Здравейте драги Читатели.
Днес ви нося няколко думи за негово величество Дивото…Споделям ви снимка от практическата част на последният курс по оцеляване.
Дивото е заложено в най-основните аспекти на всеки човек. Понякога губим връзка с Природата, губим връзка със себе си. Случва се често в нашият социално обособен живот, все по-отдалечаващ ни от тези дълбоко заложени, базови емоции, които нямат нужда и от обяснение, защото само могат да бъдат усетени чрез преживявания.
Огънят създава дълбоко, дори подсъзнателно усещане за уют, което във всекидневието постоянно търсим, и се чудим защо е толкова трудно постижимо. А нищо не трябва да се постига, то е у нас, просто трябва да го извикаме през спомен, дори и този спомен да се намира дълбоко в паметта на гените. Спомените са портали към нас самите, и към истинската не-линейна природа на времето и на пространството. Можем да ги викаме целево, и с дадена цел да се свържем с тях, извличайки съзнателно нужните емоции от вече минало, или дори от имагинерно преживяване. Една част от нас се храни с емоции… Ние избираме с каква храна да я отгледаме.
Спокойствието и уюта са състояние на Духа, не са нещо външно. Ако вътрешно си мир, и на вън е мир и viceversa. Ние сме всичко, и най-нисшето, и най-висшето. Интересен е човешкият Път.
Чиста дуалност като част от избора, и привиден вътрешен конфликт, всичко това приключва пред огъня в дълбоката гора, на десетки километри нагоре в Планината, няма нищо друго освен чиста форма на Съзнание и съзидателна енергия, ако човек допусне това за себе си – просто да бъде, без да анализира. Мозъците ни са самостойно програмиращи се честотни машини, които понякога пречат с боботенето си. Другата наша част, вечната, стои много над това. Спомняйте си го от време на време…
Мозъците на Човеците са подвластни на какво ли не, и малко хора осъзнават дори боботенето им, а то е причинено от редица външни фактори. Пред огъня, опирайки се директно на земята – ние ”заземяваме” всичко, което не ни е нужно по Пътя. Планетата има този капацитет, да изконсумира ненужното, стига да знаем как да го извадим от себе си. В древните времена хората са знаели за тези механизми, и са нямали нужда от логически обяснения както е в момента в тази времева линия. Нямали са нужда от пояснения, защото защото просто са усещали, и мозъците им не са били така обременени с боботене както е в момента. Ние преживяваме поредният катарзис на Човешката Раса – точно в този момент. Не е нито за лошо, нито за чак толкоз добро, но Човечеството рано или късно ще стане космическа, интерпланетарна цивилизация, която вече има нужда от разширяване на Съзнанието и в други посоки. Играта само на human mind е вече скучна и доста базова. За други експириънси иде ред.
Но този feedback назад към нас самите никога няма да си отиде, и винаги можем да го извикаме – можем отново да седнем до огъня, който сами сме създали, извикали сме стихия! Можем да опрем модерните си задници на пръстта, в листата, и просто да усетим как там горе в Балкана няма боботене, или то е сведено до минимум.
Чисто енергийно, земята под нас, специално в България има огромно съдържание на минерали и на кристални структури. Централен Балкан е едно от тези места, и за това съм го избрал да бъде база за нашите курсове по оцеляване за цивилни, чиято практическа част е много малка и наблягаме на планиране, тактиките за превенция и организационните планове. Само по себе си, това енергийно поле е натурална технология, която можем да използваме, но знаем ли как? То реагира на нашата лична честота. Честотната ни вибрация е част от общото, от Цялото, и от вечното – ние сме Източника в миниатюра. След такъв, макар и кратък престой във Великата Планина, и с подходящата ментална настройка, самото присъствие там е лечебно, отпускащо и носи удоволствие, макар и да сме се скъсали от работа да създадем този мини лагер за срещи и обсъждания на интересни теми.
Негово величество Дивото не е ваш враг, мака че може дори да ви убие ако нямате познанията да сърфирате неговата част от реалността.
Дивото, то е у всички нас, и всички имаме генетичен спомен за него.
Хубаво е от време на време да си спомняме…..
Бъдете здрави.

—————————————————————————— Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright© ——————————————————————————–

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This