COVID-19, лични размисли относно вируса

от | мар. 2, 2020 | Оцеляване и подготовка за извънредни ситуации | 5 коментари

Здравейте драги ми Читатели. Ще напиша тази кратка статийка, без никакъв коректор, сори за правописните грешки.

Съжалявам също така, че отдавна нищо не съм ви писал, просто при мене изживяванията се развиват доста интензивно от известно време насам, и просто няма време за блога..Както знаете, това не ми е приоритетно занимание. Освен това отново съм блокиран във Фейсбук, и вече почна да ми писва, просто изначално знам, че това приключение в социалните мрежи не е баш полезно. Бях блокиран заради тази снимка, ще я кача тук на пук на алгоритъма, това е знамето на Фалангата на Хосе Антонио Примо де Ривера, един от най-великите млади мислители от началото на 20-ти век, заради тази снимка ме блокираха този път. ¡Arriba España!

Реших да седна да драсна няколко реда относно прословутият коронавирус, и всичкото иху-аху, което се създаде в световен мащаб. Няма да заставам зад нито една от теориите, защото във всяка една от тях има истина. От това, че е био-химически агент, тоест оръжие, до теорията ‘‘няма страшно, това е просто поредната хрема‘‘.

Искам да ви разкажа обаче това, на което станах свидетел днес, тук в Мадрид…За пръв път се сблъсквам с подобно нещо, и на ниво усет и интуиция, осъзнах супер много факти за грозната част, и за клоаката на човешкото малодушие…

Изглежда все едно ще настъпва вече Апокалипсиса, и всичко живо е откачило тотално. Проличава си човешкто безочие, ненавистта и безсъзнателността, и най-вече грозната човешка алчност, от която на мен лично ми се оди по голяма нужда вече. Не мога да понасям алчността и двуличието.

Тези, които ме познават, знаят че имам строителна фирма, и това ми е основният бизнес. Та исках да купя маски за хората, с които бачкам, и се оказа, че това е абсолютно невъзможно от няколко седмици насам. Обиколих много магазини, говорих с централите на някои от големите вериги като Leroy Merlin и Bricomart, и се оказва, че от седмица насам НЯМА маски в цяла Испания. Няма маски и по аптеките. Първо китайците изкупиха всичко, и ето ви грозната човешка алчност: в место човеците да са се научили вече на взаимопомощ, това което prima в тях е отново алчността. Китайците и без това са доста гнусно племе, няма по-мизерни хора от тях…..или може би пакистанци, и индийци долу горе да се доближават до тяхното ниво на мизерия, но едва ли. Сега се оказва, че и по веригите магазини, от които предприемачите като мен се снабдяваме с материали, инструменти и оборудване – просто не продават маски. Единственото, което успях да намеря след над 7 часа шофиране от единия край на провинцията на Мадрид, до другия, бяха обикновенни маски с FFP1 филтър, които бяха на 6торна цена! Тоест, не стига че маските, които ми трябват на мен, които са с филтри над FFP2, ги няма на пазара, ами и обикновените маски FFP1 ще свършат тази седмица. В последният обект, който изпълнява моята фирма, имаме задача да се изчисти, и пре-фугира, голям басейн, което се прави със хлорна киселина. Не мога да намеря маски, за да не се тровят хората, които съм наел да свършат работата! Направо откачих днес. И най-тъпото е, че НИТО ЕДНА от тези маски не пази от вируси, а масите купуват като луди. Народа яко откача, и се купува всичко. По аптеките няма нищо, няма и гел за ръце! И това е свършило. От около 12 магазина на Decathlon в провинция Мадрид, обиколих 4, навъртях 180км, и вече в петия магазин помолих да проверят на централният компютър, къде точно има гел за ръце, за да ида и да си купя 4-5 шишенца от 75мл.  От там пропътувах още 45км в едната посока, + връщането, и се оказа, че в цялата им верига има само 14 шишенца, от които аз успях да си купя 6! Ибахти късмета майна!

Следващите продукти, които ще започват да са в дефицит, ако кризата с вируса се задълбочи, ще бъдат спирта за промиване на рани, и сапунът. В една кризисна ситуация, или както сме в момента според ООН, на пред пандемично ниво, най-най-най-важното във вашият живот трябва да бъде хигиената. Спомних си онова интервю с оцелелият в продължението на обсаденият от сърбите град Сараево, който говореше, че сапунът, запалките, спирта и тоалетната харитя, стигат, и надминават цената на златото в такива ситуации. И вярвайте ми – днес го усетих. Имаше бая народ по магазините, макар и днес да се играе вечното дерби, Реал Мадрид VS Барселона. Когато това се случва, цялата държава се блокира, затварят дори банките, и населението се пренася по барове и заведения да гледа мача. Имах късмет, и успях да си купя малко маски (не от тези, които ми трябват), и гел за ръце. В Испания вече има черен пазар на маските…стигаме нивото на душевна мизерия в Италия. Тези, които аз успях да купя, макар че са добра марка, не стават за друго освен за боядисване с компресор. Също така спират едри прахови частици, но не и вируси. Кутията от 10 бройки, с филтър FFP1, нормално струва 6,95€. Днес я купих за 30€, на черният пазар в Италия, маска с FFP2 филтър, който не е никаква гаранция за предпазване от вируси, надвишава 100 евро за бройка, при нормална цена 2 евро за бройка….В Мадрид една маска, която струва 3.5€, с добър FFP3 филтър, в момента се продава за над 40€ бройката. Някаква луднца е хора. Мен малко ме натъжава факта, че хората на си помагат, и вместо да има за всички, и да се спре разпространяването на вируса – става така, че първо пари да изкараме, па после ше му мислим. Шибанярска работа, за това все по-малко харесвам Човешката Раса, тази е основната причина, самогъзието и алчността.

Днес успях да усетя какво ще бъде, ако се случи масивен икономически crash. Хората са готови да се бият за едни маски, представете си ако бъде прекъсната транспортната верига към супермаркетите. Анархията, която ще настане, ще бъде по-брутална от това, което сме виждали в апокалиптичните сценарии по филмите. Друг фрапиращ факт за мен, е че масово се крадат маски, медицинско оборудване, и други консумативи от болниците. Този тип кражби, аз лично бих ги наказвал с рязане на ръце. Нямате право да крадете от болница, защото там се лекуват хора, които са в опасност. Това е най-долното, което човек може да направи, да открадне от болница, ей така, да има….Днес го усетих, разбрах какво ще стане ако да речем изведнъж секне един отрасъл, като транспортният сектор, който превозва всички нужни стоки до супермаркетите – Анархията от вашите кошмари.

Това масово, гарванско грабене, в кайна сметка за никъв уй не е. На първо място, защото тези маски не са никаква гаранция за нищо, в ситуацията в която се намира Испания в момента, с около 85 заразени, всички от които в перфектно здравословно състояние, дори без температура, и един старец на 80 години, който е бил болен от хроничен бронхит, преди да се зарази, но дори и за него не се зане дали ще умре. Най-вероятно не.

Аспекти на това, което се случва

 

Аспект 1: опасността от пандемия

Ставали сме сивдетели и преди на други такива вируси. То не беше птичи грип, не беше свински. После дойде SARS, ebola, които благодарение на усилията на ООН бяха успешно увладяни, защото това наистина са смъртносни заболявания с много висок процент на смъртност.

Филма с новият китайски коронавирус е различен. Това е ‘‘нов вирус‘‘, тоест човешката раса още няма изграден имунитет за него. И интересното е, че и той прескача някак мистериозно бариерата между видове, нещо което на мен лично ми е повече от странно, имайки в предвид, че съм съзнателен за силите на Природата, и това че вирусите постоянно мутират. Имайте в предвид, че ние всекидневно съжителстваме с микро организми, които преминат ли бариерата между видовете, прмерно от конете към хората, смъртността при една такава епидемия при хората би била 90%. Нещо брутално, и съжителстваме с тези вируси и бактерии всеки ден, ближем ги от ръцете си до като се храним, те са по дрехите ни, по косите ни, под ноктите ни, навсякъде. Просто не са минали биологичната бариера, а направят ли го, имат капацитета да унищожат Човешката Раса. Смъртността при уханският вирус, защото и нормалният грип в повечето случаи се причинява от вируси от същото семейство, реално е много ниска. Едва достига 2%, което ще рече, че може да убие предимно хората в рисковите групи (старци, бебета, хора с имунна недостатъчност, такива с хронични заболявания на дихателните пътища, и т.н). Смъртността при нормалният грип е в пъти по-висока, моят дядо умря от грип…Просто вече беше болен и грипът го довърши за 2 дни. Обикновеният грип убива над 700 000 души по цял свят, всеки сезон, сметнете сами съотношението. Китайската корона е убила около 3600 души по цял свят, от както се случи цялата случка. По официални данни, инфектираните само в Китай са над 95 000 до днес, като се увеличават със стотици на ден. Аз лично не вярвам на официалните данни, още по-малко от комунистическа диктатура като Китайската Народна Република, или Иран…Нема как съществата управляващи там да кажат истината. Лично аз мисля, че всички цифри са поне по 4. Според мен е важно да има превенция, защото вече вирусът е на всички континенти, и се чудя как ООН не са обявили пандемията, което ще доведе го сериозни последици в икономиките на развитият свят. Останалите, като Африка примерно, въобще не са никакъв критеий, защото тях никой не ги бръсне за сливи на международните пазари, и те почти не участват в никакво икономическо развитие. Именно за това трябва да има превенция, и един вид да ги предпазим, защото здравеопазването там е равно на нула, и ако нещата ескалират, биха загинали стотици милиони хора.

Главното е да се престане с теория на конспирациите, защото така или иначе никой няма да разбере със 100% сигурност, био оръжие или е или не коронавируса от Ухан, и да се наблегне на реалние данни, които наистина могат да бъдат оперативни от гледна точка на превенцията. Не е доказано, че ходенето с маски, в държава като Испания е ефективно в момента, защото не сме стигнали до бройката заразени, заради която самите власти биха наложили, и предоставили, носенето на маски на публични места. За България се отнася същото. Важно е да се уважават протоколите за сигурност, и да не се подхожда пренебрежително, нито с присмешка, защото в следващият момент нещата могат да станат наистина сериозни.

Международният протокол за сигурност в такива ситуации, е почти един и същ.

Първото ниво, когато човек отиде на лекар с подобна симтоматика са няколко прости въпроса, типичното + ‘‘били ли сте в някоя от рисковите зони‘‘. След което, и според зависи от отговорът, се прави тест или не се прави. Ако теста е положителен, лицето се поставя под карантина, която в Испания се налага задължително, искаш или не искаш, 14 дни карантина, и ако теста е положителен, карантина до пълно оздравяване. По-леките случаи ги оставят по домовете, с охрана, а по-сложните си остават в съответно подготвените отделения в болниците специализирани за инфекциозни заболявания. Правителството прави това, с цел да не се разпространи вирусът, нещо което аз подкрепям на 100%. Познавайки манталитета на испанците, в повечето случаи сами отиват и сами се подлагат на карантина. Когато вече има повече от ХХХ бройка заразени, нещата малко се променят. Първа линия на този фронт е специалната телефонна линия, която испанското правителство откри, и която не се ползва по предназначение, именно заради незнанието на гражданите, а тя е отворена за хора, които са били в рискови зони, или в контакт със заразени, и имат симптоми на грип. Когато се обадите на тази телефонна линия, и в 99% от случаите при нас това се е случило именно така, самите хора се обаждат ‘‘ей, елате ме поставете под карантина, бях в северна Италия‘‘, което говори за добре развито гражданско съзнание и отговорност. Втора линия на фронта са спешните отделения на болниците, и кабинетите на личните лекари,  за мен тия хора са абсолютни супер герои, и уважението ми към тях е безкрайно.

Всичко това работи успешно, благодарение на хората, защото тук има гражданско съзнание, и хората са малко по-отговорни.

 

Аспект 2: икономиката
 
Някой иска да наложи STOP, на подема на китайската икономика. Експанзията и вече има прекалено голямо влияние, и потенциал за контрол над международните пазари, което няма как да бъде позволено от традиционният Елит. Аз лично искам същото, тоест да се спре това китайско превземане на всякакъв тип производство. Първо защото така се поддържа бедността в Азия, второ защото вярвам в предимството на националата продукция, качество и т.н, и не на последно място, защото нямам доверие в бъдещето, ако то ще принадлежи на китайската комунистическа партия, и нейната сестра: рАссия, защото кудето е стъпил мръсният казашки ботуш, и където е било забито гнасното червено знаме: нищо добро не се е случвало в бъдеще. Освен това Китай добива прекално много инструменти за контрол над икономиките на ЕС и САЩ, нещо което на мен лично не ми харесва…Предпочитам си западният капитализъм, и ако ше правим промени, да започнем от него. Това, което никога няма да покрепя, е убиването на хора с цел всичко това да се случи. Просто няма начин. Лек намек, че може би Covid-19 е биологично оръжие.

Ако ситуацията ескалира, тоест ако не бъде спрян вируса до пролетта, когато се предполага, че всички вируси отихват, вероятно стоим пред пренареждане на световната икономика. Ще ви дам пример с мадридската борса, IBEX35 падна с историческите 18,4% само за 3 дни….Сами си правете останалите изводи.

Лично аз, както ви казах, искам да бъде спрян този начин на икономически подем в Китай. Не искам всичко да е made in China, защото вярвам в истинският концепт за свободен пазар, който не би трябвало да обрича всичкият останал свят на това, да се свеждат до много ниски стойности националите производства. Това би довело до фактическо заличаване на суверенитета на много държави, които се обричат на камшика на мулти националните корпорации. Обаче не е този начинът за мен, не и с пускане на мистериозно био-химически оръжия, нито с масов мор.

Aспект 3: теория на конспирацията 
 

Не си мислете, че съм на страната на ООН и на Елита. Не на цяло! 🙂 хехехеех Просто се опитвам да бъда реалист, и да мисля трезво, и енергично ви подканвам вие да направите същото, защото дори и да знаем за мистичната част на реалността, това което движи хората в момента е всекидневието, а то се контролира по-комплексно. Теориите на конспирацията, и лекомислието, са основната причина да се разнасят такива заразявания, защото много от медиите са пълни със съобщения в стил ‚‘‘няма страшно майна, та това е просто настинка!‘‘ Хората, които никога не са били ваксинирани, са най-застрашени, сега е момента да се замислите, защо не сте сложили задължителните ваксини на децата си. Но не се замисляте, че може би имате близки, които са в рисковите групи. Може би имате някой роднина с хроничен бронхит, или някой с имунен дефицит, който не знае за това, и в следващият момент усмивките ви могат да застинат, защото до като се хилите, тези хора мога да умрат пред очите ви. Ако при нас, физически здравите хора от бялата раса кавказки тип, коронавирусът протича леко, като нормална настинка, в много случаи асинтоматично, то при хората от рисковите групи, или азиатците, заболяването може да доведе до тежка пневмония, септични шокове, и в крайна сметка да убие. Както казват древните Толтеки ‚‘‘вярвайте без да вярвате‘‘. Има мнения, които сочат, че ако Covid-19 е оръжие, то е разработено да бъде по-смъртоносно сред хора от азиатската раса. Много искам да наритам висналите задници на стотиците алтернативни медии, блогъри, и прочие, които напомпиха пространството с допълнителен страх от непознатото. Много искам да им шибна по един шамар, и тия които ме познават, знаят че точно това бих направил. Не за друго, а защото се всява допълнително страх в нещо, което вече така или иначе е създадено да всява страх, сиреч, контрол. Не разбирате ли? Нужен е реализъм, а реализмът е като да спиш с едното око отворено, да гледаш глобално на цялата информация, без да засядаш като дебело лайно в кенеф с отходна тръба Ф40.

Въпреки това, и в теория на конспирацията има истина. И то голяма доза истина, но не бива да се засяда нито в едното, нито в другото. Ето ви един пример с една книга писана през далечната 1981 година, аз още не съм бил роден…

 

 

Както виждате, predictive programing-а е на лице от време оно. Всичко е казано много преди да се случи. Нямам време да задълбочавам в тая тема точно сега. Същото е и с коронавируса. Има дори комикси от 70тте години, в които се раздува масова зараза с коронавирус. Много неща има… Ето още интересни факти:

1. COVID-19 има патент… тоест има много данни, които сочат към изкуственото му създване, и се знае от десетилетия насам, за този вирус, но НЯМА реални, проверими данни, които да покажат, че уханският вариант е този старият щам, за който се знае отдавна. И тук идва въпросът, избяга ли нарочно вирусът от инситута по военна медицина в Ухан? Демек, биологично оръжие ли е Covid-19? Въпросната лаборатория на тази военно медицинска академия в Ухан е най-голмата в Азия, в нея се намират няколко утра секретни нива.

2. Около 3 месеца преди новината за масова зараза с вирусът, симулация на световна пандемия, финансирана от фондацията Бил и Мелинда Гейтс, установи именно, че следващата пандемия ще бъде от коронавирус, и ще започне точно от Китай. Установиха освен това, че ще загинат около 69 милиона души само за няколко месеца.

3. По ‘‘нашите канали‘‘ разбрах от Капитан Стефанов, с който правихме курсовете по Remote Viewing, че хора от военните среди в САЩ говорят за Covid-19, като за био-химически агент. Има освен това данни, че е модифициран да бъде смъртоносен в много по-голяма степен сред азиатското население.

 

Какво да правим ние нормалните хора?
 

1. Спрете с теориите на конспирацията, и вярвайте на това, което очите ви виждат. Мислете стратегически и в по-глобална перспектива.

2. Ако във вашата държава има много заразени, спазвайте това, което институциите диктуват като правила за сигурност, защото дори в България, най-вероятно ще важат същите международни протоколи за сигурност, които се наложиха в Испания.

3. Ако в държавата ви има много заразени, или вие самите живеете на място, където има струпване на случаи на заразени, запасете се главно със: сапун, гел за почистване на ръце, мокри кърпички, тоалетна харитя, препарати за почистване, спирт, и въобще всичко свързано с хигиената. Тя е от критично значение за превенцията на експанзията на вируса.

4. Следете по какъв начин еволюира вируса в съответната държава, град и респективно по местата където живеете. Няма нужда от паника, дори и при обявяване на световна пандемия. Има няколко нива на пандемия, и не всички са свързани със сериозни ограничаващи мерки.

5. Ако се намирате на място, примерно град където има доста заразени, използвайте маски с филтри от FFP3 нагоре, или маски предназначени за боравене с изпарения, като тези които ползват професионалистите, които се занимават с паркет, индустриалните бояджии, и т.н Филтри, и маски за изпарения са добри в случая, това са FFP3.

Най-важното от всичко: бъдете реалисти, и не се поддавайте на изкуствено насаждане на страх и паника. Днес видях какво прави изкуствената паника, и утре ше ми се наложи да дишам изпарения от хлорна киселина, без нужните маски за да предпазя себе си, и хората си, защото хиляди олигофренясали съграждани са се поддали на паниката, и са изкупили без никакъв смисъл всички маски на пазара. Ето за това ви говоря. Бъдете ралисти, мислете трезво, и действайте с яснота.

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This