Времената, които идват – Основен план, за действие при извънредни ситуации. Подготовка за неизвестното.

от | дек. 26, 2020 | Оцеляване и подготовка за извънредни ситуации | 2 коментари

Здравейте уважаеми Читатели, нещо наистина много се разписах тия дни…. Но има нужда, за това го и правя. Между другото, очаквайте до ден, два, 12 част на любимите ви ”Извънземни Перспективи”…. Та директно към темата на този материал, която е свързана с времената, които идват. Намираме се наистина в една, много интересна времева линия….Идват хубави времена, помнете, но преди да дойдат те, трябва да падне старото, тоест идват и грози участъци от време. Искам да ви посъветвам, от собствената си перспектива, точно по тези теми. Тази статия е ”поръчка” на Читатели, които ме помолиха да я направя. Вибрацията тук, ще бъде доста тежка. Ще ви представя една подготовка за много тежък сценарий. Типично във военен стил, ще се опитам да подготвя Съзнанията ви за много по-грозната версия на нещата, и да се надяваме да станем свидетели на по-леката, а ако това е така, супер! Защото знанията ше останат, а опасността няма да е толкова голяма, но вие вече ще сте една крачка по-подтотвени за абсолютно всичко. Всяка една потенциално опасна ситуация, и нейното преодоляване, е въпрос на ментална нагласа. Страхът трябва да го има, и да е под контрол, той е като температурата, естествен механизъм на тялото и Съзнанието, да ви направи по-будни, по-силни, по-можещи, и по-концентрирани. За това ще ви държа под напрежение, до като четете този маериал. Това е друг вид активираща информация, с по-различна, по-тежка вибрация, но все пак активираща.

Веднага щом климата го позволи, ще организираме лагер, някъде в Планината, и с няколко приятели ще ви проведем семинар на тема ”Извънредни ситуации и оцеляване” искам пред лагерен огън, да си говоря с Читателите си, и да разискваме всичко това заедно. Смятам, че ще бъде интересно за вас, за това гответе се да ходим на палатки! 🙂 🙂 🙂 Всичко ще бъде обявено в Групата на Блога, и страницата във Фейсбук. Ходенето по хижи, и на палатки, с малки групи хора, може да започне веднага щом го пожелаете, аз нямам търпение!

——————————-

Сядам, пускам си любимата музика на моят приятел, един от най-добрите мюзик мейкъри на България, Karbadjo, и правя тази статия за вас:

Както знаете, предните 2 седмици ни донесоха доста интересни новини. От една страна Хаим Ашед, високо поставен МОСАД офицер, генерал от IDF, основател на израелската космическа програма, многуважаван пофесор, и 10 други титула, излезе официално с новините за извънземното присъствие на Земята. Той проговори за базите на Марс, но само една от тях, която нашият Remote Viewing Тийм е виждал преди 10 години, и знаем какво има там, за ”Галактическата Федерация”, за контактите на някои правителства с извънземни факции, и тн. Спомена също така, че ”Доналд Тръмп, е би на път да оповести всичко това”, и ”че извънземните са помолили, все още да не бъде оповестявано масово, за да се избегне масивен срив на Цивилизацията, от един ден за друг”. Тръмп знае много добре всичко това, и е бил в контакт лично с който трябва, като казвам лично, казвам en persona, присъствено. Не напразно разсекрети 1500 top secret патента, точно с встъпването си в длъжност, все пак трябва coverup, на публично ниво. Това, както предполагам занете, са патенти свързани предимно, с нови източници на енергия, и с медицински технологии. Нищо не е случайно, и никога не е било! Не искам да оставате с впечатление, че за мен, американският президен е нещо като ”спасител”, нищо подобно, просто е по-предпочитаемата фракция…Те са готови да предоставят на света, съвсем нови форми на технология, които минимум няма да изключат половината население на Планетата, като ”просто гърла”…..

Бях правил подобен материал, но той беше свързан с Кромид19 ситуацията. Сега планът трябва малко да се разшири, ще копирам тук, част от предният материал, а ви оставих и линк да го прочетете целият.

 

Добре…. от къде да започна:
Изначално, просто цъкнете бутончето на страхът, и го изключете, сега е време да бъдем реалисти. Ако ви е страх от възможните бъдещи сценарии, просто не четете статията. 
Ще се подготвяме за нещо си там…да, ама проблема е, че не знам точно за какво се подготвяме, а то няма да е само едно, а ще са няколко неща на куп. Ако знаехме, ок ще избухне ядрена ценрала в Румъния, щях да нагодя нещата по тоя начин, но нищо не знаем със сигурност. Само знаем, че има едни гадове, едни педофили, и едни долни копелета, които искат да затрият голяма част от Човечеството, само това знаем за съжаление. Но пак може да се изготви стратегия 🙂 Батко ви е тука бе! Спокойно!
На вратата чука предсказаното от Оруел, в култовата книга ”1984”. Вече се намираме в тотален оруелски сценарий, и нещата яко са се наоруелчили, и намангърчили. И не, че разбирам кой знае колко от астрология, но навлизаме в Ерата на Водолея, нещо което се случва на всеки 25 000 години, което бележи времена на правене на избори. Тоест, трябва да решим сега на къде….Много от нас сме го решили, но все пак, трябва да се знае, че хубавите времена, ще бъдат постенели от разрухата на старите времена. Много е верятно, всички да преминем през срива на старото status quo, а не знаем и със сигурност, какво е следващото такова….От нас зависи много ясно, но колко от нас на ясно с това? Крайно малко по мое мнение. Всяка една от тези сили, фракции, или както там ги наричате, няма да се даде без бой, те ще използват целият си арсенал, и да, наистина се намираме по средата на война. Мултиизмерна война. С висене по диваните, и практикуване на така нареченото ”наблюдение”, вероятно много хора ще стант просто жертви на процеса. Дошли са времена, в които трябва да се участва, а вариантите са само 2: победа, или робство. Свобода или смърт. Готови ли сте за битката?
Читатели ми зададоха въпроса ”как да се подготвим?”, аз съм съзнателен, че десетки хиляди хора четат този Блог, и че на всичкото отгоре ми вярват, което ме товари с доза оговорност, която приемам с удоволствие, защото нося лична отговорност за всяка дума, която ви казвам. Така и ще направя, ще се опитам да ви подготвя, от гледна точка на моята лична перспектива, спазвайки така пазения от мен мотив на Блога, всичко тук да бъде само и единствено личен опит. Една подготовка за нещо, каквото и да е то, е нещо крайно индивидуално, и единственият, така да кажа, ”общ начин”, е това да се случи първо на ментално ниво. Всеки за себе си.
Като за начало, давайте си глас само в нета. В живота изън нета, не покзвайе на никой, освен на най-доверените си хора, че мислите да се подготвите за нещо. Споделяйте тези неща, само с хората, които ще ви разберат. Едно от най-важните правила, в това изкуство на оцеляването, е НИКОЙ около вас, говорим за комшии и тн, да не знае какво правите, какво имате, какво мислите да правите и тн. Преценете ситуациите си, всеки за себе си, идивидуално, и семейно, защото повечето освен това, имаме и деца…. а осерат ли се яко нещата…. Трябва да имате група от свои хора, за предпочитане няколко семейства заедно. Хора, на които имате пълно доверие, и познавате добре.
В една ситуация на война, или разпад на обществото, или анархия, когато се изготвят стратегиите за действие/противодействие, се има в предвид винаги, и това трябва да е ясно установено, целите на вражеските сили, a нашата цел е да им противодействаме, гледайки нашият интерес, и  интересите на нашите близки, и на нашите сюзници, ако имаме такива:
1. Тотално световно господство.
2. Насаждане на масов страх и паника, с цел контрол.
3. Вкарване на населението в нов вид релси.
4. Заличаване на личното пространство.
5. Използване на технологиите с цел заробване.
6. И едната, и другата основни фракции, искат да сменят икономическият модел, новите технологии, според зависи у кой попаднат, ще служат или за тотално поробване, или тотална промяна на световната парадигма, и разкриване на тайни за космоса, вселената, и извънземният живот сред хората на Земята. Всичко това изисква тотално нова парадигма. Това е едно от условията и на светлите фракции на Федерацията, за публичното разкриване на информациите относто извънземното присъствие.
7. Бъдете внимателни с патогените, КормиТ19 е само началото. Пазете се, пазете близките си. Това не е последният такъв патоген, който ще пуснат. Ще има няколко опита.
На вас ви трябва план. Този план трябва да включва: 
Сигурно място: 
 

 

Който може да има план А, и план Б, е щастливец. Повечето от нас живеят в градовете. Ако shit-a ескалира до там, че нещата да опрат до истинско оцеляване, в градовете ще оцеляват само най-силните, най-жестоките, и най-приспособимите и безскрупулните. Не трябва да бъдете в конфликт със себе си, ако ви се наложи да бъдете такива, просто на огъня с огън, на меча с меч, и всичко за любимите хора. Всяка една подготовка, започва с ментално преглеждане на ситуациите. Не трябва да се страхувате от това, което ”може да стане”, защото може да не е чак толкова грозно, но прегледайте ментално най-грозните варианти. Ако нищо кой знае какво не се случи, всички ще бъдем радостни, че сме се объркали с прогнозите, аз най-вече. Но определено ще има трудни моменти от тук нататък. Предвижданията са, нещата с пандемията да се точат още поне 2 години. До като дойде следеващият им голям удар, а такъв ще има, било то с нов патоген, който вече идва, новият щам в Англия е пример за това, или директно по глобалната икономика, а най-вероятно всичко на куп. Защото това е война на изтощяване, искат да ви изтощят, и да приемете всичко, което предлагат. Не се предавайте, и не се изтощавайте, напротив, градете нови неща, възтановете къщата си на село, поинтересувайте се от земеделие, до като все още има нет. Съберете нужната инфомация за всичко, което сметнете, че ще ви трябва, и я пазете.
Сигурното място може да е собственият ви дом, това е за предпочитане, но е много вероятно да не стане баш така, за това отново ви казвам, изгонете страхът, и се подгответе ментално. Вижте в собственото си Съзнание, какво правите, ако ситуацията там, където живеете стане меко казано трудна, и непоносима. За това ви трябва резервен вариант, който включва, сигурно за придвижване средство, и/или второ място, или и двете, което е по-добрият вариант.
Вероятно е също така, мястото на което се намирате, или живеете, да трябва да се превърне в ”сигурно”. Има много сепени на сигурност, но за такова се смята всяко място, където имате покрив над главата си, изолирани сте от външните климатични влияния, и имате достъп до вода, и евентуално електричество. Всичко останало са под-нива на сигурността, и вече варират според индивидуалната ситуация на всеки, локацията, опасностите, и тн.
Една такава подготовка, е най-добре да се прави с група от хора, близки и приятели. Сам човек, е лесно да оцелее, най-трудно е за семействата, и тези с деца, защото носим голяма отговорност.
Трябва да сте сигурни, че познавате целият си периметър, и имате информация за всичко, което ви интересува в близост. Прочетете малко по-долу, в ”полезни локации”.
Средство за придвижване: 
 
Шупне ли shit-a, ще трябва хората да станат доста по-мобилни от колкото са. Имайте го в предвид. За да предвижи човек, нужните си неща, от едно място на друго, трябва да има с какво да го направи. Освен това няма гаранция, че ще има време да го направи, което е най-лошото в цялата ситуация, за това е добре, ако имате вариант Б, примерно къща в Балкана, тя да бъде готова с предварение, и ако се наложи, просто да се придвижите до там.
Лично за мен, вашите последни модели BMW-та, за никъв уй не стават, освен ако не могат да ходят на all terrain, което само по себе си за BMW е…. трудничко 🙂 Ако наистина решите да се подготвяте за нещо, продайте си новите скъпи коли,и си купете истински автомобили, с които както карате на магистралата, изведнъж да може да се движите еднакво добре, или по-добре, по горските пътеки, нивите, баирите, балканите, и тн. Купете си джип, но истински джип. Ако решите да го направите, си вземете нещо доказано тип, Toyota 4runner, Toyota Land Cruiser, Toyota Hilux, Nissan Patrol, Nissan Terrano, Suzuki Vitara, Hyundai Terracan 4WD, Mirsubishi Montero/Pajero, или нещо подобно. Всяка френска кола 4х4, не става за никакъв…същото се отнася и за всеки лъскъв джип BMW,  и тн. Собствениците на Ауди са с предимство, защото тяхната quattro система на 4х4, и самото окачване, рама и тн, са в пъти по-здрави и надеждни от BMW, но пак не може Q7-цата да мине от там, от където минава моя Хюндай 🙂  Баварците са идеални автомобили, но не за такива начинания. Аз си купих идеалното съотношение на цена/качество. Да! Аз вече си купих 🙂 🙂 Дал съм вече над 10К за джип + оборудване, идентичен с този от снимката, който е по-скоро камион на шаси, огромен, голям мощен двигател, надежден, и с евтина поддръжка, бойни фарове, и всички екстри. Гори на ламя, но това си е ясно от самото начало. Другият Админ на Групата на Блогът на Nahuatl, си взе същият джип, ние действаме момчета и момичета….
Tова превозно средство, трябва да може да натовари нужният ви материал, вас, и семейство ви, и да ви закара от точка А, до точка Б, като може да се наложи, придвижването да става през пресечени терени, за това целете се в големи, истински джипове, и 4х4 машини, с големи двигатели, и достатъчно тяга, и ги поддържайте в добро състояние, макар и генерално да ги използвате само за уикендите. Аз моя си го карам всеки ден, разучавам информация за терени, ландшафти, маршрути, гледам GPS карти, и си върша работата доста добре, до като се справям и с останалите неща от ежедневието. Не бъдете скръндзи, и ако ше харчите пари, дайте ги за нещо, което си заслужава, аз ви дадох примери по-горе, макар че не са само те. Според зависи ”от”, реално една дизелова кола, може да върви на масло, на нафта, на био дизел, или на олио,  на газ, на метан, според зависи как възпламените двигателя, и какво точно и сипете. Една бензинова може на спирт, може на етанол, на газ, и на метан. Това са опциите. Електрическите автомобили не са опция. Седнете, помислете го, и ако решите, си купете истинско 4х4, не си вземайте X5-ца, или WV Touareg,  ок? Целете се в истински offroad машини, големи, здрави, мощни, и надеждни. Дори моя джип не е баш баш, зашото е 4WD автоматик, със супер селект кутия, но и това си има своите предимства. Водещото при мен, е че джипа е на шаси, здрав е на носорог, държи на тормозене, и му е евтина поддъжката.
Обслужете си добре автомобилите, и се научете да карате през пресечен терен, ако не друго, то поне кефа е голям 🙂 От началото на юни месец тази година, аз всеки божи ден карам offroad, и повече не искам и да чуя за лека кола…Говоря ви за 4х4 машини, а доста от вас още не зацепват защо, от тук ви виждам 🙂 Защото, трябва да можете да се движите извън големите населени места, вътре в тях, по ливадите, вътре в гората, да газите с тях през малки реки, и въобще вашият автомобил трябва да може да пренесе вас, екипировката, и семейството ви, надежно, що годе безопасно, и бързо. Един нормален лек автомобил трудно би се справил, макар че съм виждал Ford Ka, да минава през места, от където мен ме е страх да мина с джипа….До като се учите да карате offroad, поменте най-важното, а то е, че колкото по-голям, по-як, по-мощен, по-оборудван, е вашият джип, от толкова по далеч ще идва да ви вади тракотра, ако се окопаете до ушите в някоя кал 🙂 Длъжен съм да ви предупредя и за това, така че бъдете съвестни и разумни, но тренирайте задължително offroad шофиране.
Целият маршрут трябва да ви бъде познат мо-та-мо! От-до, трябва да знаете и за алтернативни маршрути. Купете си топографски карти, и се научете да работите с тях, аз ще направя същото, защпто съм смотан западняк, свикнал с GPS системите, които обаче спре ли им тока, не стават за нищо. На картата трябва да се отбележат checkpoints, места за събиране с останалите от групата, спирки и тн. Ако ситуацията е много сериозна, спирки се правят само в крайна нужа. Всеки един от групата трябва да знае тази информация. Хващате цялото пространство, и работите заедно, като всеки трябва да познава маршрута на останалите, и да има начин да разберете, ако нещо се случи, къде да се намерите. Това се прави с проверка по радио станция, но радиостанциите с голям обсег на действие, вървят със специални лицензи, и са доста скъпи, радио любителите го знаят добре, но със сигурност може да измисите наичн как това да стане, примерно с изчисляване на времето, което е нужно за придвижване + още толкова. Тоест, ако от точка А, до точка Б, трябва да караме 2 часа, а не стигнем за 4, значи нещо става, останалите ни познават маршрута, и и могат да проверят какъв е проблема. Разгледайте това с маршрутите, и се наговорете със своите си хора, отренирайте поне веднъж сценария.
Каквато и ситуация да се получи, вие трябва да сте на ясно, че до като седите на едно място, или до като се придвижвате от точка А, до точка Б, ще има нужда да си набавяте разни неща по път. Всички се надяваме, да НЕ се нааква толкова положението, но все пак, ако се наака, вие искахте от мен да ви напиша този матаериал, и аз го правя, така че:
Полезни локации: 
 

 

Тази част от Плана включва няколко основни неща. Трябва да знаете какво има около вас. Един човек има нужда от храна, вода, и медикаменти, за да оцелее. В ситуация на тотално ескалиране на shit-a, това може да се окаже голямо problemo. За това, трябва да знаете, по какъв начин се захранва вашият квартал, село, жилищен комплекс, и тн, с вода и електричество. Ако ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, и прочие централи престанат да работят – оставате без ток, и вероятно без вода, а без ток няма топла вода от душа у дома. Но все пак има начини това да бъде фиксирано. Разпределителните станции съхраняват енергия, има специални батерии, и акумулатори, които са създадени за тази цел, защото те не могат да продадат на веднъж, цялата енергия, която произвеждат. Но всичко това е временно, и до такива неща ще имат достъп, тези с най-тежко въоражение, и най-добра организация. Всичките тези аспекти, изначално ще бъдат поети от Държавата, така че не си правете илюзии, че военните ще ви допуснат до такива места ей така. Тези обекти минават в графа ”критични за националната ситурност”, и ще бъдат охраняеми, до като батериите, или самите централи работят. За това, по-важно е да знаете, къде са запасите с гориво, защото може да имате примерно, генератор за ток на бензин, или нафта, което е много добър вариант. Всички складови зони, е вероятно да започнат да се охраняват много строго, и цените на всеки един продукт да станат толкова големи, че буквално да са непосилни. Нагледно, за последно това се случи във Венецуела, невъзможността за търговия, и спряното и поскъпнало, заради липсата на продукти, вътрешно произовдство, доведе до там, че хиперинфлацията, да направи цената на хляба непосилна за хората. Трябва да знаете, всичко, какво има около вас, какъв е ландшафта, какви са кратките, и заобиколните пътища, опасно ли е, какви хора живеят там, има ли организирана престъпност, трябва да мерите нивото за опасност, да имате предварителна информация, да огледате предварително за да съставите план. Това не е като по филмите ей! Трябва да знаете къде има складове, за каквото и да е, и да сте на ясно, че няма да сте сами там, трябва да сте готови да се биете, за оцеляването си, дори да убивате ако се наложи в краен вариант. Трябва да знаете къде има аптеки, къде се складират хранителни продукти и вода, къде има извори, трафопостове, трансформаторни станции, магазини, трябва да знаете как да влезнете там където отивате, и да имате нужните инструменти за да се получи добре. Въобще всичко това е едно огромно звено логистика, което трябва да се импровизира на момента, и умът ви много добре трябва да чатка под напрежение, защото може да имате деца, жена, мъж, възрастни хора за които се грижите, и тн, и от вас директно да зависи физическото им оцеляване.
Трябва да се научите на манипулаторски тактики, вербално джудо, как с въпроси, и разговори да извличате информация, без отсреща да знаят, че търсите информация за нещо….Нужно е също така да умеете да се справяте добре в конфликтни ситуации, защото при един временен разпад на обществото, и състояние на анархия, ще видите как плиткоумните ви учения за либоФта, и сФетлината, за никакъв хуй не са ви полезни, защото състоянието на насилие, ще бъде всекидневие, и тогава светлите от вас, ще проумеят, че до сега е трябвало да се научат да познават, и да боравят добре, с тъмната си страна, защото дойде ли такъв момент, светлата страна е второстепенна, наложи ли се да оцелявате, или ако се наложи да се събираме на групи за да не ни нашият с тия лайна с нано частици…. Разбирате ли Приятели? Това не е шибана детска ира!
В такива моменти ще се разбере кои са истинските Лидери, и вярвайте ми, те ще са хората спосбни на всичко….Аз отдавна съм си дал сметка за тези неща, и по тази причина култивирам в себе си умението да бъда абсолютно всичко, както доста пъти съм ви казвал вече, и го мога, и то добре.
Използвайте логиката. Както ви казвам, всичко е въпрос на планиране, и стратегия. Една организирана група от хора, е с потенциал на малка армия. Една тълпа от умрели от страх хора, без никаква организация, е просто лесна жертва за душманите.
Всичите тези маневри са свързани с най-различни видове:
Тактическо придвижване: 
 

 

В разстоянието от точка А, до точка Б, може да си оставите от гащите, до живота. Надявам се го осъзнавате. Ако ще се прави акция по превземане, примерно, на склад за ”нещо”, едби просто излизане за храна и медикаменти, или едно най-обикновенно преминаване през един квартал, в който знаете, че има улични банди, всичко това е свързано с предварително плануване и тактика. Трябва да сте тийм, с ясно установена координация, и рангове. Тези, които имат капацитет да командват, просто трябва да командват, а ако вие сте сред тези, които трябва да слушат и да изпълняват, правите го и точка. То е заложено в човешката биологична природа, също като при животните.
Един добър, истински Лидер, трябва да може да е всичко. Тоест, когато се налага да е мил и добър, трябва да е жив ангел, когато се налага обратното, трябва да е самият дявол en persona, трябва да може да е справедливо жесток, без да изпада в конфликти със себе си, защото може би ще има ситуации,в които тази жестокост ще спаси нечий друг живот, или сигурност. Един Лидер трябва да може да се кара на всеки, да успокоява всеки, да дава сила на всеки, и да бъде пример за всеки, особено за по-младите, тоест той, или тя, трябва да бъде това, което се налага да бъде, и точка по въпроса.
В една такава група от хора, трябва да се знае, кой в какво е най-добър, и когато ситуацията го налага, именно той, или тя, поема шефското място, а останалите слушкат и изпълняват. Не е задължително да има само един Лидер, може да са няколко, най-добрият вариант за голяма група хора, е да има лидерско ядро, или нещо като ”съвет” на всички можещи и знаещи, като определяща е ролята, на онези, които разполагат с бойни/тактически познания, защото те пазят всички останали. Всеки си има роля, предназначение, и задачи. Няма място за лично его тук, няма и време за това. Нещата се планират по отделно, с дни предварение. Ако се знае, че има еди си какво, за еди си колко дни – се насочват приоритети, и се действа. Примерно, ако знаете, че трябва да пресечете село, което не е сигурно, логично е да не го правите с параден марш през центъра, за да ви нагърмят задницие, и да ви изнасилят групово, не. В случая, се разучава предварително, колко и какви хора има в селото, имат ли оръжия, ако имат, какви оръжия имат, ако огневата им мощ е по-голяма от вашата, търсите стратегия за заобикаляне, има ли мясото постове и съгледвачи, какви са им маршрутите, крие ли придвижването други опасности, всички ли могат да преминат, да пратите ли някой да се договаря с местните, да гръмнете ли някой за да се олесни всичко това. То са стоици аспекти! Стотици, за които трябва да се мисли, и да се вземат решения на момента. А това не може да го прави всеки. Във всички такива ситуации, всички душевно/духовно слаби хора, и страхливите, се изолират до като не им дойде акъла, и се дъжат под строг контрол, защото именно те осират нещата. За да се избегне това, се върви на 2, или повече групи, според зависи от броят хора. Една която пробива, и другата която преминава, като всички позиции се разпределят за всеки човек, и всеки има задача и лични отговорности.
Същото се отнася за абсолютно всяко придвижване, до достигане на сигурно място.
Помнете едно много важно нещо – децата са на първо място, всичко се осигурява основно за тях. Всеки, който каже противното, че ”и ние сме хора”, е бъдещ проблем, който е по-добре да се отстрани от рано, защото рано или късно, дефектът който ще даде, може да преобърне цялото оцеляване наопаки, за това внимавайте с кой се събирате, ако имате деца. Аз лично не допускам такива до себе си, и до близките си. Оптращам ги първо любезно, после брутално грубо. С децата се подхожда по детски, с игри, и удобни приказки, на тях им трябва това, истинска грижа, усетят ли я, те ще бъдат много по-спокойни от в някои ситурации на опасност. Просто направете така, че за децата да бъде емционално по-лесно. Всички скандалджии, шумни хора, пияници, самогъзници и тн, трябва да се изолират веднага, и да не допускате такива елементи до вас, ако искате да ви бъде.
Сега, много добре искам да прочете следващите редове. Искам от вас да се образовате на следните теми, наистина да се образовате, намерете време, и се възползвайте от интернет за целта. Набавете си нужната информация, изолирайте страховете си, и учете следните неща:
Отопление (огън), вода, подслон, храна:
 
От години насам, близо десетилетие, големите медии направиха известни едни предавания на тематика ”оцеляване”. Мислите ли, че това е случайно? Аз не мисля. Лично смятам, че от поне 10 години насам, активно ни подготвят за бъдещ конфликт/катаклизъм, последван от разпад на обществото, и други такива неща. До истинският Нов Ред, ще има период, в който на вас ще са ви нужни няколко основни умения. 
Водата: при една ситуация на временен срив на обществото, достъпът до вода ще бъде прекъснат в даден момент. Хубаво е да знаете как се хигиенизира вода, и как се прави годна за пиене, било то чрез варане, филтриране, или използване на химически препарати като обикновената белина, или калиевият перманганат, или таблетки за потабилизиране на вода. С едни въглени от едно огнище, един чорап, малко пясък, може да се научите да правите ефективни филтри за вода, ако това ви се наложи. Човешкият живот е невъзможен без вода, функционирането на мозъка също. Липсата на вода удря в психиката на човека. Добре е вашето сигурно място, да разплага с източник на вода, било то кладенец, близка река, и дори язовир, а в язовирите, запалените риболовци като мен, могат да намерят съкровища 🙂 Може да се пригоди за пиене, почти всяка вода, дори водите от фекалние тръби, стига да знаете как. Трябва да се научите и на това, как се добива вода от нищото, буквално, чрез процеси на кондензация. Самият въздух съдържа вода, растенията съдържат вода, дървета, храсти и тн. Има техники, които ще ви научат как да кондензирате, и да си правите питейна вода от нищото, или от солена вода. Четете по тази тема, защото е важно.
Отопление: иска ми се, на пролет да започнем да се събираме, и Групата на юнаците, и баш самураите, да ви научим малко на тези неща. Да се стоплите е нещо основно, за да поддържате жизненият си тонус, дори лятото се налага понякога, ако сте във високата планина. Лагерният огън, е едно от най-приятните изживявания. Той ще ви стопли, ще ви нахрани, ще ви сплоти, и ще ви даде увереност, и по шамански, ще изчисти лошите вибрации от вас. Когато ходя по риболов, най-вече с един човек, който за мен е повече от Брат, един от другите Админи на Групата, Т. Вълечев, правим огън, различни видове огън. Казвам различни видове, защото наистина е така. Последно правихме огън върху мокро, на лек дъждец, и много влажна, напоена с вода почва. Трябва да се научите да правите огън, има много видове лагерен огън. Има такива огнища, които конфигурирани по специален начин, могат да ви топлят и да готвите на тях в продължение на дни, стига да знаете как. Могат да горят със седмици дори, стига наколо да има дърва. Има огнища специално конфигурирани да горят вътре в палатка, без тя да се задимява, има огнища за защита, огнища против насекоми, има дори преносими огнища! Има и огнища, като дакотският огън, които отпимизират горивото, тоест правят с много малко гориво, много горещ огън, който е и почти бездимен, прави се с 2 дупки в земята. Разгледайте нета, има много материал. Огънят има нужда от 3 основни неща:
Горещина, тоест нещо, с което да запалите огъня. Ние използваме всякакви неща, аз обожавам да паля огън с магнезиева запалка. Гориво, тоест дървен материал, и кислород, демек огънят да може да диша, за да гори правилно. Насладете се на приключенският си дух, и се научете да палие огньове 🙂 За да ви помогна с това, ви оставям няколко линка, на английски, където нещата са много добре обяснени, поне базовите. Имайте в предвид, че ако ви се наложи да се придвижвате, и да запалите следващ огън някъде, ще имате нужда от прахан, а за това може да се напише цяла книга! 🙂 Както виждате, една проста тема като  огъня, може да се нищи много дълго време, от вас зависи какво правите, и колко от това знание ще поемете. Аз съм си готов по принцип, защото винаги съм си пада по такива неща, и знанията които съм трупал, са равни на десетилетия…..Паленето, и поддържането на огън, само по себе си е цяла наука, това е изкуство, но то е заложено в нашите гени, защото генетичните ни предци са го правили в продължение на огромни периоди от време. Ето линковете:
Огънят ще ви стопли, ще ви сготви, и ще ви защити, но не е само огънят….. Информирайте се по темата! Оставям ви снимки, от последният ми лагерен огън, правен да се запали върху мокро, и ще ви обясня на какъв принцип работи това огнище, за да видите още веднъж, че едно просто запалване на огъня си има редица логични послдователности. Това е един алгоритъм, който трябва да се тренира за да се усвои:

 

По почти всички дървета има малки сухи клонки, и по-големи такива. Събирате малко от тях по размери, това ще случи за заплаването на огъня. Първо малките клечки с подпалката, после малко по-големите, после оше по големите, и тн. На земята слагате клечки, които да пазят първоначалият огън да не се мокри. Подпалката може да е всякакъв вид прахан, включително и праханови гъби, които растат по самите дървета, и особено с тях, може да си занесете огън навсякъде. В случаят аз използвах химически подпалки, които се палят лесно, и горят достатъчно дълго, за да разпалят клечките. След това започва подреждане на следващите клечки под формата на ”типи”. Огънят трябва да ”диша” за да може да продължи да гори. Ако претрупате цялата история с дървен материал вашят огън няма да може да гори, и ще се задуши. Всякакъв сух материал става за тази работа.
                               

 

Запалих огънят до един тотално мокър дънер, който използвах да подпирам останалият дървен материал, и скарата за месо 🙂 След което и самият дънер се изсуши от водата и си се запали, и изгоря перфекнтно. Между другото, това което виждате зад огъня, е река Дунав 🙂 Както и да е. Продължавате да редите огъня в типи стил за да диша, а до него поставете по-дебели клони, от тези мокрите по земята, които сами ще се изсушат до огъня, и ще може да ги използвате.
В крайна сметка целта на този огън беше да ни топли на брега на реката, и да може да готвим на него, ей тия мръвколяци:
                               

 

Бъдете съвестни, ок? Огънят не е играчка. Внимавайте да не запалите нещо…… Задължително се научете да работите с магнезиева запалка, и си купете 4-5 такива да си имате.
Подслон: нещото, което ще ви накара да се чувствате сигурни, редом с огъня, е едно местенце, където да опънете кокаляците, когато можете. Подслон. Това може да е много кратко спане в чувал, върху клонки и листа в гората, място, което да подготвите за 2-3 дни, или long term подслон за дълго пребиваване. Тези, които разбираме от строителство, сме с предимство. Аз примерно мога да ви изработя подземна къща в гората, за 1 ден, в която да живеете безопасно със седмици, дори месеци. Има си техники за всичко в тоя живот, освен това тези умения се съдъжат в самата гентика на човека. Научете се да работите с плащове, платнища, и пончо, с тях стават много интересни конфигурации, а представялват едно платнище от непромокаема материя, което в комбинация с едно просто въже, могат да ви подслонят дори за дни наред. Ето някои примери:
Без значение от ситуацията, винаги се използва присъщата на човека логика. Примерно, трябва да знаете, че ако през зимата изградите подслон от клони в гората, и го покриете с листа, и има сняг, то трябва да го завършите, като го покриете целият със сняг. Снегът и ледът, са най-добрата, естествена изолация от студа, и много лесно задържат топлина вътре. Не напразно, Инуити, и други Чукчи, си правят иглу 🙂 а не дървени къщи 😉 В едно иглу, буквално се отоплявате само с една свещ. Важното е, това което построите да ви изолира от външната климатична среда. Лятно време е добре да се вкопаете леко в земята, пръстта път изолира от горещината. Други фактори в природата са животните, в това число насекомите. Има си тактика за абсолютно всичко, и да се защитите от мечки, и от бубулечки.
Всичко това е за условия на оцеляване сред Природата. В градски условия, или на места където има човешки калабалък, е в пъти по-опасно… Вярвам, че в една градска среда ще съумеете сами да си измислите подслон. В такава ситуация, Природата е много по-сигурно място.
Храна: както знаете, за да функционира правилно едно човешко тяло, трябва да се храните. В ситуация на оцеляване, някой запален риболовец като мен, просто има нужда от водоем 🙂 И това е адското предимство. Набавянето на храна сред Природата никак не е лесно. Информирайте се, кои разстения стават за ядене, и кои са отровни, и отренирайте всичко, което научите. От животинският свят, се яде почти всичко, но трябва да се научите да си го хващате, което не е никак лесна задача. Българският ланшафт е много богат на гризачи, зайци, и птици като фазаните, гълъбите, и други пернати обект на лов. Имането на оръжие, за мен е толкова важно, колкото и имането на питейна вода, и тук то ще ви послужи добре ако знаете как да го използвате. Научете се да правите възли, примки, и капани за малки диви животни, и се научете да ловите риба. Има много похвати за това, много информация в нета, а на пролет ше го отренираме на някои от семинарите по горите 🙂 В градски условия източниците на храна предполагам са ви ясни.
Ако все пак оидете на вашето safety place, и имате парче земя, научете се на базово земеделие. За един сезон може да се отгледа сумати зарзават. Това е едно от нещата, които и аз имам за домашно, защото не разбирам почти нищо от земеделие, а много искам да се науча. Съберете информация за хигиенизирането на различни видове храна, как се правят консерви, как се опушва месо, кои насекоми могат да се ядат, как се приготвят, кои видове мъх стават за ядене, кои жаби не са отровни, и тн Всичко, до което можете да се доберете.
Не е нужно да харчите 5000 лева за да си направите запас от храна 🙂 Просто с всяко пазаруване отделяйте по 5-10 кинтара, и малко по малко съберете нужното. Имайте си храна за месец напред, и я подменяйте редовно, съхранявайте я правилно. Разбира се, не може да съхранявате прясни продукти, защото те се развалят много бързо. Това, в което трябва да се целите са продъукти с голям срок на годност, консерви, паста, макарони, спагети, боб, леща, ориз, ядки, сол, захар, брашно, и такива неща. Разказах ви вече, как попаднах в Мадрид, точно в момена, в който казаха ”затваряме ви!’, и супермаркетите се изпразниха за 1 ден. Голям ташак беше, и хората бяха максимално стреснати, даже аз, и тогава изхарчих общо 1400 евро за 2 дни, и набавих такива продукти за около 4 месеца напред. Не беше много умен ход от моя страна, но в такива моменти, трябва да преодолявате себе си, аз се научих вече, ама потроших мноо пара до като това стане 🙂 🙂 🙂  Номера е да не стигате до там, защото аз никога не съм правил резерви от храна. Сега се научих да харча бавно, и славно, малко по малко, со кротце, со благо, събирам си всичко нужно и те така! 🙂 🙂 В следващата статия, ще ви направя списък с всичко нужно.
Хигиена и запас от медикаменти: 
 
 
Без хигиена няма здраве, а без здраве няма нищо. Липсата на хигиена води до инфекции, болести, и тн грозни неща, с които не искате да се срещате….Нито пък аз. Набавете си лесно преносим съпун, и имайте винаги белина, и въобще средства за почистване, дезикнфекция, и лична хигиена. В една потенциално сериозна ситуация, цената на съпуна минава цената на златото! Научете се как се прави съпун, и как безопасно да боравите с неща като хлор, и натриев перманганат. Имат много приложения. Един капкомер, и малко белина, могат да направят от почти всяка вода – питейна вода. Образовайте се задължитено по тази материя. Научете се на поне 5 различни начина на дезинфекция, и винаги имайте нужното за поддържане на личната хигиена. Редовното миене на ръце, спасява животи, буквално. Много важно е правилото за ”г*за, краката и ръцете”, винаги чисти, от ръцете микроби и бактерии към устата, или през лигавицие на очите, без крака не може да вървите, а г*за ….. абе сещате се. Мийте ги често, ако искате да оживеете.
В моят случай носенето на лекарства, е живото спасяващо, защото имам специфична алергия… Тоест за мен е задължително да имам даден медикамент, винаги със себе си. Всички, които имате алергии, сте просто задължени да имате нужните медикаменти. Алергозан не помага в такива ситуации. Има алергии като моята, които водят бързо до анафилактичен шок, който е потенциално смъртоносен. Набавете си минимумът нужни кортикостероиди, спринцовка, и гили, и се обучете как да ги използвате върху себе си.
Нещо много важно, което ще ви върне малко в истинската реалност, е факта, че не може да се надявате на билките, за да се излекувате от нещо, освен ако не сте химици, и нямате лаборатория за синтез. Моля ви бъдете ралисти, билките са супер и помагат, но в една извънредна ситуация, на вас ви трябват истински лекарства. Направете си малък запас, реновирайте го, и го съхранявайте добре: обезболяващи, метамизол (аналгин), парацетамол, ибупрофен, средства против алергии, аергозан, кортикостероиди спринцовка и игли, дезинфекциращи средства, кърпички със спирт, или директно спирт, кислородна вода за почистване, и йоден разствор. Носете си цял medical kit, в който да има и бинт, марли, лейкопласт, лепенки, игили и конци за рани, турникет, и шина за счупвания, макар че това може да се изработи на момента с подръчни материали. Имайте средства поддържащи имунната система/ Задължително витамини, особено витамин Ц, и Д. Носете си на хапчета, по добре от колкото разтворими, защото заемат по-малко място. Витамините са критично важни във всяка стресова ситуация. Имайте и антибиотици, и за вас, и за децата ви. Според личното състояние на всеки, сами ще прецените какви медикаменти са ви нужни. Има универистетски, тоест истински научни изследвания, и ще ви оставя линкове към нещо такова, които твърдят, че лекарствата, но не всички, реално нямат срок на годност, просто медикаментите, и то според зависи как ги съхранявате, губят ефективността на активните съставки. Един вид изветряване.
´´Ongoing research shows that stored under optimal conditions, many drugs retain 90% of their potency for at least five years after the labeled expiration date, and sometimes longer. Even 10 years after the expiration date many pharmaceuticals retain a significant amount of their original potency´´
Нужни умения: 
Научете се да:
* Да се защитавате, с използване на физическа сила.
* Вербално Джудо, как да говорите, и да се изразявате в ситуации на опасност, или конфликт.
* Да управлявате различни моторни превозни средства. Аз последно се учих да пилотирам малки самолети.
* Да контролирате страхът, и естествените механизми на тялото за смосъхранение. Ефектът на ”да се бия, или да избягам”, трябва да бъде под тотален контрол.
* Набавете си информация по базова фармакология.
* Задължиелно придобийте умения по първа помощ.
* Научете се да готвите.
* Палите огън с поне 4 различни техники за това.
* Да използвате различни средства за потабилизиране на вода.
* Научете се на базово строителство.
* Научете се да използвате добре, различни ръчни инструменти.
* Да отваряте врати и катинари.
* Да се движите нощем през пресечен терен.
* Прегледайте информациите в нета, за това как са устроени огнестрелните оръжия, какво е калибър, как работят мунициите, и как се борави с пистолет, карабина, и пушка 12 калибър. Научете се да стреляте ако имате възможност, и запомнете добре как се борави с огнестрелно оръжие.
* Научете се да боравите добре с хладно оръжие.
* Научете се как се борави с радио станции, от УКВ до дълът обсег на вълните.
* Научете се на базово ВИК, и ел.
* Учете езици постоянно.
* Научете как да се обличате, от какво са направени облеклата и обувките, как се използват различние пластове дрехи, коя матеиря как работи по тялото, синтетика, памук, вълна и тн. Важно е да знаете как да контролирате и ипозлвате правилно потенето на тялото.
* Да боравите с топографски карти и компас.
* Да правите възли, и да използвате въжета.
* Научете децата си на всичко което знаете.
Гарантирам ви, че всичко това ще ви е само от ползва в живота като цяло, а един ден, тези знания могат да ви спасят живота, или да ви направят способни да спасите нечий живот. Продължаваме:
 
Oръжие:

 

За мен, тази е най-важната част от занятието. Казвам за мен, за вас може и да не е, не е задължително да е. Установено е, че по време на граждански конфликти, оръжието, сапуна, запалките, и антибиотицие, имат в пъти по-голяма стойност от златото. Имайте го в предивд. Липсата на тоалетна хартия, може да накара хората да я потърсят за своите близки, а има хора, които биха ви убили за 1 сапун. Съвсем реални неща ви говоря. Има едно много интесно интервю, с един босненец, оцелявал година и половина по време на обсадата на Сараево. Всичко това е много добре обяснено там. Запалките палят огън, сапуна поддържа хората здрави, антибиотиците имат цената на диамантите, а тоалетната хартия на златото. Ако се намирате у дома си, и разполагате с всичко нужно, за да не излизате от там  продължение на месеци, но нямате оръжие, вие не сте друго освен перфектните жертви.
Историята е доказала, че по време на извънредни ситуации, хората са готови на всичко. Веднага ще се появят организирани банди, които ще са готови да отмъкнат всичко, коеот може да се открадне, в това число и децата ви, и домашните ви любимци, и всичките ви запаси. По време на такава анархия, има открити пазари за хора, и се връщат ловът на хора, детската експлоатация, и сексулалното робство. Имайте го в предвид. Аз бих извършил геноцид за да защитя собствените си хора, Съзнанието ми го е приело, и няма да ми мигне окото, но аз имам оръжия (легални). Вие имате ли? Ако нямате си набавете. Легално може да станете ловци, това не е трудно, и ще са ви нужни около 2000лв да изкарате курса, и да си купите пушка с патрони. Има и друг начин за набавяне на огнестрелно оръжие, и ако изберете него, се подгответе много добре преди да го направите. Никога не си вземайте оръжие, без да знаете как се работи с него, какво му е устройството, и тн. Най-важното, никога не се хвалете, че имае оръжие пред деца. Абсолютно никога!!! Децата не трябва да знаят къде съхрарянвате оръжие. Оръжието се държи на места където няма влага, държи се правилно смазано, опакова се по специален начин, и чак тогава се съхранява, за мунициите се отнася същото. Далеч от деца, и от непознати хора. Според българското законодателство, оръжието се съхранява в метална каса, или сейф тип Imperator. Не може да си държите пищака на масата в хола 🙂
Карабина калибър .308win, не може да стреля с патрони 30-06, или 7,62х39, но може със 7,62х51 което е страндартният калибър на НАТО за фузили, и суб фузили, и е военното наеминование на този изключително мощен и добър патрон, в пъти по-добър от калашниковият шит. Руските калибри, и оръжия, са тотални лайна, но имат едно голямо предимство на тази територия, има ги масово, и съответно има муниции за тях. Не си купувайте Desert Eagle, или револвер .44mag, защото тези муниции не са масови. Със сигурност, повечето от вас въобще не разбират какви са тия точки, цифри, и буквички, нали? За това, отваряте нета, и започвате да четете, какво е калибър, какво е карабина, какво е пушка, какво е късо нарезно оръжие, прочитате абсолютно всичко, набивате си го в главите, и така… Това е правилният подход.
Едно основно правило е, да си набавите огъжие за което има патрони, тоест масово се продават нужните муниции. За България, пистолетите са масово в калибри, 9мм Parabellum, 9мм Luger (Макаров), 7,62х26 и 28, калибър .45, калибър 380аcp, който е малко по-малък от 9мм, калибър .40 пистолетен, 10мм с който перфектно сваляте голяма кафява мечка, и тн. Други калибри не ви трябват, има и доста по-мощни патрони, но не са толкова масови, макар че на нашият пазар има абсолютно всичко. Револверите масово са .22 нормален, и .22Lr (дългите 22 калибър), 9мм в различни варианти, .38sp (38-ми специален), който е малко по-голям и по-тежък като заряд от 9мм pb. Много добър патрон, но не добър за лов. Калибър .357 Magnum, с който може да думнете и мечка, .44 Magnum, който е официалният grizly bear defence caliber в САЩ и Канада.

 

Като устройство, револверите са много по упростени, и много по-лесно се поддържат, до като предимството на пистолетите, е че с тях разполагате с повече патрони. Един револвер от тежък калибър, примерно .44mag е 4 заряден, максимум 6 патрона за барабан, до като един негов почти еквивалент в пистолетен вариант, 10 милиметровите патрони, се събират до 15 на брой + един в цевта в някои модели на Glock, или Taurus примерно.
Стрелбата с пистолети и револвери, а и с всякакво други оръжие, няма НИЩО ОБЩО с това, което сте гледали по филмите, запомнете го и не си правете илюзии. При едно нападение, ако не знаете как да боравите с кобура на оръжието, и разстоянието до нападателя е 20 метра, имате максимум 6 секунди да извадите оръжието, да заредите, да се прицелите,и да стреляте. Истинската бойна, ефективна дистанция, на един пистолет е не повече от 20 метра…..със сигурност оръжието ”мята патрона” на километър ако щете, но реално, един подготвен човек, няма да използва пистолет на разстояние по-голямо от 15-20 метра максимум. За да работи добре едно оръжие, то трябва да се поддържа. Научете се как се поддържа огнестрелно оръжие, как се разглобява и сглобява, как се чистят цев и механизми, как се смазва, и тн. Добре е да се усвоят тактики и методи на така наречената ”интуитивна стрелба”. Тя е създадена именно за бързо реагиране чрез оръжието, и служи за ситуации на близък бой, които в едно конфликтно място са просто закон. Нещата с пищаците не са като на филмите, моля ви да ми повярвате. Интуитивната стрелба е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, за всеки който има късо нарезно оръжие.
Аз примерно, абсолютно винаги ходя въоражен, при мен е най-вече заради позицията, която имам, и информациие с които боравя, част от които са с клас ”критични за националната сигурност на България”. Но дори и на курсовете, винаги нося оръжие. Така се изграждат полезни навици, при мен вече е инстинкт.
Най-доброто оръжие за защита на дома, и самозащита на близко разтояние е пушката 12 калибър тип ”помпа”. Това е същият калибър като ловните пушки, има ги в калибър 20, и калибър 12. 12 е по-големият калибър, .20 се използва за лов на гризачи и някои птици. Ако станете ловджии, и добиете разрешително за покупка и съхранение на ловно оръжие, си купете тактическа помпа, с приклад който може да се сваля. Една такава помпа може да се носи в раницата.
На снимката виждате един от най-известните модели 12 калибрена помпа на Ремингтон. Това е моделът М870 Express, с приклад който се сваля много лесно, в случая има просто закопчаващ механизъм. Самата пушка е много компактна. Това е иделното такческо оръжие за защита на дома и бой на близки разтояния. 12 калибрените патрони, ”13 нули”, които съдържат обикновенно 8 съчми, и в България мисля, че са забранени вече за лов (на тяхно място се използват бренекета, защото патрон 13 нули дава много малко шанс на дивото прасе, или елена да избяга, заради разпръсквателният механизъм. Когато изстреляте патрона, съчмите се разпръскват, колкото повече разстояние изминават, толкова повече се ”отвяря” ветрилото от съчми и бие всичко по пътя си, до като бренекето има само един проектил) но все още ги има по някои магазини. Пушата, която ви показвам е иделаният пример, за идеалнто оръжие, което да имате. Патрон 13/0, от калибър 12 изглежда ето така:

 

Карабините са друга мая…

 

Много от вас никога не са виждали огнестрелно оръжие на живо. Карабините стрелят с ”куршуми” а патроните на галдкоцевните пушки, са пълни със съчми. Това, за да направите рзлика с гладкоцевните пушки, една карабина може де нарече ”пушка”, но тя е ”нарезно оръжие”, тоест цевта и от вътре има специални фабрични стрии, или нарези, които придават допълнително въртеливо движение на куршума, което го прави много стабилен, а срелбата по точна, до като както го показва името, гладкоцевното оръжие, има гладка от вътре цев. Ето с такива неща пуцат карабините 🙂
Всяко оръжие е изработено да стреля с точно определен калибър. Има и някои изключния, примерно револвер създаден за патрони .357 Magnum, може да стреля и с 38sp, същият диаметър, просто 38-ми специален е малко по-къс. Ок? Мога да напиша книга на тия теми, но просто ви давам базова информация, за да знаете към какво да се насочите в търсенето.
Запознайте се задължително с българските Закони, които касят оръжието, боеприпасите, и опасните вещества. Служба КОС в Полицията се занимава с това.
Според нашите закони, оръжие се съхранява с изваден пълнител, обезопасено, и заключено в метална каса, или сейф, като мунициие стоят отделно от оръжието.
В този момент, в тази ситуация на ”нормалност”, и имането на оръжие, това което ви гарантира личната сигурност е познаването на законите, уменията за правилно носене, и безопасно боравене + тактическата подготовка.
Научете ВСИЧКО, което можете да научите за огнестрелното оръжие.
Но не е само то!!! 🙂 Аз примерно, мога да стрелям и с лък. Оръжие може да е всичко, от счупена бутилка, през пистолет, или нож, та до юмруците ви. Една наострена пръчка, може да смъртоносно оръже, или една летва с наковани пирони…….. Не искам да давам прекалено много идеи, че ме чете бая народ 🙂 хехехехехеех
Други: 
Бартери: при срив на обществото, това ше бъде основният вид търговия, парите няма да имат стойност, дори ценните метали може да нямат стойност, защото реално с тях нищо не може да направите оствен да ги складирате. 2 ловни патрона може да са по-ценни за вас от кило злато.
Соларните панели са идеалната опция за електричество. Има преносими такива, които могат да ви генерират прилични мощности, но са доста скъпички.
Радио: падне ли нета, и GPS/GSM комуникацията, иде ред на добрите стари радио вълни. Добийте знания как се работи с радио станции. УКВ не е вариант, тук говорим за работа със сериозни радио станции с голям обсег на вълните. УКВ имат максиму 10км обсег, и то в места където няма високи сгрди, хълмове и тн. Трябва ви друг тип радио станции. Набаветеси нужната информация. Купете си радио, обикновенно, на батерии, защото паднат ли другите комуникации, всички официални информации, изявления на властите и тн, ще се предават по радиото.
Задължителна ментална подготовка, военен стил, за нещо неизбежно в такива ситуации – насилието: 
Бъдете съзнателни, че дойде ли такова време, вие и близките ви ще ставате свидетели на брутално насилие, и/или ще ви се наложи да упражнявате такова, за да се/ги защитите. Това е същно една повратна точка, която трябва да разгледате предварително във вашите Съзнания. Ще ви дам съвет – ”няма няма”. Стигне ли се до там, по-добре неговата майка да реве, от колкото твоята, ок? Мислете го по този начин. Това е начин за интегриране на сенките, трябва да осъзнаете на какво сте способни, да се уверите в себе си, и да бъдете винаги тактични, и ментално подготвени за моменти на насилие, каквито със сигурност ще има, ексалират ли лайната до N-та степен.
В ситуации на насилие, първата и последна мисъл у вашите глави, трябва да е, че сте готови на всичко, за да защитите себе си, и близките си хора. Да си безмилостен, не означава да си зъл, ок? Вашият основен враг през цялото време, ще бъде собственият ви страх. Не би било нормално да не се страхувате, това е изключено, освен ако не сте психясали вече. Но страхът трябва да е под контрол, и да се използва по предназначение, а то е да активира вниманието и тялото. Мислете винаги, че тежкият период няма да е вечен, няма нищо вечно. Просто трябва да избутаме до светът след това 🙂 🙂 🙂
Сред вас има много хора, които никога не са изпадали в потенциално опасни за живота ситуации. Аз съм бил в няколко, бил съм в множество конфликти, дори съм ги създавал нарочно с цел тренировка. Когато нещата опрат наистина до това, да защитаваш живота си, или този на близък човек, или човек в безизходица, а аз съм типичното камикадзе, което ще се опита да помогне на всеки, макар да знам, че това крайно неразумно, у вас думата ”милост” трябва да се изпари от раз, и да се оставите на собственият си инстинкт за самосъхранение. Ще се изненадате, как тялото знае точно как да реагира в определени ситуации.
Нещата стават животински в тези случаи, и не може да показвате слабост, нито милост, нито жал, особено към тези, които застрашават вас, или вашите. Всичко зависи от това, що за човек сте, и с кой сте попаднали в такава ситуация. Менталната подготовка е критично важна.
Разгледайте в Съзнанието си, в най-малки детайли, няколко конкретни ситуации, в които тествате това нещо с насилието. Давам ви пример:
* Намирате се в дома си, заключени, обаче някой се опитва да влезе на сила. Как действате вие, познавайки собственият си терен, способности, с какво разполагате за да се защитите, и тн?
* Намирате се по време на придвижване от Сигурно Място 1, към Сигурно Място 2, по време на придвижването, всичко извън тези 2 места, се разглежда като несигурно, и трябва да сте постоянно с внимание насочено към това, да реагирате ако се наложи. Вече усещате тежката енергия, на думите ми, но е нужно да преговорите, и надживеете страхът си първо ментално. Какво ще направите ако се окаже, че трябва да преминете лагер, на хора, които не изглеждат баш добри? Запалили са огън, пият алкохол, и ставате свитедели на сексуално насилие, пред очите ви, а трябва да преминете, или да заобиколите? Как действате в такава ситуация?
* Всички ситуации свързани с децата ви, са изключително тежки, дори за ментално преразглеждане, няма да ви давам примери с това, сами си измислете поне 1. Научете ги да бъдат ментално подотвени, веднага щом се усети, че нещата стават напечени, още до като сте на време.
Искам да знаете, че разпада на обществото, няма да се случи в тотален вариант, ще бъде много временно, периодът вероятно ще бъде кратък, но много гаден. Въпроса е, да се преодолее правилно. Ще има моменти на тотално беззаконие, и именно те са опасните, защото не всички хора мислят като нас, не всички хора биха защитавали слабите като нас, и не всички хора биха помагали на другите, както ние бихме го сторили.
Изключително важно е, да бъдете само с най-доверените си хора, и да правите тези планове само с тях. Запомнете го ясно.
В следващата статия ще ви направя пълни списъци с всичко нужно.
Искам да ви съобщя, че двма мои приятели от Британските Специални Части (SAS) ще ми бъдат на гости през пролетта, един от тях е световно известен Офицер, в общността на силите за специални операции, и специализираните подразделения на НАТО, бивш агент на британското военно разузнавне, със CV като за филм на Холивуд. Подготвям ви заедно с тях, няколко семинара, на тематика: ”Тактика на оцеляването в ситуация на извънредно положение и разпад на общественият строй”, ”Тактически планове за придвижване, организация и структура на групи от хора”, ”Оцеляване в дивата природа, и в градска среда по време на извънредни положения”, ”Тактически курс, строителство в ситуация на извънредно положение”, който ще водя аз. Курс по генералните концепти на оцеляването, тактическите планове за разузнаване/контра разузнаване, и структурирането на групи от хора, концептът ”Крепост”, и Safe Place. На пролет започваме да ходим по походи, хижи, и балкани. Гответе се, защото ще бъде интересно, и повече от полезно. Nahuatl Adventurers Group Bulgaria, започва да действа като реален Клуб, където ще имате възможност да се нучите на неща, които никъде не се показват. Искам да имам аудитория от съзнателни, подготвени, и организирани хора. Идват интересни времена, в които това ще бъде нужно. Очаквайте ни!
Поздрави на всички, и до следващата статия, защото това се превръща в една от любимите ви серии 🙂 🙂 🙂
——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС
 
Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
—————————————————————————–

 

 

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This