание! Няма да кажа кой е виновен за картинките по книгата, защото ще стане друг международен скандал, и е вероятно вече и велики сили като Северна Корея и Удмурти да изпратят ядрено космическите си сили на бой!

Моля да разпространявате който линк си изберете! Не забравяйте обаче, че това носи риск от нахлуването на Спецназ у вас! Всички събрани средства се даряват на украинските бежанци в момента, а адски много хора имат нужда от средства и от помощ.

Слава Україні, Героям СЛАВА!

© 2016 Бацилус Булгарикус

Всички права запазени. Нито една част от този текст не може да бъде размножавана или предавана под никаква форма или начин: електронен или механичен, без писмено разрешение на автора. Ексклузивни права за публикация (само за настоящата публикация) са предоставени само на Блогът на Nahuatl.

Посвещавам тази книга на Борис Немцов – един смел човек и истински руски патриот, който имаше смелостта да се противопостави на безскрупулната диктатура на Путин.

Борис Немцов беше убит на 27 февруари 2015 г. пред Кремъл. Ето негови пророчески думи:
Без Путин всичко ще е по-хубаво. Ще харчим пари не за война със съседите, а за болници и училища; няма да се борим с Америка, а с бедността; ще търгуваме не със суровини, а с технологии; няма да мислим как да се харесаме на китайците, а за нашата роля в европейската цивилизация. И ще се заемем с промяна в собствената си страна, а не със завоюване на чужди земи. Омръзна ни тази параноя и омраза към целия свят. Няма Путин – има Русия, има Путин – няма Русия…

Почивай в мир Борис!

 

Кратък увод: 

Драги читатели,

Вие навярно се чудите защо съм решил да напиша тази книга под псевдонима Бацилус Булгарикус? Сигурно се страхувам от дългата ръка на мракобесните сили за сигурност на Путин?! Ако герои като Надя Савченко и Олех Сенцов са в руски затвори и все ще стоят с гордо вдигнати глави, как смея аз да се страхувам и мълча, когато живея на хиляди километри от Русия?! По дяволите, не!

Реших да използвам този псевдоним поради две основни причини. Първо, аз съм български политик, но искам да изразя своята собствена позиция и отвращение с режима на Путин и така, моите възгледи няма да се възприемат като официалната българска позиция. Втората причина е свързана с популярната руска пропаганда, която твърди, че всички българи са заклети русофили, които боготворят всеки и всичко с руски произход, което разбира се включва не само Достоевски, Толстой и Чайковски, но също и Ленин, Сталин и Путин. Ето защо аз си избрах писателския псевдоним Бацилус Булгарикус – името на бактерията, която се използва за създаването на киселото мляко за да докажа, че не всички българи са руски блюдолизци. За разлика от бактерията ядяща лактоза, обаче, аз, авторът Бацилус Булгарикус не искам да преобразувам прясното мляко в кисело, а по-скоро да превърна смехотворната руска националистическа пропаганда и култ към Путин в смешна сатира по мотиви от Пушкиновата приказка в стихове „Приказка за рибаря и златната рибка“. Надявам се, че моята съвременна интерпретация на приказката ще вдъхнови много свободомислещи хора в Русия и в целия свят да поставят под съмнение руските националистически митове, които оправдават окупацията на украински и грузински територии и лишаването от свобода на невинни критици на режима на Путин. И така, русофоб ли съм?! Не точно! Но, определено съм путинофоб!

Приказката:

Имало едно време един бивш кагебист и руски президент Путин Хуйло. Неговите фанатични поддръжници включвали партийни активисти на Единна Русия, комунисти, неонацисти и атакисти, донбаски терористи, обикновени расисти, страстни руски пиячи на водка и други хора с промити мозъци. От Балтийско море до Тихия океан и от арктическите ледове до монголските степи руснаците живели без никаква представа за реалния свят в тяхната замръзнала страна, в пренаселени сиви панелки в продължение на много луни. Кагебейският ветеран Путин Хуйло имал навика да вкарва в затвора всички свои местни опоненти, и да тормози съседните страни за да си изкара хляба или просто за кеф, а неговите поддръжници го насърчавали с одобрителни коментари и атаки срещу всякакви опозиционни активисти и чуждестранни врагове.

Путин Хуйло обичал да ходи на риболов. Веднъж, той хвърлил своята голяма рибарска мрежа в Черно море и я издърпал на брега абсолютно празна за свое разочарование. Свикнал да получава всичко, което пожелае, Путин Хуйло бързо хвърлил своята мрежа отново. Този път хванал малко водорасли, но никаква риба! Путин Хуйло нетърпеливо хвърлил мрежата си трети път и този път късметът се оказал на негова страна! Най-после хванал риба, макар и малка. Но, това не било обикновена рибка, а златна рибка. Златната рибка веднага започнала да го умолява като му говори на чист руски език:

“Върни ме отново във водата, господарю, където е моят дом! Ще ти се отблагодаря щедро, ще ти дам всичко, което си пожелаеш!”

Путин Хуйло бил удивен и озадачен. Той се занимавал с риболов дълго време, но никога не бил виждал говореща риба, а да не говорим за рускоговореща риба! Изпълнен с патриoтична гордост, че дори рибата говори отличен руски език, Путин Хуйло пуснал на свобода вълшебната златна рибка и ѝ казал:

“Не мога да убия рускоговореща риба! Не ми трябват услугите ти! Иди си вкъщи и разпространявай руския език по моретата!”

Путин Хуйло се втурнал към своите кремълски лакеи за да им разкаже за това велико чудо:

“Улових само една единствена риба тази сутрин. Но, това беше необикновена риба – златна рибка! Тя говореше руски език като нас и ме помоли да я върна обратно във водата с обещанието да ми даде каквото си пожелая в замяна на нейната свобода. Но, как мога да поискам откуп от рускоговореща риба?! Аз имах чувството, че тя е една от нас – истинска патриотична руска риба! Именно затова я пуснах на воля да разпространява славата на нашата Родина по световните океани.”

Лакеите на Путин Хуйло, обаче, били потресени от щедростта на своя господар. Те внимателно изразили своето неодобрение, напомняйки на своя любим тиранин за великата мисия на Русия да защитава слабите и беззащитните и да бъде духовен лидер на света.

“O, Путин, о, Хуйло,” възкликнали лакеите, “Вие наистина сте най-великият владетел на нашата родина. Никой друг не може да бъде толкова щедър с нашата велика нация. Вие винаги правите така, че магазините да са пълни с водка и картофки на разумни цени. Вие никога не пропускате възможността да дадете на военните ветерани още един медал вместо нормални пенсии. Вие контролирате медиите толкова твърдо, че никога не трябва да се безпокоите за общественото мнение. И знаете как да елиминирате всички негодници от опозицията – тези плъхове спонсорирани от САЩ. Поради това се чудим как бихте могли да пропуснете възможността да помолите тази риба поне да помогне на Русия да получи Абхазия и южна Осетия от нашите зли грузински врагове?!

Не забравяйте, че тази риба, дори и да е дружелюбна и да говори руски език като роден, не е участвала в нито една про-Путин Хуйло политическа демонстрация и най-вероятно дори не си е направила и адресна регистрация на постоянното си местожителство.”

На Путин Хуйло му били ужасно неприятни всякакви критики, но той осъзнавал, че лакеите му са прави. Бързо се върнал на морския бряг, където сините вълни се плискали по блестящия пясък. Извикал силно, за да го чуе златната рибка и тя се появила пред него:

“Какво е това, което желаете, могъщи мой руски приятелю?” – попитала рибката.

С поклон – жест нетипичен за Путин Хуйло, той отвърнал:

“Простете, гражданко Златна рибка! Моите кремълски съветници и политически съюзници ме укориха, че съм пропуснал възможността да увелича величието на нашата Майка Русия. Те казват, че искат Абхазия и южна Осетия да бъдат отнети от Грузия и да бъдат окупирани от руски войски, както е било в добрите стари съветски времена.”

Златната рибка отвърнала:

“Не се безпокойте, върнете се в Москва и нека Ленин и Сталин Ви благословят! Ще окупирате и Абхазия и южна Осетия след кратка война с Грузия.”

Путин Хуйло излетял обратно в Москва и гордо съобщил на своите лакеи за своето постижение. И наистина, след кратка война с миниатюрната кавказка страна Грузия, Абхазия и южна Осетия били постоянно окупирани от руската армия. Тогава, обаче, лакеите му станали още по-амбициозни:

“O, Путин, o Хуйло,” казали лакеите, “Вие наистина сте най-великият владетел на нашата родина. Никой друг не би могъл да бъде толкова справедлив и щедър с нашата велика нация. Вие винаги правите така, че нашите граждани да не се глезят с висококачествени продукти. Вие никога не пропускате възможността да провалите живота на който и да е кандидат политик, който оспорва Вашата власт. Вие контролирате газовите тръби толкова твърдо, че десетки милиони европейци Ви се молят като на бог, когато почувстват първия зимен студ. И Вие знаете как да повлияете и да спонсорирате и крайно левите и крайно десните екстремистки партии в цяла Европа. Поради това се чудим, как сте могли да пропуснете възможността да поискате от тази риба нещо по-значимо от две малки грузински провинции като Абхазия и южна Осетия?! Молим Ви, върнете се при златната рибка и я помолете да даде на Русия Крим! Нима това не е свещаната земя на Русия?! Нима Крим не е нашият Йерусалим, мястото, където Княз Владимир Велики беше кръстен през 988 г.?! Защо тогава да оставяме тази руска перла в ръцете на тези предатели – украинците?!”

Националната гордост и плам на Путин Хуйло го накарали да се върне при златната рибка даже по-бързо. Когато се върнал на морския бряг, този път морето бушувало. Путин Хуйло извикал силно, за да го чуе златната рибка и тя бързо се появила пред него:

“Какво е това, което желаете, могъщи мой руски приятелю?” – попитала рибката.

С поклон – жест нетипичен за Путин Хуйло, той отвърнал:

“Простете, гражданко Златна рибка! Моите кремълски съветници и политически съюзници отново са недоволни, че съм пропуснал възможността да увелича величието на нашата Майка Русия. Те казват, че искат Кримския полуостров да стане отново свещена руска земя, както е било в добрите стари съветски времена.”

Златната рибка отвърнала:

“Не се безпокойте, върнете се в Москва и нека Ленин и Сталин Ви благословят! Така да бъде! Вежливи въоръжени мъже в зелено за миг ще завладеят Крим за Русия. След това референдум-фарс ще позволи на Русия да откъсне тази територия от Украйна.”

Путин Хуйло излетял обратно в Москва и гордо съобщил на своите лакеи за своето постижение. И наистина, не минало много време и руски войници в необозначени зелени униформи ефективно окупирали Крим. Цялата опозиция била елиминирана и референдум за присъединяване към Русия бил проведен под руските дула. Отнемането на Крим от миролюбивите наивни украинци се оказало фасулска работа.

Но, тогава, лакеите на Путин Хуйло станали още по-амбициозни:

“O, Путин, o Хуйло,” казали лакеите, “Вие наистина сте най-великият владетел на нашата родина. Никой друг не би могъл да бъде толкова справедлив и щедър с нашата велика нация. Вие винаги правите така, че дирижираните демонстрации във Ваша подкрепа са пълни с руснаци, принудени да бъдат там. Вие контролирате руския бизнес и мафиотски кланове толкова строго, че само Вие можете всекидневно да създавате и унищожавате олигарси и недосегами престъпници. И Вие знаете как да разпространявате нашата пропаганда на Запад, използвайки телевизионния канал RT и местни корумпирани журналисти и политици. Поради това се чудим, как сте могли да пропуснете възможността да поискате от тази риба да укрепи нашето ново владение Крим?! Защо е нужно да пресичаме враждебна украинска територия за да изгоним от Крим разни дразнещи малцинства?!”

Отново, националната гордост на Путин Хуйло го накарала да се върне бързо при златната рибка. Когато се върнал на морския бряг, този път морето бурно шумяло.

Путин Хуйло извикал силно, за да го чуе златната рибка и тя бързо се появила пред него:

“Какво е това, което желаете, могъщи мой руски приятелю?” – попитала рибката.

С поклон – жест нетипичен за Путин Хуйло, той отвърнал:

“Простете, гражданко Златна рибка! Моите кремълски съветници и политически съюзници отново са недоволни, че съм пропуснал възможността да увелича величието на нашата Майка Русия. Те казват, че искат отново Донбас да стане руски както е било в добрите стари имперски времена.”

Златната рибка отвърнала:

“Не се безпокойте, върнете се в Москва и нека Ленин и Сталин Ви благословят! Така да бъде! Просто изпратете малко руски терористи в Донецк и Луханск. Въоръжете ги, добавете и малко доброволци, обявете марионетни народни републики като в добрите съветски времена  и Донбас ще бъде ваш.”

Путин Хуйло отлетял обратно в Москва, гордо съобщил на своите лакеи за своето постижение и дал инструкции за по-нататъшни действия. И действително, не минало много време и Донбас се превърнал в боева зона и руски професионални войници бързо окупирали Донецк и Луханск. Всички анти-руски елементи били бързо елиминирани, но този път украинската армия неочаквано оказала съпротива. Независимо от това, руските терористи си свършили работата много добре и дори Мариупол бил на ръба да попадне в ръцете им. Но, тогава, лакеите на Путин Хуйло станали още по-амбициозни:

“O, Путин, o Хуйло,” казали лакеите, “Вие наистина сте най-великият владетел на нашата родина. Никой друг не би могъл да бъде толкова справедлив и щедър с нашата велика нация. Вие винаги правите така че руснаците имат повече модерни оръжия от нормална храна. Вие никога не пропускате възможност да се появите в медиите полугол с пушка в ръце за да покажете колко сте силен! Вие контролирате закона толкова толкова умело и твърдо, че само вие можете да кажете кои ще са нашите цели в Сирия и дали нашите самолети са в сирийското или турското въздушно пространство. И Вие знаете как да лъжете успешно тези наивни западни дипломати и държавни глави. Поради това се чудим, как сте могли да пропуснете възможността да поискате от тази риба да възстанови нашето съветско величие?! Молим Ви да се върнете при златната рибка и да поискате от нея да ни върне Съветския съюз в нова форма – Евразийски икономически съюз! Нека всички тези псевдонезависими пост-съветски държави като Беларус, Армения, Казахстан, Киргизстан и т.н. бързо да се връщат под контрола на Майка Русия!”

Този път Путин Хуйло бил по-скептичен относно успеха на руския експанзионизъм, но все пак се върнал при златната рибка.

Когато се върнал на морския бряг, този път морето било разстроено и намръщено. Путин Хуйло извикал силно, за да го чуе златната рибка и тя бързо се появила пред него:

“Какво е това, което желаете, могъщи мой руски приятелю?” – попитала рибката.

С поклон – жест нетипичен за Путин Хуйло, той отвърнал:

“Простете, гражданко Златна рибка! Моите кремълски съветници и политически съюзници отново са недоволни, че съм пропуснал възможността да увелича величието на нашата Майка Русия. Те казват, че искат нашата велика Съветска империя да бъде възстановена отново под наименованието Евразийски икономически съюз. Те се надяват, че постепенно повечето бивши съветски републики ще се подчинят на волята на Русия както е било през добрите стари съветски времена.”

Златната рибка отвърнала:

“Не се безпокойте, върнете се в Москва и нека Ленин и Сталин Ви благословят! Така да бъде! Скоро ще имате Вашия Евразийски икономически съюз и много бивши съветски републики ще бъдат принудени или примамени да се присъединят.”

Путин Хуйло отлетял обратно в Москва, гордо съобщил на своите лакеи за своето постижение и дал инструкции за по-нататъшни действия. И действително, не минало много време и Евразийският икономически съюз бил основан. Беларус и Казахстан доброволно се присъединили, а скоро след това Армения и Киргизстан били също примамени да влязат. Но, тогава, Путин Хуйло и лакеите му се възгордели и станали по-нагли от всякога. Лакеите започнали да изразяват на глас това, което Путин Хуйло мислел:

“O, Путин, o Хуйло,” казали лакеите, “Вие наистина сте най-великият владетел на нашата родина. Никой друг не би могъл да бъде толкова справедлив и щедър с нашата велика нация. Вие винаги правите така, че проклетите чужденци стоят с часове на нашите граници без нито една определена причина. Вие никога не пропускате възможността да дадете Вашия портрет на всяка община, училище или детска градина. Вие контролирате населението толкова твърдо, че руснаците никога не се осмеляват да обсъждат своите мизерни условия на живот. И вие знаете как да бомбардирате граждански цели и самолети преструвайки се на невинен след това. Поради това се чудим, как сте могли да пропуснете възможността да поискате от тази риба да отреди най-после на Русия мястото, което заслужава в света?! Молим Ви, върнете се при златната рибка и я помолете да направи Русия единствената суперсила в света!  Нека Майка Русия да превърне всички западни страни в свои марионетки и да ги контролира със своята силна ръка! Нека всички бивши съветски републики да се присъединят към Евразийския икономически съюз, включително и непокорните Балтийски държави и Украйна! Нека Полша, Румъния, България и Сърбия да станат руски провинции! Освен това, тази златна рибка трябва да се регистрира на постоянен адрес в Русия. Тя трябва да получи вътрешен паспорт и да стане руски държавен чиновник за да следва заповедите на нашия велик лидер, т.е. на Вас, Путин Хуйло.”

Путин Хуйло се втурнал към златната рибка с подновени надежди да се стане най-могъщият руски диктатор на всички времена! Когато се върнал на морския бряг, този път силна буря бушувала над морето. Водите му гневно бушували. Морето ревяло яростно. Путин Хуйло извикал силно, за да го чуе златната рибка и тя бързо се появила пред него:

“Какво е това, което желаете, могъщи мой руски приятелю?” – попитала рибката.

С поклон – жест нетипичен за Путин Хуйло, той отвърнал:

“Простете, гражданко Златна рибка! Моите кремълски съветници и политически съюзници отново са недоволни, че съм пропуснал възможността да увелича величието на нашата Майка Русия. Те казват, че искат Русия да контролира целия свят като една единствена супер сила. Те също искат от теб да станеш официално руски гражданин и руски държавен чиновник под моите преки заповеди.”

Но, този път златната рибка не промълвила нито дума в отговор. Просто размахала опашката си и мълчаливо потънала в дълбините на могъщите води.

Путин Хуйло напразно чакал отговор. Най-накрая, полетял обратно в Московския Кремъл. Неговите лакеи му се поклонили тъжно и го информирали за огромното бедствие, което се стоварило над Майка Русия. Абхазия и южна Осетия били отново грузински. Освен това, дори Чечения и Дагестан били независими сега. Донбас и Крим били отново украински, Кьонигсберг и Карелия се присъединили към Европейския съюз, Сибирският Далечен изток бил вече китайски, а Курилските острови били отново японски. Само руснаците, които не успели да емигрират продължили да пият евтина водка в очакване на следващата реч на любимия си диктатор Путин Хуйло.

КРАЙ

Ай сиктир….

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС
Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–
error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This