Практична магия – преодоляване на трудности и вътрешната сила

от | дек. 9, 2015 | Общи статии | 8 коментари

Бях споменал, че от време на време ще говоря за ”приложима магия”. Нещо, което въобще не е магия като тази от филмите. Въобще магията няма нищо общо с това, което ви повръщат през телевизиите, конспиративните предавания, документалите, книгите и т.н Истиската магия е комбинация от реално приложими ”зависимости”. Разбира ли се?

”Реално приложими зависимости”. Трудно ми е да го облека в думи, но ще ви дам един пример, който ясно показва за какво иде реч. Преодоляването на трудности.

От далеч казано:

Вътрешната сила

Когато сме изправени пред дадена трудност, единственото което ни дели от преодоляването и не е тя самата като физическо проявление на нещо а е именно моделът зад нея. Било то стереотип, идея или нещо, което по чисто идеологичен начин пречи на човекът да изпълни това, което вътрешно иска. Все пак Ендовременният Висш Аз изживява различни идеи и концепти за себе си чрез хилядите си Инкарнации в различните нива на Играта. Много хора са изпадали в подобна ситуация, и ако се замислите ще си дадете сметка, че разликата между ”бяло и черно” се крие само в едно – моментното самопреодоляване. Да, в решението. А за вземането му е нужна една основна съставка – вътрешна сила. Но какво е тя? Определено не е съвкупност от мускули, артерии, соев протеин и Л-Аргинин 🙂 Не. Вътрешната сила е една много интересна амалгама базирана на няколко основни неща, и именно тази е нейната основна формула:

 

  • Доза ”разбиране на нещата”, тоест безконфликтно отношение, дори когато дадената трудност директно засяга идеологичните модели на индивида и личното му възприятие за светът като цяло. Тоест отворено съзнание и интегрирано разбиране, че нещата са многофацетни, и нямат само 1 или 2 страни.
  • Умеене за слушане и разбиране на вътрешният глас, истинският вътрешене глас.
  • Голяма доза смелост.
  • Човек да е малко откачен 🙂
  • Да нямаш страх от непознатото.
  • Да имаш личен опит с концептите, с които боравиш.
Тази е една добра формула за добиването на нещото наречено ”вътрешна сила”. Преди всичко е разбиране, вътрешно разбиране за цялото и вички неща по отделно. До нея се стига, когато човек е преминал през основни (за неговата Инкарнация) моменти, когато ги е изживял, осъзнал, и когато е интегрирал важаната информация, които тези моменти са донесли със себе си под формата на аспекти от изживяването. Умеенето да слушаш вътрешният си глас също се добива трудно, и е нужно да е така, няма нищо което със сигурност да ти каже ”ето това е вътрешният ти глас”. Не. Това се постига най-бързо на базата на ”проба-грешка”, като въобще няма да ви занимавам кое е истинско и кое не за вас. Това го знаете само вие, не е моя работа. Научите ли се да слушате вътрешният си глас обаче, ще влезете в контакт с друг аспект от вас самите, с друго ваше Азъ, което до сега не сте виждали, но някак си вътрешно – винаги сте знаели за съществуването му.
Много са големи спекулациите c понятието за ”вътрешен глас”. Единственото, което ще ви доведе до него това е личният ви опит. 100% точна формула не съществува. Това, което аз мога да ви предоставя като един вид помагало, е идеята, че вие сте абсолютно мултиизмерни Същества, всяка ваша част е мултиизмерна сама по себе си. Трябва да познавате добре собствените си аспекти и да разделяте съзнанието на 2 основни части:
  • Съзнание, с главно ”С”, като идея за истинското ви Съзнание.
  • Съзнание на тялото, това са 98% от масовият концепт за ”съзнание”. Това са териториите на социума, на обществените работи, на човешката култура, и т.н Тяхното истинско предназначение обаче е да бъдат просто разнообразяващи Играта елементи. Те са като отделни нива на Single Player mode.
За да може изхождайки от гледната точка на съзнанието, с малко ”с”, да стигнете до една по-обширна част от Съзнанието, това с главното ”С”, е нужно съзнанието да бъде колкото се може по-тихо. Ще се изненадате ако видите колко голям дял от него са в същност вънщни стимулации, които човеците възприемат като собствени мисли, идеи, визии и т.н
Колективното човешко подсъзнателно е това, един голям калабалък, до който всички имаме достъп, и дори го чуваме директно в главата си, по простата причина, че използваме човешки тела и сега сме част от човешката раса в лицето на настоящите си Инкарнации. Социумът е физическото проявление на човешкото подсъзнателно. Вярвайте ми – чувате го даже с ушите си, просто не сте съвсем съзнателни за това. Та именно тази дандания, този шум, пречи да чуете осталаите части от себе си….
Какво общо има това с концепта за вътрешна сила? Кога тази сила е истинска сила?
Много просто. Всеобщата идея за вътрешната сила се базира на това, човек да устоява ”грубо” на трудности от трудово-битов характер. Това е типичният борбен човек, който минава през всичко трошейки трудностите…..от трудово-битов характер. Но този човек би се ъпгрейднал по 1000 ако освен това започне да успява да преодолява и идеите, концептите, стереотипите и въобще да може отвореното му съзнание на оперира на всички идеолоигично-концептуални нива. Човекът да няма проблеми днес да е мюсюлманин, утре будист, ей така щото му се налага. Тези хора са рядкост, можещите да скачат от концепт в концепт, бъдейци цялостно всичко, са изключително малко на брой. Това са Инкарнации в стадии на обобщение и завършване на Играта.
Kогато се появи трудност, тя обикновенно е от трудово-битов характер в стил ”Как да спечеля повече пари?”, или ”Макя му и трън, како да станувам подобар македонец?” в случая на братска Македония 🙂 🙂 🙂 Нещата както виждате (виждате ли?) са базирани на услия вътре в концепта. Този супер редкият тип Инкарнации са един вид подобрена версия на тези, те освен това умеят да скачат от концепт в концепт безпроблеми бидейки цялостно концепта, в който са скочили. Тоест намирате се на средата на войната в Сирия? ”аллаху акбар” и бой до като не излезете от ситуацията и успеете да се спасите. Тези хора умеят да си гледат личният интерес, защото са интегрирали знанието, че напредъкът като Инкаркация е стриктно индивидуално и се превръща групово в определени събития, но ефектите които носи са лични и персонални.
 
Практически пример за преодоляване на трудности
Центрирайте се, че майката му не е да се научите да сте по-яки, и по-издържливи за да преодолеете дадената трудност… Не. Майката му е да умеете да се внедрите в моделът, да го разберете, да видите на базата на какво функционира и да го ”хакнете” един вид. Това може да се случи с чиста замяна и ”свикване” с нещо подобно.
Помните ли какво ви писах на края на статията за Бигфут? Какво правят шаманите, когато искат да се свържат с вибрацията на дадено нещо за да си служат с него като инструмент? Без значение дали части от Планетарният Дух като животинските духове, или просто да привлекат стадо бизони на дадено ловно поле, или пък да предизвикат дъжд. Какво прави шаманът?
 
Имитира моделът.
Ок. До тук ясно нали? От личният си опит като човек ви гарантирам, че всяка трудност може да бъде преодоляна с 2 основни неща:
  • Да знаете, че нищо не е вечно, тоест всичко е временно и подлежи на промяна.
  • Да сте силни вътрешно.
Добре. Едното е ментално упражнение, да. Другото обаче не е. Как да станем вътрешно силни? Ами правейки като шаманът. Той предизвиква дъжд ставайки на дъжд…Танцувайки като дъжд, имитирайки моделът без да се превръща физически в него… Тогава? Тогава станете външно силни. Тренирайте! :o) Адски просто е. Не се цели естетична тренировка, въпреки че и това е незибежна част от процеса, цели се вникване в моделът зад ”трудното”, а той както ви казах е свързан с разбиране на нещата, доза смелост и дързост, да нямаш страх от непознатото, да имаш личен опит с концептите……. Това в какво се превежда?
– Да не ви е страх да правите големи усилия.
– Да сте постоянни, защото с правилните действия и ясната идея за нещата всичко е въпрос единствено на време.
– Да можете да скачате от концепт в концепт, примерно цял живот си мислите, че сноубордът или Джудото не са за вас, от къде на къде да не са за вас а?
– Личен опит. От къде знаете, че Джудо не е за вас след като дори не сте пробвали? Ммм?

– Което води до първите пречупвания, първите скачания от концепт в концепт.

Започнете да тренирате. Физическото усилие отпуска съзнанието, зашото тялото изсмуква голяма част от енергията на това съзнание, онова с малкото ”с”…..Разбирате ли? Това е хакерски метод. Спортът ще ви научи на постоянство, ще ви научи да сте по-смели, по-уверени в себе си, да се базирате повече на себе си, по-малко да се опирате на външни източници, щото няма да има кой да ви носи дебелите дирници 10км нагоре в планината…Сами ще трябва да го постигнете. С постигането на частични успехи, ще се радвате все повече и повече на себе си, увереността ви ще расте, а егото ви ще си прави по 12 чикии дневно 🙂 🙂 🙂 Егото е АДСКИ важен инструмент, боравете с него волево и не обръщайте внимание на смотаните Светли, лампи там и фенери…С времето 5тте километра, които просто ви смазваха в началото ще станат нищо, вече ще бягате 15 в место 5 и ще сте извлекли ползата…Ще сте проумяли сами за себе си концепта на вътрешната сила и след това неизбежно ще започнете да го прилагате и в други аспекти от вашият живот. И така веригата на вътрешната сила ще става все по-голяма и все по-калена. А вие самите ще се наслаждавате на собственият си опит…

Това е особено полезно за хората, които ”не могат сами” и все си търсят някой да ги бута в живота….Заклещените им съзнанийца биха станали малко повече Съзнания, биха заменили вампиризма и паразитирането с удоволствието от това да постигнеш нещата сам, за славата на личният си опит 😉 Но и това както много други неща – не е за всеки, мисля че си давате ясна сметка за този факт.

И когато утре дойде поредната трудност – ще имате опитът да се справите както чисто физически, с упоритост, труд и т.н, така и концептуално, ще съумеете да се нагласите по личните си интереси, по собствена воля. Ще може да бъдете всичко следвайки собственият си план в живота…..

Нищо от това не се получава мигновенно, получава се много по-бързо когато достигнете до там, че да минавате от концепт в концепт безплроблемно следвайки собственият си план в живота. Това кратичко изречение може да съдържа обаче десетилетия опитности в живота…. Само тогава целите се постигат почти магически, когато не ви е проблем да сте всичко, и ще забележите как външната среда просто отговаря позитивно 🙂 Ще се смеете от сърце, по детски!
Важен елемент на тази приблизителна формула е просто да ви дреме на курягите, и на яйчниците, какво мислят хората за това, че вие можете безпроблемно да сте всичко! Хората, и най-вече близките ви, ще се опитат да ви върнат обратно в познатите модели. Те интуитивно ви засичат като ”дръзващите” 🙂

Така с външното ще достигнете малко по малко до вътрешното, то става като колео, като верига и тогава наградите са големи…Повечето хора просто не могат да се справят с тези неща само в 1 Инкарнация, и това е така, защото Едновременните Висши Аз обобщават масовата информация, масовите изживявания в много малък брой от собствените си Инкаранции, останалото са ”типични” изживявания на типичните концепти като нива в Играта.

Осъзнаването на тази информация трябва да ви носи единствено спокойствие, защото би трябвало вече да сте на ясно, че сте мултиизмерни и това в колко Инкарнации ще постигнете дадено нещо няма никакво значение. Единственото правило е да бъдете себе си, истинските себе си, това е главната цел на всяка отделна Инкарнация. Правото за правене не избори е винаги пред вас, от вътрешната ви сила зависи по кой път ще тръгнете и по какви пътеки ще върви Инканрацията ви от там на сетне….

Поздрави!

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This