Здравейте уважаеми Читатели. За съжаление отново се намираме в ситуация, която ако се интерпретира грешно, може да започне WW3…Поел съм ангажимент към Приятели и Читатели да информирам, и да предлагам решения и идеи в такива случаи. Това правя и днес:

Ситуацията между Русия и Украйна постоянно ескалира, пред очите on live TV. 40 минути след попадението на руски ракети на полска територия в Блогът на Nahuatl вече бяхме информирали, изпреварвайки както често ни се случва дори големите български медии. Намираме ли се отново на прага на трета световна война? Как да действаме при ескалация, към какво да се насочим, и какво ще се случи с пета клауза от договорите между държавите членки на НАТО? Трудно се разбира вече кой, кой е, и нещата може да ескалират главоломно във всеки един момент. От война Русия – НАТО, през още по-големи бежански потоци до саботажи в ядрените инсталации на Украйна.

Клауза 5 на НАТО

Искам да знаете, че преди да се активира пета клауза от договорите на страните членки на НАТО, със сигурност ще се активира четвърта, което ще стане може би още днес. Тя предвижда военни съвети на държавите членки да обсъдят всичко от-до. Това ще бъде като ”едно на ум”, и случи ли се пак, най-вероятно ще се активира пета клауза, което предвижда координиран отговор на всичките 29 Армии. Пета клауза се нарича също ”Протокол за колективна защита”. Това може да доведе, и със сигурност ще, до отговор от руска страна. Имам един приятел руснак, в същност имам доста приятели руснаци, но специално този е служил 20 години в ракетни войски. Изучавал съм начина, по който се дава заповедта за изстрелване на ядреното оръжие. Има голяма разлика между тактическото ядрено оръжие, което предвижда малки по заряд бомби, и оръжието за масово унищожение, което е съставено от термоядрени бойни глави като бомбите ”ЦАР”, които достигат до 100 МЕГА тона, и само една такава бомба на наша територия би приключила България, буквално. За да попадне обаче само 1 ракета на територията на ЕС, Русия трябва да изстреля минимум 600 за само едно попадение, и това е по данни от 2014 година. Моят приятел руснак ми каза (бях му на гости в София, понеже отказва да се прибере в Москва, защото е мобилизиран) ”ако разберат в какво състояние са носителите на бойните глави – мы пиздец”. Това са неговите думи. Той освен това се страхува за семейството си, защото са потенциален target на руският репресивен апарат. В Русия ФСБ каца у вас за коментари във Фейсбук, свободомислието е забранено. Цялата информация относно пета клауза може да прочетете в официалният сайт на Алианса кликвайки тук.

Имайте предвид, че:

 1. България има много не-ефективна система за гражданска защита, която се мобилизира тромаво и бавно, и е недостатъчна за цялото население.
 2. Разчитаме изцяло на НАТО в случай на война, което не е добре. 30 години корупция доведоха до това.
 3. При тотална ескалация ще има мобилизация на населението.
 4. Трябва да сте готови със семеен план за действие преди това – вече губите време.
 5. Нещата може да ескалират за часове.

Всичко това води до извода, че трябва да направите всичко възможно сами да си осигурите знанията, уменията, и материалната база. В противен случай излагате себе си, и близките си хора на произвола на събитията. Това, за което ви пиша, не е параноя! В повечето държави в Европа си е масова, държавна политика, уви, у нас не е…..

Каквито и да са вашите вярвания и идеологии, те нямат никакво значение в ситуация на ескалация, на масови безредици, на социални конфликти, катаклизми, и въобще по време на извънредни положения. Вашата вяра в Космическият Котарак, или ”силите на светлината” няма да ви спасят живота, нито ще подсигурят сигурността на децата ви, и близките ви хора. Това са форми на контрол над Съзнанието, които ние, като човеци тук и сега, използваме за да имаме определен вид опитности. Но Космическият Котарак, и башар няма да слезнат да ви подадат 4 патрона, за да се защитавате, когато групата от 20 нахлуе в имота ви, и постави в директна опасност живота и сигурността на всичко, което обичате. Разбирате ли ме? Вярванията са ок, но за тия работи се искат по-скоро знания, и умения. Няма да ви деля на фили и фоби. Аз съм по-скоро фоб, но имам много приятели фили, и ги обичам еднакво, както и всички мои хора. За това искам да ви направя съзнателни, че в ситуация на риск от война, ние на първо място сме Човеци, после сме бащи, майки, братя и сестри, след това сме Нашенци, и чак на последно място имаме някакви идеологии, които могат да ни разделят. Бомбите, атентатите, и войната НЕ ПРАВЯТ разлика между хората на база вярвания и идеология. Бомбите биха направили разлика между подготвени и неподготвени, защото неподготвените се излагат на риск заради незнание, а подготвените минимум знаят как да реагират в част от хипотетичните ситуации. Космическият Котарак, или ”пресветата” дева от Гвадалупе са част от вашата ментална проекция за собственият ви живот, и евентуално поддържат някакво ниво на морал на база вярвания. Пред ситуация на война и конфликти, кризи, недоимък – оцеляват не вярващите, а можещите и подготвените. Чисто и просто вярващите са потенциалните първи жертви, макар че много от тях влизат в час моментално, след като страхът от смъртта ги настъпи силно, и започнат да се притесняват за близките си хора.

Какво се прави във военните среди, и в звената за бързо реагиране? Там няма вярвания, има само данни, анализ на данните, знания и умения. Ето защо те са винаги на първа линия.

Трябва да изградите система от чиста фактология, сухи данни, които да можете да анализирате. Това ще ви донесе минимум фалшиво усещане за сигурност. Когато човек е предвидил, и знае долу горе срещу какво евентуално се изправя, това му носи мнимо спокойствие. А това спокойствие, колкото и да е мнимо, е използваемо, защото позволява на менталната ви част да работи правилно. Приема функцията на смазваща течност, която може да свърши, да – но винаги може да я запълните. Магията и науката – ръка за ръка. 50/50, вярвайте без да вярвате! Иначе нямате шанс и ще се объркате 100 процента.

Какво да правим ако ситуацията ескалира?

План за евакуация

Първото, което трябва да се прави, а ние преподаваме именно тази стратегия по време на Тактическите обучения ”Оцеляване за Цивилни ниво 1 – Извънредни положения и бедствия – подготовка, тактика, превенция, планиране” е да следим медиите от няколко фронта. Забравете за идеологията и вярванията си. Бомбите не различават фили от фоби на територията, на която падат. Медиите трябва да се следят час по час. Ние имаме такава изградена програма, и при определени фактори активираме определен ”код”, който предвижда определени действия, но най-важното е да напуснете спешно големите градове, особено София. Всички други градчета и села, в близост до които има военни бази също – напуснете ги веднага. Много пъти съм ви говорил, изследвано е включително и с Remote Viewing още преди 10 години, че най-сигурното място в България е Стара Планина, най-вече централен балкан.

От София – посоката ви е Дупница/Кюстендил, Рила Планина нагоре.

От Пловдив – Родопите, Стара Планина.

Черноморието и цяла Източна България – Котленския Балкан, Стара Планина.

Северна България – Стара Планина, от Троян нагоре, централен балкан. Там ще бъда и аз.

Важното е да се има предварителна подготовка, планове за превенция и евакуация, план за логистика и комуникации, и колективен план за действие в координация с ваши роднини, приятели и т.н. Именно на това са базирани нашите обучения. Готови такива планове, включително и модул ”Цивилно разузнаване” и как да боравите с информации, криптиране, тайници, checkpoints, и всичко нужно за да сте готови без параноя и страх.

Ядрено / химическа / биологична заплаха

Моят приятел и консултант в инициативата с ЯБХ бункерите, Полковник В. Митев, който е военен ядрен химик, съветва да се има запас от производни на йода – калиев йодид. При ядрена заплаха, ще бъде обявена тревога, а тук не е Германия, и никакви войници няма да раздават хапчета на населението. Българина функционира така, и ако беше рапър, щеше да се казва ”Сам съм си рекърдс”. Така, че бъдете си сами рекърдс, използвайте си акъла и ме послушайте. Цитирам себе си от един пост във Facebook:

Освен това ЕК обяви ядрена/радиологична/биологична/химическа тревога още март месец тази година. Налага се пак ние в блогосферата да разпространяваме живото спасяваща информация. Калиевият йодид е така известният ”йод”, който се приема за да защити щитовидната жлеза от радиацията, при ядрена заплаха, или инцидент. В държави като Полша и Балтийските Републики, покупките на това вещество под формата на таблетки са скочили с над 4000% за последната година. Рискът в момента е изключително висок, не само заради самият военен конфликт, но най-вече заради опасността от саботажи в украинските АЕЦ. Само запорожката АЕЦ има 15 ядрени блока. Козлодуй е джудже в сравнение с нея. Искам да ви кажа как се използва калиевият йодид, и моля запишете си, това е част от информациите, които използваме за обучаване на цивилни по време на нашите курсове по оцеляване ”Тактика, планиране, превенция”, насочени именно към извънредни положения и бедствени ситуации, включително граждански конфликти и други подобни. Калиевият йодид се предлага под формата на таблетки, в доста аптеки го има. Различните производители слагат както е нормално – инструкции за ползване, при различният размер хапче. Веществото ”защитава” щитовидната жлеза, правейки абсорбирането на радиация много, много по-бавно, но не е панацея. Използва се за защита.

При спешни ситуации има алтернатива – 5% йодна тинктура по 40 капки в чаша вода, или мляко, еднократно, или на два приема по 20 капки през един/два часа. При деца от 5 до 14 годишна възраст – дозата е 20 капки. Прилага се само при обявяване на радиационна опасност!
Не си играйте с медикаменти, просто ви споделяме информация. Този препарат се използва само ”в случай на”, и никога ей така за играчка. 

Комуникации и ЕМП

ЕМП, или електромагнитен пулс, може да се предизвика като вторичен ефект от ядрен взрив, или като целенасочена такава атака по военна и цивилна инфраструктура, има специални бомби, които правят ЕМП. Това обезврежда, занулява, и унищожава всяка една електронна част, платки, GSM комуникации, антени на телевизията и радиото, компоненти, всичко заминава по дяволите. Ако такова нещо се случи, единственият ви шанс да имате комуникации е да сте предвидили радиостанции, и то по специален начин. Ще ви издам една тайна, на тези от вас, които не са идвали по наши обучения, там имаме такъв модул свързан с комуникациите:

 1. Купете си не-скъпи, двубандови радиостанции тип уокитоки. Препоръчвам ви BAOFENG UV 5R. Под 70 лева ще ги намерите за бройка. Баофенг не е марка, а име на общ, китайски производител, съставен от поне 5 различни компании. Не се залъгвайте по мощностите, които производителите предлагат. Няма такъв Баофенг с 10W изходяща мощност. Няма да ви уча тук как се ползват, защото няма да стигне пространството, но това са радиостанции, които приемат и предават в спектъра на VHF-UHF. Имат функция scan, която може да сканира всички честоти, имат АМ/FM радио. Първите възстановени комуникации за населението ще бъдат именно по AM/FM.
 2. Ако свалите антената на която и да е радиостанция до като работи, или ако я включите без антената, рискувате да изгорят всички, или повечето стъпки вътре в платката. Не правете никога такова нещо.
 3. Купете си задължително по-голяма, резервна батерия + зарядно за кола, което се намира адски трудно, а аз чаках за моите 3 месеца. Резервни адаптери за различните трансформатори от 220 на 12V вход/изход са задължителни ако искате да имате опции.
 4. Купете си соларна батерия и адаптирайте захранването и към нея.
 5. Тези радиостанции може да се използват като ретранслаторни антени, увеличаващи сигнала, ако се качат и оборудват правилно на високо място, така избягвате целенасочено радиочестотните дупки.
 6. Купете си тайванска по-дълга антена, която ще увеличи мощността на приемане. Марката е NAGOYA, и са съвместими с Баофенг и други марки.
 7. Разглобете радиостанцията (не на цяло!!!). Корпуса, антената, и батериите да са отделно. Сега ги увийте в качествено алуминиево фолио, по отделно, и после заедно. Дръжте един такъв комплект на място, което да наподобява фарадаева клетка. Примери са: под седалката в джипа, или в стара, микровълнова печка в гаража или на вилата.

Това ще ви гарантира комуникациите в случай на ЕМП. От тук нататък – всичко зависи от собствените ви знания и умения. Ще успеете ли да се свържете с близките си хора? Въобще, знаете ли как? Моля ви, добийте ги тези знания, в даден момент те спасяват животи.

ЕМП може да дойде от която и да е посока. При целенасочена такава атака почти няма звук и ударна вълна, при което вие няма да разберете веднага, че се случва.

Сега, за да не правим много дълга тази статия, влезте в раздел ”Оцеляване и подготовка за извънредни ситуации” тук в сайта, и прочетете всичко от-до. Има много инструкции там. Другата ви добра опция е да дойдете при нас да ви обучим. Има отворен списък с желаещи за следващ тактически курс за цивилни, който ще се проведе отново в нашата база в Еленският Балкан. Това са 500 декара терени, изоставено село, комплекс от 300 годишни български, възрожденски къщи, перфектно реставрирани и с всички удобства, конна база, монголски шатри, и много други интересни неща. За повече информация изпратете мейл на [email protected] Ако сте от чужбина, може перфектно да присъствате онлайн, така си гарантирате 85% от курса. Останалите 15% са практически неща, които ще пропуснете, но с тези 85% вие ще можете спокойно да изградите собствен план за превенция и действие по време на извънредни ситуации.

Задължително прочетете статията, свързана с основен план за действие при извънредни ситуации, която написах за вас в краят на 2020 година. Информацията, която съдържа е без аналог на български език – минимум ще ви даде много идеи, и ще ви вкара в реалността на това, колко малко са подготвени повечето от вас. Споделяйте я, споделяйте в социалните мрежи и тази статия.

Запомнете едно: живеем в силно програмирана/програмираща среда, и хората си мислят, че всичко е даденост. Това обаче е илюзията, която държи стадото в обора. Избийте си всякакви такива идеи от главите, вземете се в ръце, използвайте собственото си Съзнание, дръжте на индивидуалното си усещане, излезте от клетката на конформизма и зоните на комфорт, започнете да правите стъпки към това да бъдете свободни. Свободата драги мои Приятели е състояние на Духа, и не зависи от нищо външно. Ако ментално се държим само в клетката на Матрицата, ако постоянно сме конформисти, и живеем с илюзията, че всичко е даденост … Ами не е ок, това е робски манталитет. Никой не мислеше, че на територията на Европа може да има голяма война. До като офисните плъхове си седяха на бюрата, и си изплащаха спокойно кредитчетата, никой не смяташе, че светът ще се изправи пред световна, добре планирана пЛандемия, която ще обърне икономиката наопъки, и ще тества това, дали хората са свободни или са роби. Като повечето доказаха второто. Аз вярвам, че пиша за съзнателни хора.

Надявам се да съм бил полезен. Желая ви всичко добро.

Nahuatl

 

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–

 

error: Content is protected !!
Share This