Здравейте драги Читатели.

Днес ми беше на гости един мой Приятел от Бекташкият Орден, една сродна Душа, един тих, скромен, и незабележимо огромен човек! Мой духовен Брат, от тези хора, които като ги видиш, знаеш че сте част от едно и също, макар и различни – същите! В тази статия ще ви дам специфична информация, по един изключително прост начин, и ще бъде видима само за този, който може да я види. Всеки, който няма капацитет да бъде всичко, и да отваря Съзнанието си безприкословно, без страх – да спре да чете до тук.

Пиша този текст в чест на Ордена на Хаджи Бекташ Вели, и нашите Сънародници от турски произход, които са ми дали толкова много в този живот. Нямаше да имам българско самосъзнание без тях, те бяха моето огледало до преди да овладея себе си. Турците ми помогнаха да овладея грозни енергии като омразата, която съм неспособен да чувствам ден днешен. Енергията на омразата е черна на цвят, и затлачва цялото енергийно тяло, убивайки енергията на живота малко по малко. Турците ми помогнаха да имам няколко перспективи в живота, и да открия себе си като човек, който може всичко. Когато живях далеч от родната ми България, Осман Бей Ахмедов, най-старият български емигрант в Мадрид, родом от Свищов, един от най-светлите Човеци ходещи по тази Земя, учител по професия, треньор по вдигане на тежести на олимпийският отбор на Испания, ВЕЛИК БЪЛГАРИН. беше моя духовна упора. Той запази у мен искрата, която имах у себе си като българин, който беше отделен от тази магическа земя като малък, пораснах на 3000 км от мястото, където когато се върнах, и стъпих по него бос – плаках със сълзи и не знаех защо плача. Чак сега осъзнавам защо. Сега, когато съм, и ще бъда тук където се родих – се отблагодарявам за цялата доброта, която този велик човек и българските турци ми дадоха, във всички моменти, в които имах нужда от нея, а не знаех, че се нуждая, защото се мислех за ”супермен”. Ейваллах Бай Осман! Посвещавам тази статия и на Татко си, Атанас, който загубих на скоро, и който винаги ми беше база и солиден стълб, макар че и това не осъзнавах, и сега ми липсва до болка. Това е една статия от центъра на Душата, едни думи от дъното на сърцето, и една опитност, която искам да споделя с вас, отблагодарявайки се така на тези, които обичам. Обещал съм от самото създаване на Блогът на Nahuatl, че ще пиша само на базата на лични опитности – и ще си спазя обещанието.

Това е картина изобразяваща Хаджи Бекташ, който държи в ръцете си барс, и сърна. Барса е хищно животно, сърната е миролюбиво тревопасно. Символизира същото, за което ще ви говоря малко по-долу – интеграцията. Макар, че на много хора още е нужна дуалност, и разделение, за да може да проумеят съществуването като концепт, крайната цел е интеграцията. Тя е центъра на Душата, и води до Мир, до единственият възможен, истински Мир.

Предизвиквам ви да създадете у вас магическият символ на Интеграцията. Да бъдете поне за малко всичко – и доброто и злото, цялата дуалност на нашият свят. Да бъдете и черното и бялото, в едната си ръка да държите Меч, а в другата Роза, едната ви част да бъде готова за любов, за нежност, за състрадание и за приемане, а другата да бъде готова да защитава всичко това със силата на меча, който държи. Ще ви предизвикам да бъдете баланс, и да усещате тези думи, не да ги четете, а да възприемете вибрацията зад тях, защото те са от центъра на Душата…А колко пъти някой от вас се е замислял за историята на Богомилите, от къде идват, какво е реалното учение, което са следвали те? Защото те произлизат от сирийски, суфиски Ордени, и за други като тях – разлика няма, водят до едно и също. Ето защо църквата ги избива до крак, и ги унищожава, но те са тук! Никога не са си тръгвали, просто са преобразувани, приети, и слети с Бекташите, с Мевляна, и с други Ордени от същите течения. Това не е религия. Религията е създадена да контролира Съзнанията…Предизвиквам ви да бъдете свободни, ПОДАРЯВАМ ВИ ДУМАТА СВОБОДА! Предизвиквам ви да бъдете отворени, но критични, да мерите себе си, но да позволите на себе си достъп до още от същата духовна вибрация, която няма нищо общо с нито една човешка религия.

Аз съм човек, който за кратките 37 години до този момент има доста опит в живота, в много сфери. Говоря повече от 5 езика, имам приятели в повече от 20 държави на всички континенти, видял съм много, изживял съм бруталности, водещи до вътрешен разпад и до желание човек да престане да живее, изживял съм и красоти, водещи до съживяване на човешката същност. Нито съм паднал поради това, нито съм се преда, и никога няма да падна, нито да се предам пред нищо, защото съм стигнал до едната истина по собственият си Път, ходейки със собствените си крака – всичко е ЕДНО, всичко е едно и също…С това искам да кажа, че ще се опитам да ви предам директно вибрацията на всичко, което искам да ви предам с този текст, директно през усета, и думите реално само бъркат нещата, но уви – този е начина, който съм избрал чрез сайта.

Днес седяхме на една маса, един българин, един каракачанин, и един турчин. Единия напусна работа и прави курсове, другия е мениджър на един от големите футболни клубове в България, третия е земеделски експерт. 3-ма тотално различни на пръв поглед, различни по етнически произход, единия по работа, втория милионер, третия се броди сам по живота, различни по майчин език, различни по вярвания, различни във всичко, но само на пръв поглед, защото Душите ни са еднакви! А това изключва всяка човешка разлика. Нека ви кажа още нещо – на тази маса бяхме просто трима Нашенци. Братя, родени на една земя, говорещи на един език, и между нас имаше всяка останала форма на комуникация, защото думите са само част от цялото на комуникацията. Различни, а душите ни еднакви! Човешкото у хората не разбира от нации, от народности, от език и от религия – Адамлък! Раждани на една земя, а предците ни са били дори врагове! Изглежда като тотален дизонанс нали? Но не е това, точно обратното е 🙂 Всеки, който се бил с друг, и после са ставали приятели, знае за каква емоция говоря. Една градина е красива, когато в нея има различни цветя, а още по-красива е когато тези различни цветя са подредени в различни форми, с разликите в цветовете си, с разликите във формата на листата си, на ароматите си – Адамлък, човещина, красота и мир! Истински мир, мирът е интеграция, и интеграцията води до мир. Това е заложено дълбоко в българската генетика, в самото ДНК на нашият Народ, и искам да го осъзнаете, защото то е единствената сила, която ще спаси България, и ще я направи рай на Земята. Искам да разберете, че човек не е враг на човека. Всички искаме едно и също – мир, свобода, и поле за изява (освен бира, rock and roll и цици). Човек е враг сам на себе си, защото не осъзнава контролът над Съзнанието, а това е единственият начин Кукловодите да ви накарат да им играете по свирката. Не става с ДНК експерименти в епруветки, защото планът за съществуване на една Душа не може да бъде променен. Това, което променя от негативна гледна точка е именно контролът над самото Съзнание, чрез идеи, които водят до фалшиви вярвания. Да имаш капацитета малко да си сложиш егото в джоба, когато е възможно, и да го използваш, когато трябва, защото егото, и неговите капацитети са това, което ни прави хора. За такива неща искам да ви говоря, трудни за разбиране, защото в разбирането участва предимно мозъкът, но хората като нас комуникират директно като Души и Съзнания, а телата използващи тези квантови машини, мозъците, са само един от много аспекти на мулти измерните ни истински Същности.

Всички имаме собствен Път, с всичките екстри по Пътя, но той води към едно и също – към центъра на Душата, към истинският Мир, който е интеграция. Велика интеграция на всичките ни човешки, и не-човешки аспекти. Помнете, че човешкото е временно! Другото обаче е вечно! Вечно е до дупка! Днес сме тук, утре ни няма, а времето е една проста илюзия, която ни събира и ни разделя, прави ни нещастни и щастливи, води ни на вътре и на вън. Динамиката на съществуването е такава, живота е движение, и движението е живот – това символизира танца на Дервишите. Дълбоката ислямска философия, базирана на Корана, не разбира от житейски правила, нито от нормите извън самото съществувание, нито от грешни и праведни, нито от бели и черни. Същото е и с тайните християнски Ордени, и с тайните еврейски Ордени, и с тайните шамански Ордени, и с всички останали, които в крайна сметка водят до едничката проста истина, и няма друга възможна – всичко е ЕДНО. Но не всички надживяват контрола на Съзнанието от страна на религиите, защото така наречените им ”свещеници” са проекция на този контрол, те ще искат да ви накарат да се подчинявате сляпо на някаква невидима, и неразбираема за вас сила. А тази сила не е неразбираема! Вие сте силата 🙂 Това е разликата в ”свещените книги”, лично аз намирам само Корана за такава, защото съм ги изчел всичките от до, и никъде не видях ”Бъди!”, освен в Корана. С това не искам да ви карам да правите нищо, но исляма не е религия, освен ако не питате някой саудийски имам. Но питате ли Дервиш от Бекташният Орден, той ще ви каже точно обратното, и в крайна сметка ще си говорите за Източника, за свободата на Съзнанието, и за личният избор на Път. В Корана е казано, че преди създаването на материалният свят е създаден не материалният, светът на идеите – 1000000%ва истина, достъпна само за не религиозни и не подчинени Съзнания! След това книгата говори за създаването на астралните същества, на физическата природа, и дори на тези извънземни ангели, на които е казано, че нямат собствена воля, и също така е казано ”поклонете се на човека, защото той е създаден като личен образ на Твореца, и има лична воля да решава съдбата си!”, всички се поклонили освен Иблис. Корана, обратно на християнството поставя човека като най-съвършеното творение тук на Земята, единственото с лична воля, да създава себе си, и да решава за себе си. В Корана няма робство, и ангелите са тези, които биват задължени да се поклонят на човека, и да му служат, а не обратно. В тия думи няма грам религия, има символично представяне на едни натурални и естествени истини недостъпни за подчинени Съзнания, които биха ги приели като буквални заповеди, а те не са….Сунитските имами, които са мнозинство, преподават ислям за мнозинството, което е религия и контрол. Бекташкият Орден, Мевляна, и Суфизма не са за мнозинството, информацията там е тайна, трудно достъпна, и именно по тази причина са преследвани и днес. По тази причина са актуални сред днешното модерно общество – защото и модата е контрол, а те са мнозинство 🙂 Никога мнозинството не е вземало реалните решения, реалните решения се вземат от тези, които имат капацитет да не бъдат последователи на нищо и на никого. Ето защо дервишките, и суфиските Ордени са тайни и дискретни, защото само тези, които достигнат сами до някои важни истини имат реалният капацитет да продължат. Такива Ордени има и в други течения, но специално тези, са единственото което се допира на максимум до българските Богомили. Единственото друго, и различно, което се доближава са някои тибетски Ордени, и някои воински индийски Ордени. Говорим за съвремието. Реално няма учители, няма ученици, истинската посока е спомнянето на това, което сме. Това е ключа към Свободата. Никой не може да ви даде нито свобода! Свободата, по същият начин както Робството, са вътрешни състояния на духа. Вътрешни състояния са, а не нещо, което някой може да ви даде, или да ви отнеме. Но то е през моята призма, моят личен опит, и аз не искам да ви карам да правите същото 🙂 🙂 🙂 Вашият Път си е ваш, моят Път е мой Път. С течение на живота съм се научил да бъда всичко, и именно това преподавам в курсовете ”Въведение в опитностите извън тялото, и осъзнатото сънуване” – да бъдеш без да бъдеш, да виждаш без да виждаш, да вярваш без да вярваш. Не са неща, които биха били разбрани от думите…Единственият начин е чисто вибрационната съвместимост. Без идеологии, без задължения, без служба към никого и нищо, чисто и просто път към центъра на Душата. За мен това е Пътя на Воина. Това е Бушидо, същият концепт. Това е пътя към Шамбала за тибетските тайни Ордени, пазители на входа към Шамбала. Шамбала е истинска! Това е събрание на свободни Души, невъзможни за впрягане, които имат достъп до едно и също общо пространство.

Няма тук, няма там, няма сега, няма преди, няма дистанции, няма измерения, няма духовен и материален свят, всичко се свива в една единствена точка на Съзнание, което сте вие самите, и цялата огромна сила и потенциал на Източника сте вие самите, за вас самите, и за всички останали, които са там за да експериментирате себе си. Великите истини са прости, те нямат одежди, нямат носии, нямат разлики, нямат идеология, това не е идеология, това е динамика на съществуванието, всяка Душа работи по този начин, и този е Пътя на всеки един от нас. Както има, така и няма, както е бяло така е и черно. Все говорим за дуалност, но тя трябва да бъде преодоляна, защото сама по себе си е задънена улица. Ето защо има проблеми между християни, мюсюлмани, будисти, евреи и всички останали. Защото за религията дуалността няма край, защото този е удобният начин за контрол над Съзнанието, и защото в крайна сметка чрез вярванията, и на тяхна база тук се рециклират Души в една кръгообразна и порочна река от убеждения и задънени улици. Но такъв е избора на много хора, и аз нямам право да се меся в него. Едни избират колелото на Самсара, други избираме Свободата, избираме трудния Път, с всичките му салтанати, трудности, избираме да не бъдем водени за носа в името на някой ”бог”, защото знаем едната единствена истина – всичко е ЕДНО. Няма повече от ЕДНО. Това в никой случай не изключва разликите, различията и многообразието, те правят самият Път възможен, без тях няма Път, няма съществувание, няма нищо. Човешкият мозък е неспособен да преодолее сам по себе си тези бариери, не и без участието на Съзнанието, а то не се намира в мозъка, Съзнанието е истинският Творец, за това всички вие сте Творци, вие сте Източника с целият му потенциал! Тази е втората истина, но тя тежи, и води до отговорности, които мнозинството не иска да приеме….

Ние сме просто Съзнания, вечни Съзнания, в един вечен кръговрат, на едно вечно съществуване, в едно вечно Творение.

Създаваме себе си, за да се експериментираме по хиляди, милиони различни начини. Сами създаваме мистерии около себе си, за да бъде по интересен Пътя. Думата ”религия” поставя граници и между хората, за това не я харесвам, не понасям човешката нищета, и макар че много хора усещат понякога, че са слаби и нищожни, истината е друга. Между силата и слабостите, разликата е само една – личният избор. Той е заложен в инкарнационният План на всеки един от вас, използвайте го. Създавайте динамика и бъдете Свободни! Говорихме за лични опитности, и изживявания от реалният живот, които са довели до определени изводи. Всички имаме различия, политически, социални, всякакви, но истината е само една – всичко е ЕДНО.

Срещнах ви по свой начин с тайнствата на Ордена на Бекташите, сред нас в България цъфти по таен начин една методика за сливане с центъра на Душата, древна и вечна, колкото и самите Души… Нека който може – да види.

С най-добри пожелание към всички вас!

Nahuatl

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–

 

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This