Здравейте драги Читатели.

В днешният материал от секцията ”Оцеляване и подготовка за извънредни ситуации” ще разгледаме една тематика, която е крайно интересна, и доста възможна, имайки предвид, че Универсума понякога поднася непредвидени за хората ситуации. Статията е свързана с електромагнитните бури, и по-специално една от тях – тази, която би ни върнала в средновековието. Мега ЕМП-то, електро магнитен пулс с колосална мощност. Ще разгледаме цяла хронология на какво би се случило, стъпка по стъпка. От тази статия ще разберете много интересна информация, която е приложима и към много други аспекти от вашият живот. Длъжен съм обаче да предупредя:

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

Никога не сте чели подобна статия на български език. Моите материали имат способността да бъдат усетени от Читателя, не просто прочетени, а усетени. Този материал ще ви въвежда малко по малко в реалността на един масивен Blackout. Шанса това да се случи е голям, вече имахме предизвестие не от кого да е, а от военният министър на Австрия миналата година. Моля върнете времето назад, Блогът на Nahuatl съдържа тази информация в серията статии по темата. До като четете този текст, ще има хора, които на моменти ще се тресат от страх, осъзнавайки че при някои ситуации, всичко е въпрос не на дни и часове, а на минути и секунди. Така съм написал статията, че от начало ще ви въведа в историята, след това ще треперите, после ще се успокоите но ще бъдете под напрежение, и след това ще изпитате надеждата, която съм вложил във финалните думи.

Много малко хора се замислят, че шанса огромно слънчево изригване да рестартира Цивилизацията не е въобще малък. А четейки за процесите, и за ефектите от едно масирано спиране на тока – ще станете съзнателни за много неща около себе си. Тази статия буквално ще ви закове в една част от реалността, която социумът ни учи да не виждаме. Социумът иска да не виждате, защото така трябва да бъде – за тях, ние сме стадо, а стадото няма право на собствено мнение, и много много да мисли. Ок, аз ще провокирам страх у много от вас с този материал, гарантирам ви го – но ще ви направя и съзнателни. Ще ви посоча на къде да гледате, и ще осъзнаете много… макар и леко изплашени в началото. До като четете тези редове, ще виждате моменти от живота си, и вероятни бъдещи случвания и развръзки. Тази статия е и машина на времето, която да ви доведе до тази част от вас, която ЗНАЕ какво сте, и защо сте тук… Те искат да не виждате – аз искам да ви дам очи да видите. Ще ви накарам да мислите много… Ще се замислите и за важните за вас хора, ще проумеете кои са те, и какво бихте направили за тях. Ще осъзнаете колко е важна думите ”споделяне” и ”кооперация”, и ще набележите още от тук хората, с които бихте споделяли и бихте си кооперирали.

Материалът има връзка и с поредицата ”Големият рестарт 4 – Blackout – Очакван удар от слънцето в следващите 5 години”. В хронологичен ред назад, всяка една статия съдържа предните, и ако е в сферата ви на интерес – вече имате четиво, и поле за размисъл няколко дни в бъдещето. В поредицата за The Blackout основно разглеждаме хипотезите при едно масивно спиране на електрическите източници. Последиците от това, и тоталната анархия, която би настъпила в последствие. Прочетете цялата серия – ще ви хареса, и ще добави много информация към арсенала ви от знания. И да – тук ще срещнете линкове към нашите обучения. Няма нито един преминал през тях, който да е останал същият от вътре. По време на нашите обучения, се случва нещо подобно, само че с конкретна информация и стратегии – ставате съзнателни, и се замисляте за важните неща от живота. А истински важните неща от живота не са чак толкова много – човечност, любов, братство, уважение, разбиране, работа в екип, да споделяш това, което имаш, да намериш себе си, и да бъдеш социалното същество, което си създаден/а да бъдеш – преди да е станало късно. Чрез такова потъване в себе си, човек намира много повече, и то изведнъж… Моите статии в този раздел от сайта ви дават шанс да направите именно това. Възползвайте се, приемете ”сплашването” чисто спортно, открийте смелостта и силата в себе си, решете се, и премислете живота си до като четете.

Нека не се бавя, защото този материал няма да е кратък – започваме, и приятно четене. Без страх, потопете се дълбоко, и ми имайте доверие:


 

23 ЮЛИ 2012 ГОДИНА

Космическата обсерватория STEREO на NASA засича необичайно силно слънчево изригване, с не-нормално голямо количество коронарна маса, която Звездата излъчва. За щастие това се случва от ”обратната страна” на Слънцето, и няма да застигне нашата Планета. NASA анонсира, че ако се беше случило само седмица преди това – човешката цивилизация би се върнала директно в пре-индустриалната епоха.

———-   ГОЛЯМАТА БУРЯ И ТОТАЛНИЯТ АПОЛАЛИПСИС  ———-

Това е хроника на едно напълно възможно бъдеще за Човечеството. Хрониката е базирана на реални данни, с участието на международни експерти, и части от нея са представени на големи гео политически, и научни симпозиуми по цял свят. Наричат я ”Мега Бурята”. Това е освен всичко останало, едно бъдеще, което можем да избегнем…

ЕДИН МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗРИГВАНЕТО

Поредният период от 11 години слънчева активност приключва (намираме се в новият период…). Космическите обсерватории и наземните станции засичат ново петно в екваториалната зона на Слънцето. Национална Агенция за Океанските и Атмосферни Изследвания на САЩ, Европейската Космическа Агенция, и всички големи обсерватории по цял свят, следят 24/7 за развития покрай петното.

10 ДНИ ПРЕДИ ИЗРИГВАНЕТО

Клас Х слънчево изригване започва да се издига от повърхността на Слънцето, но не се насочва към Земята. Огромно е, но ще го избегнем, нищо извън нормалната активност, което да носи притеснения за сега. Слънчеви изригвания с различна мощност се случват всеки ден, а слънчевата активност е все по-нестабилна и по-бурна. NOAA не може да изследва еволюцията на петното в продължение на няколко дни, заради технически проблеми в една от космическите сонди, макар че астрофизиците продължават да засичат мощни изригвания с други налични технически средства. Когато отново успяват да го видят, петното вече е с размерите на 6 пъти Планетата Земя. Oгромна плазмена вълна започва да бушува на повърхността на Слънцето. Моделите за предвиждане, базирани на изкуствен интелект потвърждават, че в следващите часове ще има нова буря клас Х, която ще се насочи в посока Земята. Не могат да изчислят с точност мощността и, но се опасяват, че ще бъде много мощна.

30 МИНУТИ ПРЕДИ ИЗРИГВАНЕТО

Плазмената вълна на повърхността на Слънцето вече е с размери от няколко стотици хиляди километра. Това е най-големият по размери феномен от този клас, наблюдаван някога от човешко око. В този момент посоката на езиците от плазма е директно към Земята. Учените бият аларма, данните показват, че това слънчево изригване е по-мощно от наблюдаваното през 2012 година, надминавайки дори събитието Карингтън от 1859 година. Може би това е събитие клас ´´Miyake´´ – такива се случват на периоди от около 10 000 години.

 

15 МИНТУИ ПРЕДИ ИЗРИГВАНЕТО 

NOAA и Европейската Комисия комуникират спешна нота към операторите на сателити, централи на бази данни, електрически централи, други правителствени агенции, армии, и т.н., че вероятно се намираме пред истинска катастрофа. Някои централи и бази данни започват да се изключват превантивно, заради идващият ЕМП (електро магнитен пулс, който унищожава всичко електрическо и електронно), но това е сложен процес, който отнема няколко часа минимум. Десетки хиляди интернет услуги престават да работят. Инженерите на енергийните компании вече обмислят как да направят контролирани угасяния на всички електрически мощности, като превенция срещу ЕМП. Директорите на тези компании са в паника, нямат формула, която да изчисли вредите, които една такава слънчева, електромагнитна буря може да донесе на сектора, със сигурност е свързано с масиран Blackout на цялата територия на Европа, включително България. Тези, които си поръчаха бункери имат всичко нужно, включително 3 вида системи за автономно електричество, но милиони други граждани ще останат на тъмно, с всички последици от това. В Европа няма ясен механизъм, който да каже как да се направи контролирано спиране на всички енергийни мощности на континента, и в територията на Съюза. Новината за идващото изригване минава някак си на втори план…Големите медии я прехвърлят към уебсайтовете си, в разделите за наука.

[Бележка > Лично съм ви казвал многократно, просто постоянно го повтарям и по време на тактическите обучения, които правим за цивилни, че те НЯМА да ни кажат нищо до наистина последният момент, за да избегнат паниката и срива на общественият строй, който контролират, но само до този последен момент, след което и паниката и анархията, и срива ще станат новото нормално, с всичките им последици. Ето защо трябва да сте подготовени. Забравете, че ще получите информация с предварение за събитие, което може да върне Човечеството в средновековието за едни 10 минутки.]

Нашата група има създаден план за информация и гражданско разузнаване. Ние следим постоянно всички медии, и успяваме да засечем тези новини, като веднага се активира директно ”Червен Код”, и по спешност всички започват да приготвят нужните материали, и да се насочват към отбелязаните по нашите маршрути checkpoints, в посока всички ”Точки Б”, които предварително сме установили, и съгласували с всеки от Групата. Снаряжаваме се, изтегляме близките си, искат или не искат, и потегляме така, както сме го планирали. Всички наши checkpoints имат и допълнителни скривалища за провизии, гориво, инструменти, и резервни части, храна, вода, лекарства, и други нужни материали. Разпределени са по много места на територията на България, и всеки от групата знае, че ”в случай на” има шанс 2, и дори шанс 3, за това сме и доста спокойни. Готвим се от над 10 години за това…

ИЗРИГВАНЕ

Енергията и напрежението събрано в слънчевото петно, превърнало се в огромни езици от плазма на повърхността на Слънцето – взривяват слънчево събитие от клас Х unknown, тоест с не-изяснена мощност. Нещото е колосално! Няма нищо по-мощно регистрирано от както Човечеството води регистър на слънчевите изригвания. Плазмен език започва да се издига от повърхността на Звездата със скорост от десетки хиляди километри в секунда, но все още е невидим от повърхността на Земята.

8 МИНУТИ И 20 СЕКУНДИ СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО

Всички наземни и космически обсерватории засичат мега изригването като ”светкавица” с никога не-предполагана, и не-виждана от никой до този момент сила. Масивната емисия на радиация, рентгенови и гама лъчи, тласкат колосалната маса слънчеви частици, давайки им зверска по интензитет сила и скорост. Тези високо заредени частици пробиват жестоко земната атмосфера, стигайки до повърхността на Планетата така, както са го направили за последно преди 9900 години. Последната такава слънчева буря, регистрирана и описана от палео климатолозите в проби от ледниците в Гренландия, се е случила именно преди около 10 000 години. Интензитета на бомбардирането с високо заредени частици е толкова мощен, че централи с бази данни, личните лаптопи и мобилните телефони започват да не работят, да се гасят, и дори да се взривяват поради сблъсъкът на частиците с електроните в ядрата на процесорите, в електронните им платки, и въобще цялата електроника започва да загива. Банки, болници, държавни учреждения, започват да губят базите си данни, компютрите си, и цялата си електронна и електрическа мрежа. Същото се случва с водните, и с всички електрически централи. Ядреният риск никога не е бил по-висок. На много места по света няма да имат време за спиране на ядрените реактори, процес който може да отнеме дни. Запорожката АЕЦ, с 15-тте си огромни реактора е най-голямата опасност за целият Европейски континент на изток. От Унгария на запад, има над 60 други атомни ЕЦ до Португалия. Електрическите мрежи в цяла Европа, включително тази на европейска Турция са свързани и е неизбежно да се случат масови ядрени инциденти, които ще направят така, че светът не само ще остане на тъмно, но и ще трябва да се бори с радиация. 80% от не-военните сателити също губят голяма част от електрониката си, прекъсвайки комуникациите с наземните центрове за контрол. GPS мрежата обаче се поддържа активна, благодарение на военните разработки и нивата на защита присъщи на военните стандарти в изграждането на нейната сателитна мрежа.

Екипажа на международната космическа станция се евакуира по спешност. На повърхността на Слънцето, плазменият език е толкова голям, че би могъл да погълне 600 Планети като нашата. КОЛОСАЛНА вторична експлозия на коронарна маса се е запътила към Земята със скорост от 3000 километра в секунда. Това са по-тежките и опасни частици. NOAA и агенциите на Европейският Съюз дават заповед да се изключат електрическите мрежи в Европа и Северна Америка, всички до една.

15 ЧАСА И 18 МИНУТИ СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО 

Вторичната експлозия пробива земната атмосфера. Ударната вълна на изригването компресира магнитното поле на Земята до такава степен, че то образува ”топка” в противоположният си край, която в даден момент се пръска от натрупаната енергия. Радиацията йонизира цялата повърхност на Планетата, и по цял свят се появяват полярни сияния, уникално красивите предвестници на това, което ще последва от удара…

Едно огромно, мощно електромагнитно поле се шири по цялата повърхност на нашата Планета, създавайки гигантски постоянен ток, който преминава през заземяващите връзки на всички трансформатори, и претоварва високоволтовите мрежи в целият свят.

Високоволтовите трансформатори започват да избухват и да се запалват – и това се случва във всеки един град, всяко едно село, всяко едно населено кътче на Земята. Избухват дори онези трансформатори, които правителствата изключиха няколко часа преди енергията от вторичното изригване да ни удари. Всичко съвпада с военните анализи предоставени от центровете за данни на НАТО, и по-специално този в Белгия, и базата Torrejon de Ardoz в Мадрид – цялата електрическа мрежа на човешката цивилизация е унищожена. Подводните, трансокеански кабели, които поддържат и интернет имат същата съдба – и те са тотално унищожени. Интернет е унищожен….

В космоса, само няколко военни сателита с нужното ниво на брониране продължават да функционират, всички други са унищожени. Цивилните GPS рецептори също са унищожени, и не работят. Бруталната електромагнитна активност афектира и други военни системи за защита, буквално нулирайки капацитета за ранно известяване на всички ядрени сили в света. Но най-големият проблем е електрическата мрежа ….

Нейното падане провокира водопад от сривове на всички граждански и държавни инфраструктури, така, и както ви бях писал. От този момент насетне – няма питейна вода, няма болници, няма логистика и снабдяване, няма фабрики за храна, няма супермаркети, няма училища и университети, всичко работи с ток и интернет, нито една гражданска инфраструктура не е оцеляла. Не са минали дори и 20 часа от началото на експлозията, и 90% от населението все още не осъзнава какво се е случило, и пред какво ще са изправени всички те още на следващият ден. От тези 10%, които са осъзнали какво се случва, и какви ще са последиците – само 0,5% са подготвени и имат планове за превенция и действие по време на критични ситуации. Изключително малко хора са си направили труда да помислят във времето преди бурята, и да се подготвят с каквото могат, но вече е късно.

Добре дошли в светът на тактиката и оцеляването, от този ден – целият ви живот, и този на семействата ви ще зависи от натрупаните до момента знания и практика. Всички останали са потенциални жертви на обстоятелствата, и на онези, които обезумели от страх и глад, ще тръгнат да плячкосват. Въпрос е на точно 48 часа.

Ние сме от почти подготвените, минимум сме осигурили логистика, имаме нужните технически средства и инструменти, имаме планове за превенция и подготовка, планове за евакуация. Дори до като други ни се смееха, сме подготвили зарядни, антени, множество заредени резервни батерии, и двубандови радио станции, увити с всеки компонент по отделно с алуминиево фолио, и поставени в полу-фарадаева среда под седалката на колите, с които обикновено се движим. Някои от нашата група използваха стари микровълнови печки, в които съхраняваха тези радиостанции. Кутиите на микровълновите печки са перфектни фарадаеви клетки. Ние имаме предимството да разполагаме с комуникации, чрез които можем да слушаме и военните, а това ще бъдат единствените канали за информация, единствената връзка с хората, които обичаме. Тези, които ни се смееха, сега са в положение на тотална безизходица, и биха дали всичко да са на нашето място…99% от тях няма да оцелеят в следващите 4 седмици след изригването….Всички хора ще осъзнаят изведнъж, че са живели в розово балонче, което току що се е спукало.

16 ЧАСА СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО

По цял свят се случват авиационни катастрофи. Електронните системи на много от самолетите на цивилната авиация са разрушени до като са в полет. Губят системи си за навигация, автопилотите и комуникация с наземните кули, което ги оставя на сляпо във въздуха. Само опитните пилоти навигират през небесата единствено с механични прибори, но без GPS, и комуникации – къде по дяволите е най-близкото летище на което да кацнат огромните Boeing и Airbus? Наземните структури, като най-главните центрове за контрол на въздушното пространство, радарите и навигационните системи към тях продължават да работят до свършване на дизеловото гориво в електрическите им генератори за спешни случаи. Но какво правим с тези във въздуха? Много малко от тях ще могат да ги използват. Дано не се окажете в самолет в такава ситуация.

Болниците, и то само тези, които имат emergency системи, вече от няколко часа извършват дейността си само с електричество от дизелови и бензинови генератори. Но какво ще се случи с операционните зали след това? А с хладилниците за кръвна плазма и съхранение на лекарства? Повечето болници в България са обречени – защото нямат такива специализирани emergency системи. При нас не е като в Германия, Турция, или Гърция, тук парите за здравеопазване отиват за яхти на олигарсите, до като малодушният, оглупял и нищо не чуващ, нито виждащ, български народ нехае, тюхка се и не осъзнава какво му причинява корупцията, станала закон в страната от толкова много време насам.

Същото се случва и в други критични инфраструктури. Само някои генератори продължават да поддържат ”живи” системите за дистрибуция и генериране на питейна вода в големите градове. Генератори поддържат помпите, които правят възможно градове като Амстердам и Ню Йорк да не се наводнят…Но сега, тези градове, и всичко на нивото, и под нивото на световният океан е обречено. Градове като Венеция, Амстердам, Ню Йорк и други – ще изчезнат от лицето на Земята такива, каквито сме ги познавали до сега. Те ще бъдат наводнени за дни, защото се поддържат сухи благодарение на специални водни помпи, които работят с електрическа енергия.

Вече няма интернет, нито телефони.

Атомните електроцентрали са вече почти угасени, има риск обаче от ядрени инциденти, някои блокове се угасят в продължение на 48 часа, и не се знае какъв ще бъде ефекта от това. След удара, вече имаше ядрени инциденти, АЕЦ в Балтика, Русия и Румъния са имали взривове в някои от инсталациите на блоковете – инициирани са протоколите за спешно ”погребване” на ядреното гориво и изотопите, но въпреки това изтичат големи количества радиация. Европа е в голяма опасност. Не се спасяват нито фото волтаичните, нито вятърните електро генератори и централи – и техните трансформатори изгарят под удара на високо енергийните слънчеви частици.

Без ток, всички хладилници по света спират да работят. Телефони, телевизори, компютри, и всички уреди с които сме свикнали до този момент имат непоправими повреди по всичките си системи – те вече не са даденост, но малко хора са го разбрали. Само старите радиа, радио точки, и то онези, които са се сетили да ги предпазят в квази фарадаева среда, имат шанса да слушат съобщенията на властите и армията. Всички излъчвания на такива комуникации ще бъдат през AM FM спектъра. Пазете старото радио на батерии на баба си!!! Купете си още 3 такива!!! Много хора започват да напускат големите градове – сетили са се ”за какво иде реч”. Поради простата липса на светофари – улиците буквално колабират от трафик. Доста автомобили все пак са оцелели. Почти няма полиция, нито пожарна служба в Европа – всички те работят усилено след масовото избухване на трансформатори, и всички пожари и инциденти, които са се случили непосредствено след това. Навсякъде има разграбвания, и хората започват да усещат силен страх от осъзнаването на ситуацията. Вече думите ”сигурност” и ”спокойствие” спират да съществуват.

В небесата, полярните сияния продължават да бъдат все толкова красиви, даже са още по-красиви от началните, с пристигането на още слънчева плазма на повърхността на Земята.

24 ЧАСА СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО 

Голяма част от енергийните аварийни системи, и генераторите, спират 8 часа след изразходване на горивото, с което работят. Петролните компании не могат да продължават да доставят гориво, заради спирането на тока, а помпите за пълнене на цистерните работят с ток…Една по една, всички болници по света остават без ток. Кръвната плазма, и всяко едно лекарство, което се нуждае от съхраняване в хладилник – започват да се развалят. Малко по малко спешните центрове просто са в колапс, милиони болни хора, и такива на живото поддържащи системи умират. Не могат да се използват операционните зали, и ако не се възстанови електрическата мрежа – още около 7 000 000 души на диализа поради различни заболявания ще ги последват в следващите 2 дни. Спешните медици вече не могат да използват машините за дефибрилация, нито никакви електрически инструменти от какъвто и да било тип. Водните хидравлични системи спират да работят, оставяйки без питейна вода милиарди души по целият свят. Само онези, които са напълнили ваните си, мивките си, бутилки и т.н. ще имат вода за още няколко дни. Тези в селата, в близост до извори са най-големите късметлии. Скоро, за изворите за питейна вода ще се водят мини военни конфликти. Поради липсата на ток не могат да се използват и системите за преработка на фекалните води, което води до масово настъпване на болести причинени от бактерии, вируси и други инфекции.

26 ЧАСА СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО

Паника е обзела всички градове на Планетата. Правителствата и властите по цял свят информират гражданите единствено по високоговорители. Хладилниците в цял свят не работят вече от повече от 24 часа, и на по-топлите места храната вече е полу развалена. Десетки милиони хора атакуват супермаркетите в Европа и в останалите развити страни. Вече са се сетили за това, което ние правим от над десетилетие – искат да натрупат някакъв резерв от храна и каквото успеят да открият по рафтовете. Това се случва полу мирно само в най-развитите и социални държави, в останалите е грубо разграбване, включително с убийства за достигане на нещо нужно в супермаркета. В България има над 400 000 ловци, и около 750 000 легални пушки, без да споменаваме нелегалното оръжие и муниции. Осъзнавате нали? Без ток обаче, нито банкоматите, нито касовите апарати могат да работят. Единственият начин някой да плати нещо е в кеш. Всички спестявания на хората са ”на тъмно”, няма ток. От тук насетне – анархията започва да царува, и човешкият живот придобива цената на 3 консерви русенско варено. Стотици милиони метрични тонове храна изгнива в хладилните камери и складовете на големите вериги по цял свят. Международният транспорт е прекъснат, няма снабдяване с нищо от никъде.

27 ЧАСА СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО 

Електрическите компании по цял свят се опитват да възстановят мрежите, но 95% от трансформаторите просто са унищожени, и не могат да бъдат поправени. Трябват нови трансформатори. Преди изригването, процеса от производството на един голям, високоволтов трансформатор, до поставянето му, отнемаше средно 2 години на подстанция. Сега е буквално невъзможно да се произведат. Голяма част от тези фабрики са в Китай, а Китай е затворил границите си, въвеждайки военно положение на цялата си територия. Всички останали държави производители правят същото – България е една от тях! По данни на правителствата, ще изминат около, или над 10 години, докато електрическата мрежа започне да се възстановява. Стотици милиони хора са просто обречени.

48 ЧАСА СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО 

Насилието е навсякъде, анархията царува, властите вече нямат власт, няма полиция, няма сили за сигурност. С изпразването и разграбването на супермаркетите и складовете, обществото изпада в тотална паника за оцеляването си. Още в тези 48 часа, в целият свят ще загинат няколко милиона души, част от най-слабите съсловия на човешкото общество…като старците и инвалидите. Всички армии по света са в градовете и по улиците. България има много малка армия, от не повече от 30 000 редовни войници, 35% от които са офицери… У нас, армията на ловджиите, и тези с нелегално оръжие, е колосално по-голяма от силите ни за сигурност, и вече започват да се организират местни групировки и мафии. В следващото десетилетие – те ще бъдат ”закона”. В развитите, и по-нормалните, и социални страни, северна Европа, Швейцария и т.н. армиите са доста по-големи, хората са по-съзнателни, и нещата при тях са малко по-леки. Имат големи държавни запаси, и ги раздават сред населението. На други места по Европа, хората си дават сметка, че са сами за себе си…нямало е държава на гражданите преди изригването, но дори и осъзнат този факт – вече е прекалено късно. Да сме мислили на време за себе си, и за превенцията на такива ситуации. Балканският полуостров ще попадне в ръце на само организирани пара военни структури с ловно оръжие + онази част от редовната армия, която успее да се групира заедно със семействата, и да не се разпадне. Те ще поддържат някакъв ред, но на повечето места у нас – групировките ще бъдат ”закона”. В селата ще има лагери за напусналите градовете, а в малко по-късен етап, директни нападения над малките населени места. Групировките ще искат да завземат всеки един, който има капацитет да произвежда някаква храна.

ВНИМАНИЕ: АКО СТЕ ЛЕКАРИ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ – НИКОЙ, ОСВЕН БЛИЗКИТЕ ВИ, НЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ СТЕ ЛЕКАРИ. ЛЕКАРИТЕ СА ПЪРВИТЕ ОТВЛЕЧЕНИ ПРИ ЛОКАЛНИ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ.

72 ЧАСА СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО 

Хаосът е обхванал цялото Човечество. В градовете в целият свят цари пълна анархия. Няма болници, няма държавни структури, няма учреждения, няма нищо друго, освен хаос навсякъде. Това е първоначалният хаос, който в по-късни етапи ще премине с цената на много смърт и разруха, но ще премине. Това е първоначалното сито за онези, които ще сложат началото на нова Човешка Цивилизация, да се надяваме, че по-добра от актуалната. След осъзнаването на толкова мъка, глобално, шоково и драстично – ще се роди нов модел на човешко мислене, и е възможно в тези моменти да падне и онова, което наричаме ”Матрицата”. Всяко зло – за добро, но само ако искате. Огромни маси от хора продължават да напускат градовете, до като други си мислят, че нещото е временно, и седят у дома си, чакайки електрическите мрежи да бъдат възстановени. Други стотици милиони, заради липсата на глобална информация, не са разбрали все още, че ще минат години до като положението започне да се нормализира, и нищо повече няма да бъде същото. Голяма част от тях са живи мъртъвци, но все още не го осъзнават, друга част ще се мобилизират и ще се опитат да оцелеят.

В селата, и особено в отдалечените села, местните са се организирали да се пазят от набезите на градските хора. За тях шансовете са по-големи, защото имат и капацитет да произвеждат храната, от която имат нужда семействата им. От тях ще тръгне всичко, по целият свят, хората със земеделски знания ще спасят Човечеството. Други ще ги защитаваме до като си вършат работата, ще обединяваме хора, и ще се грижим за това, никой читав човек да не остане назад.

В следващите седмици и месеци, а може би и няколкото следващи години, ще се живее в състояние на гражданска война. Набезите към селата ще са постоянни.

Само за 3 дни, едно слънчево изригване направи така, че да падне цялата индустриална ера 🙂 Буквално еVа мамата на всички телекомуникации, проекти за високи технологии и т.н. Забави ги с няколко десетилетия, а може би е за добро. Може би Човечеството трябва да се замисли на къде е тръгнало…и това да е шансът му да преработи отново идеите за себе си. Всеки човек по отделно…и след това всички заедно.

2 ГОДИНИ СЛЕД ИЗРИГВАНЕТО

Огромната част от електрическите мрежи в цял свят продължават да не работят. Производството на нови трансформатори е много бавно. Държави като Китай продължават да са със затворени граници, и цялото производство се инвестира вътре, както е нормално. Но Китай не е световна сила, и днес Китай е просто една голяма фабрика, която има нужда от материали за да работи. И там не е, и няма да бъде розово. Е Европа и САЩ нещата са подобни. Локалните конфликти след голямата паника вече леко са се поуспокоили. В държави като нашата, или сме се научили да живеем заедно и в мир, или сме се избили и са останали най-силните, и най-въоръжените. На територията на Европа и Северна Америка са произведени и положени някои големи трансформатори, но градове като Мадрид, Париж, Ню Йорк, Амстердам, Рим и София, са полу-изоставени градове призраци, населението се е преместило в по-селските райони и там са установени нови комуни и общество. Индекса на смъртност, поради колапса на фармацевтичната индустрия е в хиляди пъти над нормата, Земята е изгубила голяма част от човешкото си население. Основната причина за голямата смъртност в градовете са инфекциите и липсата на хигиена. Поради липсата на ток, няма питейна вода, няма храна, няма и аптеки, нито болници. Основните умиращи са тези в големите градове, най-модерните, най-отвикналите от базови човешки практики. Структурите на всички армии, и правителства по света отслабват драстично, или въобще изчезват. Много държави по света са вече изчезнали, не съществуват като политически субекти. Други привидно слаби, ще са новите силни, Българският Народ има този шанс, ако преодолее собствената си човешка жалост, злоба, и егоизъм толкова присъщи за този народ.

По-малко развитите държави изпитват много леки ефекти от глобалното затъмнение. Африканските страни са добър пример, там почти нищо не се е променило, а стандарта на живот на африканските племена, се е изравнил изведнъж с този на европейците 🙂 С една разлика – африканците си живеят така отдавна, и имат много опит с чисто физическото оцеляване. Европа пък има други големи капацитети – много наука и знание, което ще бъде възродено след големите трудности. Но все пак – селските райони са тези, които ще спасят света. До като едни работят и произвеждат – други ще ги пазят, ще има конфликти и в следващите години, неизбежно е, и трябват много патрони, защото и хищниците в човешки кожи са много!

Десетилетия ще бъдат нужни, до като се роди нов световен ред.

КРАТЪК ИЗВОД

Предимството на България, е че има много реки, езера, навсякъде има изводи на вода, има и много земя, която да ражда прехраната на всички. Ние обаче сме едно племе с много кофти манталитет, и до като стане така, че да започнем масово да си помагаме, и нас няма да ни подмине грозната картина на издевателствата, на смъртта, и на разрухата, причинена от нашите собствени Сънародници и тяхната паника по време на едно такова събитие. Но има надежда, че оцелелите, ще имат една прекрасна земя, която да възродят след това.

Много от нас – седим и чакаме нещо да се случи. На много хора живота им минава като на филмова лента, сякаш са тук за някакво събитие, което очакват да се случи, и сякаш истинската им роля ще започне след това. Имате ли такова усещане? В България то е масово и на мен това ми говори, че Народа наш все пак ще оцелее, и все пак ще ни бъде, и все пак – ще има България и след още 1000 години.

МАЛКО ПО-ДЪЛЪГ ИЗВОД

Имаме известен шанс, дори да се случи нещо такова, да мине много по-леко! Имаме го този шанс, винаги е бил пред нас. Малко реални данни в амалгама с моите добавки към тях:

2023 ГОДИНА 

  • Китайското правителство започва програма за внедряване на технологии, и за нови изследвания за това, как да направи електрическата си мрежа резистентна на слънчеви изригвания с магнитуда на Miyake събитието, което ви описвам до сега.
  • Нов доклад на Пентагона, свързан с възможните ефекти от една мега електромагнитна буря, поставя на първо място в защита на националната сигурност преобразуването, модернизацията и фактическата защита на електрическите мрежи и трансформаторите. Доклада дава и данни, как тези технологии ще бъдат внедрени във всеки един военен и цивилен аспект в обществото.
  • Анализ на енергийният департмент на САЩ конкретизира, че всички електрически компании трябва да вземат спешни мерки за да са подготвени да се изправят системите им пред слънчеви изригвания от типовете Карингтън и Miyake. Електрическите олигарси на САЩ се опитаха да се противопоставят, дори баче Били Гейтс рева по медиите – но Пентагона надделя, и тази стратегия се превърна още миналата година в нови федерални закони, които задължават енергийната олигархия да действа в правилната посока.
  • Европейският Съюз ще приеме до краят на 2023 година същите стратегии като Китай и САЩ, да се надяваме нашите льольовци да участват в това. Лично виждам, как в България масово се строят ново поколение соларни паркове, ФВЕЦ-ове с огромни размери, като ФЕЦ Верила в Дупница, който до краят на годината трябва да надмине 200 МЕГА вата мощност, и със сигурност ще бъде увеличен. Участвах в откриването му, а той е само един от над 100 парка, които само тази фирма ще построи в България до краят на 2023 година. Имаме ВЕЦ-ове, и ТЕЦ-ове, и един хубав АЕЦ, които трябва да бъдат модернизирани, но не с руска технология, в която няма иновации и се използва за оръжие, а западна, или японска, за да имаме енергийно бъдеще. Руското предимство не е технологията, руската технология произвежда адски скъп ток, предимството е в това, че те си вземат, и си съхраняват използването ядрено гориво. Направили са огромни части от Сибир тотално радиоактивни, защото там се съхраняват изотопи, и използван уран и други радиоактивни елементи, Убиват Природата за поколения напред, и това трябва да спре. Франция, САЩ, Япония, Корея, Германия и други държави, разработват нови видове ядрено гориво – неизчерпаемо.
  • Ще станем свидетели първо в Европа на новата технология за произвеждане на био бензин, на базата на соларни и вятърни инсталации 🙂 Видях я с очите си, България ще има една такава още март месец 2023 година. Факт е вече производството на синтетични горива, и доста от големите авиокомпании използват именно такива горива за самолетите си. Ерата на керосина и нафтата е към края си. Язък за 5000 кубиковата А8-ца… ше я караме на синтетичен метанол!

2024 ГОДИНА

  • Европа и САЩ разработват нов космически проект! През 2024 година ще започне началото на нова ера в изследване на Слънцето. Проектът е свързан с ново звено на отбраната, наречено ”космическа защита”, и ще представлява нова сателитна мрежа много по-близо до нашата Звезда, която ще изследва от всички ъгли точно слънчевите изригвания, и от това ще излязат много нови енергийни технологии. От същият проект, още с изстрелването на тези нови сателити, ще се създаде мрежа за ранно предизвестяване на електромагнитни бури – това означава директно и нови комуникационни технологии, които чукат на вратата.
  • Европа и САЩ инвестират ТРИЛИОНИ евро в поставяне на специални защитни системи на големите трансформатори във всички големи градове. Така за поправка, или ново производство ще останат кабелите… по-малкият проблем. Такива системи ще се инсталират в огромните заземителни съоръжения на под океанските кабели, сега, до краят на 2022 година половината от тях ще са готови, което е чудесна новина, но Бтв иска вие да гледате скандалите на генерал Муньо и Копейката по телевизията! И няма да ви го покажат, а то е новина от глобална степен на важност за цялото Човечество.
  • САЩ вече създават стратегически резерв от трансформатори, специално защитени. Европа ги следва, а Китай е след нас.
  • Следващото, което ще се промени до краят на 2024 година е самата геометрия на електрическите мрежи. Тя вече ще клони към преобразуването им в множество по-малки, и по-независими системи. Строителството на соларни, и на вятърни електрически централи е част от това начинание. Това означава нови системи за съхранение на енергия на МЕСТНО ниво 🙂 Което е чудесна новина! Означава и по-ниски цени на тока, и възможна регионализация на компаниите, и да го духат местните енергийни олигарси! Това обаче ще се случи в държавите, където Народа мисли за себе си, и милее за ближния, уви България няма да е от първите.
  • Всички фирми провайдъри на интернет и телефонна връзка, ще бъдат задължени да инвестират нужните пари в защита на мрежите и системите си, което също е прекрасна новина!
  • До краят на 2024 година ще има и нов международен протокол за действие и защита, базиран на новата американска система от сателити около Слънцето и програмата за ранно предизвестяване.

2025 ГОДИНА

  • Всички мерки предприети от САЩ и Европа, започват да се приемат като закони във всички останали държави. Целият свят се мобилизира да защити електрическите мрежи.
  • ООН подписва обща декларация, за колективно участие на цялото Човечество в защитата на електрическите мрежи и системи. Установяват се международни протоколи за действие и кооперация.

Този тип събития, една такава брутална и колосална електромагнитна буря, са си жив Апокалипсис. Особено за Цивилизации като нашата, базирани на електрическата енергия. Това са естествени процеси, които ние не можем за сега да спрем, но можем да се учим на превенция! Можем! Както учените могат да разработват програми за защита и превенция, така и ние го правим. По дяволите, само ние го правим в България! Послушайте ме  – ако искате мир, гответе се за война. Като HSSE Експерт ще ви кажа, че превенцията е майката на сигурността и спокойствието.

Имайте вяра…. Самият аз видях страхът, и след това надеждата от това, което пиша…..

Надявам се успях да ви накарам да се замислите за себе си, за живота си, и за онези, които са важни за вас. Това ми беше целта. Тук сме за да посеем семената на новото Човечество – работим си по задачите.

Бъдете здрави!

Nahuatl.

 

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–

 

 

 

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This