Валутна война – пазарна война – световна война (продължение на ”Златото – хроники на новият световен ред”)

от | апр. 6, 2018 | Политически и други анализи | 0 коментари

Това е нещо като продължение на една стара, моя статия. Искам добре да сравнявате информацията от нея, с актуалната……

Златото, хроники на новият световен ред

Намираме се в свят, в който големият икономически хегемон на САЩ заминава у трета глуха…малко по малко, но със сигурност. Почти 50 годишната тотална власт на долара над пазарите – е на път да завърши трагично. В началото мислех, че Тръмп все пак е интелигентен играч, имайки в предвид шоуто, в което постоянно е обвит. Той просто си е шоумен, и май много много не му мисли, преди да сътвори някоя глупост. Освен ако глупостта не е предварително планирана, разбира се! Трябва да има конспирация все пак, иначе нямаше да има интрига. Единственото, което ще се случи по причина на тези санкции, е че в крайна сметка големият, ще го изядат с картофки и пържени Oreo, именно американските граждани, обикновените хора като нас. Разбира се, няма да са само те, защото ние европейците, сме основният съюзник на САЩ във всяко едно отношение, и аз се питам, какво по дяволите ще се случи, когато принтерите за банкноти на Федералният Резерв, престанат да принтират зеленикави хартийки? Щото нещата по пазарите се движат към радикална промяна, а именно пазарите движат света в момента – икономиката. Не са само извънземните 🙂 чак ми става смешно, колко много хора са се забучили само в теориите на конспирацията, без да гледат какво се случва вън, около тях. Интересуват се от ”светлина и тъмнина”, и най-вече от това, как да се ”защитят”, но никой не гледа какво става по пазарите, или поне така ми изглежда на мен… Там е истината, и няма нужда да си врачка, че да може да видиш +/- какво става. Защо елита се изнася под земята, извън Планетата, и въобще се покрива? Ами щото следят пазарите, те движат пазарите, а без тях (пазарите), цивилизацията е абсолютно невъзможна на този етап от развитието н човешкият род. Без световна икономика, и ”добрата глобализация”, ще настане такава анархия, за която и по филми не сте гледали, цели нации ще се избиват с пръчки и счупени бутилки, когато фабриките спрат да получават суровини за производство на муниции.

Американските санкции, както е супер ясно, в никой случай няма да афектират елита, защото тези хора отдавна не се борят за пари и ценни метали…Истинският елит си заминава от тази Планета, в очакване на развитието на дадени събития, които ни очакват в най-близко бъдеще.

Няма нужда човек да е експерт по икономика и финанси, че да си даде сметка, за истинската причина зад теди безсмислени, детеубийствени, американски войни, започвайки от Ирак, и Mr. J. W. Bush….Искаше ми се по-обстойно да ви опиша кой е той, от какво семейство е, и т.н но нямам нужното време, за това ще ви кажа, че фамилията Буш, е сред най-големите, тексаски петролни магнати, ако не и най-големия. Първи приятели със саудийците, като имайте в предвид, че родата на Бин Ладен, са собственици на около 3% от американският петролен пазар. Те лично! Машаллах! Аз съм абсолютно сигурен, че саудиеца живее под различна самоличност, някъде като всички останали ”убити” агенти на ЦРУ, защото и той е бил такъв, не си мислете, че просто е ислямски радикал…Тук няма случайности, а исляма няма нищо общо с тези неща. Исляма забранява лихварството, и аз лично, силно ви препоръчвам поне веднъж да прочетете Корана, преди да започне мятането на камъни по исляма и мюсюлманите, особено важи за България, и този изкривен про-масковски национализъм, който ще доведе до разцепване и на нашата родина! В България живеят около 1 600 000 мюсюлмани, наши братя и сестри, наши сънародници, по които така наречените ”националисти” хвърлят фалшива вина за всичко, което се случва в държавата. Не бъдете идиоти! България умира, а тези хора имат пълният потенциал да работят за общото благо, на общият ни мулти религиозен, и етнически разнообразен, прекрасен, но адски глупав народ.

Кратка история на американският долар:

 

В доброто старо време, до 1971 година, когато президентът Никсън, подписва онези интересни договори със саудийците, човек можеше да иде в банката, и да каже ”дайте ми моите 10 000 долара в злато, или сребро”. До тогава американската държава, както е логично, а и всички останали супер сили, трупаше злато и сребро, за авал на собствената си валута. Защото без такъв авал, всяка една валута са просто хвърчащи хартийки, и самата хартия би имала по-голяма стойност от валутата, която представлява, ако не е авалирана в нещо ценно, за да има стойност. И с долара беше така…до 1971г. Но какво се случва тогава?

Прези 1974 година, точно в краят на мандата си, президентът Никсън сключва договор със саудийците. Не се сещам кой им беше ”крал” тогава, те и без това нямат такива титли, но историята е следната:

Никсън, по неизвестна за повечето експерти причина, а може би заради самият индустриален бум, и нуждата от петрол, прави предложение на сауийците, които са и английски васали между другото, да започнат да предлагат суровините си в долари…. Как функционира до, и след това Фердералният Резерв, ви бях писал в статията, която ви предлагам в самото начало на този материал. Ок. От този момент нататък, от 1974 година американците налагат абсолютна хегемония на петролният пазар, и се дава началото на така нареченият ”петродолар”. Причината това да се случи е Саудитска Арабия, защото до това време те са най-големият производител на петрол в света, а компаниите, които им дават ´´know how´´ за технологиите нужни за тая мисия, са именно американски, които заместват английските, или поне ги изместват леко в страни. След тези договори през 74-та, САЩ стават абсолютният властелин на петролният пазар, и целият свят възприема долара като ”петролната валута”. След 74-та година, вече не можеш ей така да идеш в City Bank, и да кажеш ”Джина, дай си ми парите в сребро и злато”. От там на сетне думичките ”gold dollar & silver dollar” се изпаряват от зелените хартийки, и световната икономика се пренаглася. Създават се и новите спекулативни пазари, които генерират милиарди, само заради новини за ”бъдещият растеж на незнам си кой”, и т.н Едни спекулативни новини и до ден днешен са способни да движат индексите на борсите. ”САЩ стовари не знам си колко самолетоносача в Персийският Залив” – БАААААААМ London 5 пада, IBEX пада, всичко пада, заради една спекулация….. И така до ден днешен, но няма да е все така, защото именно това започва да се променя в момента, и то с главоломна скорост!

Мислейки го от друга перспектива, има логика…защото както знаете, златото като ценен метал, отдавна се изнася в космоса……Можем да спекулираме малко, но все пак всички се сещаме при кой заминава самият метал.

Новостите:

Китай официално обяви, че лансира ”петроюан”, нова петролна валута, с която вече започнаха да търгуват. Но! Има едно голямо ”но”, и там се крие разликата между петроюана и петродолара. Американският долар в момента няма никакъв друг авал освен трилионният дълг на САЩ….чиито основен купувач е……Китай 🙂 Този дълг няма как да бъде изплатен, просто е невъзможно, без срив в икономиката на САЩ, а от там и нов световен срив с нечувани размери. Тоест американският долар, и ако не е заради сделките, които се сключват в момента, и фючърките, които вече са подписани, губи стойност! Ако долара загуби – гарантирам ви, че третата световна война е на прага, защото САЩ нямат друг начин за рестарт на икономиката си, и най-вероятно Северна Корея ще го отнесе, като това ще бъде и удар по Китай. От там на сетне никой не знае какво може да се случи.

Та разликата между петродолара, и петроюанът, е че новата китайска валута е авалирана в злато драги ми Съселяни. Тоест, сега китайците отиват в Саудитска Арабия, сядат си малките, жълти задници пред арабите и казват ”Пичове! Ассаламу алейкум, ни хао! Идваме с мир! От днес нататък нашата огромна икономика, няма повече да ви купува петрола в долари. Ще го купуваме в юани, но вие винаги ще може да ги размените за злато………” Зацепвате ли какво става? Единственото, което прави ФР на САЩ е да принтира хария бе хора! Без никаква стойност, или само с виртуална такава. Азиатският гигант трупа ОГРОМНИ златни резерви от няколко десетилетия, и този ход е просто резултат от планирана стратегия. Също се случва и с Русия. Знаете, че аз съм анти-русофил, не обичам Русия, но тези неща трябва да се кажат. И Русия обяви създаването на ”златна рубла”, което е птрорубла авалирана в злато – същото прави и Китай. Разликата е там, че те имат с какво да си авалират валутите, а доларът в момента го авалира само външният дълг на САЩ, и то за кратко. Американската хегемония си заминава, но почне ли да потъва долара, и самите САЩ като държава – гответе се за война!

Има едно ново, световно чудо – BRICS съюзът. Водещите икономики са Русия и Китай, които вече промениха валутите, и техните нови стойности, и ги авалираха в злато, сребро и други ценни метали. Китай изкупува и световните залежи на мед, цинк и желязо. С тях е и Иран – 6тата най-голяма армия в света. Ясно ли ви е вече пренареждането на пазара и новият световен ред към какво бие?

На мене ми бие към война, и после към нов златен век. Ако това се случи, САЩ повече няма да са фактор, а в Берлин, ще се празнува 9-ти май, като официален празник, а Меркел ще пее ”Калинка” с ръка на сърцето.

Та така:

Ако анализираме първите 2 световни войни, винаги се случва едно и също. Написал съм ви го в самото заглавие на тази статия. Първо има валутна война, след това пазарна война, и в крайна сметка – световна война. Просто трябва да има война, светът така е устроен за съжаление, и аз вече търся ектра кутии с 9PB, за всеки случай. Валутната война вече свърши, доларът стана основна разменна момента, в долари работят огромната част от пазарите по света. После дойде еврото и стана калабалък, защото Европа все пак е ”най-цивилизованата” част от света. Едни такива, циливилизовани орангутани имат капацитета леко да серат в устата на чичко Сам. Та на лице е и пазарната война, защото еврото е факто, от както беше създадено, от както се унифицира европейският пазар, който работи много добре, и само в България не е така, защото там крадците са мнозинство, и някък тоя иначе толкоз нахъсан български народ, просто си се оставя, 5-ма дебели чички да го гъзят както си искат, по което си време искат. Понеже нашенците са ПРОСТИ, оцеляващи хорица, които само искат да си купят хляб, и да мине гроздобера, за да си направят ракия за зимата……Тая е шибаната, гола, чиста истина. А България вероятно може да производител номер едно именно на злато, в Европа, но айде, това е друг въпрос….

Та в момента на кой етап сме? Краят на пазарната война, и началото на световната? Пазарната война се вижда ясно, то вече е война, САЩ и Китай от няколко седмици си разменят санкции, налгат си взаимно големи мита, на основни суровини. Тръмп сигурно пак е пиян, защото големите американски, технологични концерни си купуват компонентите именно от Китай, а китайците пък си купуват свинско ГМО месо, точно от САЩ. Изглежда всички са яко наджосани! 🙂 Спрете алкохола бря оооййййй!!!!! Ша на издавите!!!!!

Според мен има пак 2 варианта, с много вариации, и в двата случая, с вероятен голям военен конфликт, не знам защо си мисля, че Северна Корея ще го отнесе много жестоко, ако Китай продължава да срива американският долар:

1. Договорена е тотална смяна на световното status quo, валути и т.н Ще изчезнат парите, като пари, и всичко става виртуална икономика, и единственото място, където ше играе баш парата, е на борсите. Само правителствата ще разполагат с истинската валута.

2. Има нов световен хегемон – BRICS. Което е по-вероятният вариант, но все пак няма да мине без патаклама.

От тук нататък, всичко е спекулация 🙂 Но едно нещо е ясно – долара си заминава. САЩ няма да са това, което бяха до сега, и много неща на световно ниво ще се променят. Дано поне пуснат нови технологии, и живота на хората да стане малко по-лесен. Съмнявам се, но все пак, дано!

Бъдете здрави, тия теми ще продължа да ги изследвам…..

Втора част тук. 

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This