За децата, празниците и езотериката

от | дек. 31, 2016 | Общи статии | 2 коментари

В този кратък материал, очаквайте остър език.

Все по-често срещам разни ”много напреднали” индивиди и от двата пола, които пълнят главите на децата си с езотеричен шит… Говорим за малки деца 3-5-7 годишни. Колко прост трябва да е човек, за да започне от толкоз рано да програмира едно Съзнание, което няма памет за истинската си същност и трябва ”тепърва да се учи” да възприема тази реалност, с неща като ”висшите сили”, ”великите майстори”, будизъм, или повърните на бялото братство? Само веганите могат да са по-гламави! Не осакатявайте собствените си деца бе!

Разбира се във всички човешки общества се случва именно това, без значение с какъв полюс магнетизираме децата. Но нека бъдем ”образовани” в този аспект! Доста хора промиват мозъците на собствените си отрочета водени от личните си вътрешни каши, и голяма част от тях въобще не го осъзнават. Казвам го като баща, не че толкоз ми пука, ама по някога ми иде да си запретна ръкавите и някой хора да отнесат поне едно осото гари и няколко юмрука.

По време на зимните празници, коледа и нова година, и ви го казва тоз дето най-много плюе по коледа и християнството, започват едни лишения, едни забрани, едно ”те не разбират”…Бе вие бензин ли пиете, или какво?

От опит ще ви кажа, щото съм наблюдавал много такива случаи с деца на мои познати, че ще направите ОГРОМНА грешка ако действате по този начин. Ето някои от много причини, за това защо не трябва да действате с децата си така:

 

  1. Децата в тази ранна възраст НЕ трябва да се чувстват различни по този наложен от вас начин. Ако го правите вие отглеждате комплексари..
  2. Оставете им свободата от малки сами да определят кое им харесва, и кое не им харесва на тях лично, без вие да им се месите, или поне не до там, че да им кършите крехките личности, които още и без това не са се доразвили. Правите ли противното, вие отглеждате едни зависими и комплексирани хора, които нямат да бъдат способни да се развиват самостоятелно.
  3. Децата НЕ разбират от концепти и идеологично добро и зло…Те под зло разбират да ги нараниш, а под добро, това което и диво животно би разбрало. Същинското добро и същинското зло са разбираеми за всички бозайници.
  4. Децата отгледани в изолация от ”нормалният” свят стават студени, прекалено пресметливи, и ако вие действате с тях по този начин имайте в предивд, че им режете крилата…Режете им един от най-естествените начини за развитие на въображението и онова полу-кълбо на мозъка, което след като поотраснат ще им даде достъп до различни видове възприятия.
  5. Започнете ли да ги осакатявате идеологично от малки – ще им берете гайлето като големи.
  6. Едно дете има нужда да се научи що е туй социум. Има нужда да се научи на традиции и да възпеиеме традиционалната идеология на обществото, в което се развива за да добие капацитета евентуално един ден да ”се събуди”. Системата не може да бъде пробита от хора, които не я познават перфектно и не са я експериментирали съзнателно хиляди пъти.
Най-важното > децата отгледани с такив лишения от тип ”дядо коледа не съществува”, ”не можеш да имаш елха” и ”нова година е пълна глупост, и не може да гърмиш пиратки като всички деца” стават до там студени и присметливи, че след това в пубертета изключително трудно имат позитивна ”илюзия” за нещо. Камоли инспирация или муза! Такива хора НЕ изпитват наслада от живота, мислейки че всичко е ”една манипулация”. Въображението им е отишло по дяволите, а именно то е техният основен инструмент на Съзнанието…..
Научете детето си да познава всичко, чрез личен опит. Аз плюя християнството по всички параграфи, но пред синът си не съм така…Не, че го водя на църква или нещо подобно, не… Моето дете е на 3 години и половина, изключително развито както интелектуално така и физически, знае и познава всичко, от което има нужда перфектно за възрастта си. Не ви казвам, че трябва да си гледате децата като мен, но аз не бих допуснал синът ми да развива комплекси, да бъде и да се чувства отхвърлен от толкоз малък, заради това, че примерно не празнува коледа…Ние празнуваме коледа заради него, а и от уважение към най-близките роднини, въпреки че на мен и майка му ни е през междукрачието за исуската и смотаното християнство. Искаме детето ни да познава от личен опит нещата. Един ден той сам ще решава за себе си. За сега мой дълг като баща е да го насърчавам и да му показвам… Ако той иска да пробва нещо, и ако примерно се почувства вдъхновен и въодушевен да украси една елха, понеже го е видял някъде си и той лично иска да го експериментира….ами колкото и да не празнувам аз лично коледа, отивам, купувам му елха и я украсяваме. Не позволявам на егото си да командва негативно синът ми.
Децата имат нужда от детството си. Аз може би нямаше да стигна до тук ако не бях минал през етапите, в които откривах собственият си генетичен и културен произход. Тези етапи са изключително важни, особено ако икате да отгледате съзнателни граждани, които да са способни да сътворят една читава държава, традициите са от критична важност. Вие не сте никои, че да режете крилете на децата си, те имат пълното право първо да познаят, и след това сами да решат кое е най-доброто за тях.
Аз не лишавам синчето си от нищо, нито от коледа, нито от коледна елха..Той се кефи супер много когато я украсяваме заедно и аз просто виждам как въображението му работи ли работи…Дясното му полу кълбо на мозъка просто свети!
Та така уважаеми езотерични родители, ако вие искате да се научите как да отключвате тази дясна пловина на мозъка и ”способностите”, които там евентуално ще откриете, спомнете си за детството….Спомнете си за тази позитивна илюзия за дядо Мраз и коледа, за коледарите, питките на баба си, пълнените чушки, прасето на зима….Колко от тези спомени са приятни за вас? Евентуално всички…за мен са, въпреки че в личният си живот аз нито уважавам, нито насърчавам изучаването и/или възприемането на религията като начин за живот. Знаете какво е тя за мен. Но осъзнавам, че ако искам един ден синът ми да може да сърфира както мен, или по-добре, през дебрите на реалността – то аз трябва да му дам шанс да опознае масовото..хорското, простото, традиционалното и социалното. Без това нито едно дете няма шанс да излезе извън системата. Помнете, че тя не може да бъде променена от хора, които не я познават перфектно. …

Оставете децата си на мира с тези неща, не им пълнете главите с концепти, които те така или иначе не са в състояние да осъзнаят до като не отраснат достатъчно.

Прокламирате свобода? Практикувайте я…………

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This