COVID19 – Информация от ground zero Испания, и интервю с нашенец, поставен под карантина в България

от | мар. 20, 2020 | Оцеляване и подготовка за извънредни ситуации | 0 коментари

Здравейте драги Читатели.

Продължаваме по темата с пандемията, искам малко да актуализирам информацията, която успях да събера за вас до този момент. Също така, давайки ви примера на Испания, ще ви препоръчам, и ако мога, дори ще ви задължа да спазвате мерките, които ще предпазят хората от рисковите групи. Моля прочетете ги добре. След това ще ви представя интервю, което взех от мой приятел, който се върна от чужбина, и беше поставен под карантина в България.

 

До Колегите от българската блогосфера: 

Грозно се получава, че българската блогосфера се е заела само с конспиративните теории, и почти никой не удря едно рамо, почти никой не мобилизира цялата си мрежа от контакти и познати, за да действаме заедно против дезинформацията, и в помощ на тези, които все още си мислят, че вирусът е някаква шега, или илюзия. Мобилизирайте се бе хора, нека кажем на Читателите всичко, което знаем, и да помогнем задно да изчезне масовият страх, фалшивите новини, и предразположението на хората към паника. Нас ни четат стотици хиляди хора в Блгария, и по цял свят, смятам че дължим на аудиенцията си минимум това, да направим всичко възможно да предоставим цялата информация, с която разполагаме. В нашите мрежи от контакти има всякакви хора, политици, лекари, всякакви специалисти от всички области, ако се мобилизираме в един общ център против fake news, имаме капацитет да помогнем много, както на хората, така и на Държавата си. Време е за лоялност и за солидарност с ВСИЧКИ български граждани. Ако и ние не го направим, ще бъдем пример за великото самогъзие, което цари там…. Замислете се Колеги от блогосферата. И аз имам семейство, и аз имам фирма, и мен ме афектират директно драконовските мерки в Испания, но правя каквото мога, за да може поне нашата аудиенция да бъде малко по-спокойна.

Всички познаваме хора, които живеят в най-засегнатите държави. Минимум можем да говорим с тях, и да видим как протичат мерките за сигурност, и как се развива цялата ситуация с пандемият като цяло. Тези данни ще бъдат нужни за съставянето на планове след епидемиите, защото това, което ще последва е икономическа криза. Добре е да положим малко усилие, така и така сме под карантина, минимум да съберем информация. Всичко е върпрос на информация в този момент, дори борбата с вируса зависи от това. Колкото повече информационни пера съберем, от езотериката до военна и полицейска информация – толкова по-добре за нашата аудиенция, защото тези данни, всички данни, са критични за да може да се изготви реална симулаци за времето след пандемията, което чука на вратата ви!!! И не ми говорете, че това е масова паника, и не знам си какво, и че това е някаква конспирация, защото ДРАКОНОВСКИТЕ МЕРКИ АФЕКТИРАТ И ВАС, афектират бизнеса ви, придвижването ви, афектират цялата ви околна среда, и това ли е конспирация??? Ок, конспирация има, неизбежно е, светът за пръв път преживява масова пандемия, но не бъдете наивни.

Мобилизирайте се и вие драги Читатели, нужна е ИНФОРМАЦИЯ, за да знаем какво да правим от тука на сетне.

Ето предишните статии, за да може да проследите цялата серия, в хронологичен ред, в посока от долу на горе като тази статия се явява последна до момента:

Пандемията: да преборим кризата заедно. Обявавам война на масовият страх!

COVID19 – Ретроспектива под карантина

COVID19 – Извънредно положение, и времената след вируса: актуализация на информацията

Коронавирус: теория на оцеляването според Nahuatl

COVID-19, лични размисли относно вируса

 

—————————-КРИТИЧНИ МЕРКИ——————————–
 
На първо място искам да ви кажа, по примера на Испания, и на Италия, че критичните мерки се наложиха, защото Народа си мисли, че това е някакъв виц, или шега. Колкото по-рано го приемете на сериозно, толкова по-бързо ще спечелим войната с тази ситуация. Светът се намира под глобална пандемия, след това, социумът повече никога няма да бъде същият.
 
Без значение от конспиративните теории, вирусът е истински, кризата е истинска, и трябва да има приоритети. Oсновният приоритет в този момент, е да се излезе от епидемията, с колкото се може по-малко човешки жертви. 

Както няколко пъти ви казах, вирусът е реален, макар че има конспиративни теории за мотивите зад него, но вирусът е реален, и не е нормален грип. Нормалният грип не продължава повече от 7-8 дни, и не е причина за такива брутални фибрози, и пневмонии. ТОВА НЕ Е НОРМАЛЕН ГРИП. Искам да знаете, че ще разгледаме и конспиративните теории тези дни.

Аз се намирам в Мадрид – ground zero на коронавируса в Испания, където според официалните данни, днес надминахме 20 120 официално заразени, и 1100 смъртни случаи, над 2000 са и оздравелите официално до този момент. Групата на Блога се превърна в една своеобразна информативна медия, което е супер. Заявявам, че Екипа на Групата контролира възможните fake news, няма да позволим на дезинформацията да цари поне в нашата онлайн медия, и виртуалното пространство на този блог.

Това е блог, с тематика – езотерика. Но преживяваме такива неща, че в момента, и с помощта на всички мои, наши контакти, се опитваме да информираме за всичко, което знаем. Аз го правя, защото се чувствам длъжен да го направя, все пак много хора, десетки хиляди в България и извън нея, имат доверие в Блога, и минималното което трябва да направя като негов автор, е да отвърна на доверието с доверие. За това предоставям цялото си виртуално пространство, и цялата си аудиенция, на всеки който може да помогне с информация. Главната битка в момента е с дезинформацията. И както каза нашият Генерал Miguel Angel Villaroya: това е война.

 

—НАЙ-ВАЖНО ОТ ВСИЧКО Е ДА СЕ ПРЕДПАЗИ МЕДИЦИНСКИЯТ ПЕРСОНАЛ—

Защото в противен случай, ше се окаже, че фиброзата на белите дробове, и пневмониите като цяло, ще трябва да ги лекуват врачките и малкото оцелели баби, с леене на куршум + ветеринарните лекари, които се доближават повече до касапите, от колкото до човешките доктори в България.

Изисквайте медицинският персонал да бъде предпазен, защото след като започнат да умират лекари и мед. работници – няма да има кой да ви лекува роднините, и слабата система на здравеопазването в България ще се окаже на няколко крачки от колапса. Случи ли се колапс в медицинската система по време на световна пандемия – adiós Bulgaria, adiós!

Създайте публични фондове, вие гражданите ако трябва, не чакайте на бавната бюрокрация! По населено място, квартал и т.н, и съберете пари за медицинско оборудване, и медицински материали. В един квартал в София, има минимум сто хиляди души, по 1 лев, това са 100 000 лева на ден, които ще гарантират по-голяма сигурност за медицинските работници, които на самият фронт на тази война. Знае се, че в България, респираторните апарати са КРАЙНО малко, и ще има нужда от тях, при нас вече почти няма, и на лекарите им се налага да правят най-трудното решение, това да решат кой да бъде интубиран и да живее, и кой не, и следователно да умре. Замислете се от човешка перспектива, дали вие искате да се видите в такава ситуация, и нека съвестта ви вземе контрол над вас. Испания, която има здравеопазване номер едно в Европа е пред колапс, заради липса на материали. Докторите се излагат на големи рискове, а е факт, че всички имаме нужда от тях. Пазете си медицинският персонал, и им осигурете всичко нужно, за да работят нормално. Не е достатъчно с едни ръкопляскания.

ГОЛЕМИТЕ МЕДИИ: ПРАВЕТЕ РЕПОРТАЖИ, ИДЕТЕ И ПОКАЖЕТЕ КАК РАБОТЯТ ЛЕКАРИТЕ НА МЯСТО, КАК СЕ ПОДДЪРЖА ХИГИЕНА, КАК СЕ СПРАВЯТ ТЕ, ОТ КАКВО ИМАТ НУЖДА. Народа ще бъде с вас, и аз ви гарантирам, че ако вие, голямата масс медия направите нужното, всичко ще мине много по-леко.

——————ЛИЧНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ——————-
  • До момента НЕ съществува ваксина. Има само прототипи, които трябва да минат всички клинични тестове, преди да бъдат пуснати масово. Има препарати, които от официалните среди във Франция, Испания, САЩ и Италия, са ефективни. Това са предимно имуноглубини, или препарати съдържащи активната съставна хлорокин, или ипоксихлорокин, използват се ефективно за третиране на малария и ебола, което ви доказва още веднъж, че coronavirus не е просто нормален грип, а организъм причиняващ патология тип SARS.
  • Най-добрата превенция на заразата е да избягвате да се излагате на вируса – изолация! Няма друг вариант за спиране на глобална пандемия, каквато и конспирация да се случва зад нея, според някои Колегите от блогосферата. Следвайте примерът от Испания, и Италия, и не се мислете за ”специални”, защото не сте. Испания е пред колапс, а тук имаме здравеопазване номер 1 в Европа, и номер 3 в световен мащаб. Така че, зависи най-много от вас, гражданите. Изолацията, социалната дистанция, от минимум 15 дни + адекватно следене на информацията от страна на Властите, и следователно, мерките които те ще предприемат, са единственото, което може да спре епидемията на ниво социум. Испанците мислехме, че това в Италия е някъв виц, такова, далечно ни се виждаше …… до като не се случи и тук. И се случи, поради простата причина, че хората не чуха предварителните, доброволни мерки, заради което се въведе извънредно положение, и в момента се намираме пред военно положение… Знаете ли разликата между ”извънредно”, и ”военно положение”? В Испания, второто вече не се казва ”военно”, за да не всяква паника името му, но си е същото. Estado de alarma – гражданите все още имаме някакви конституционни права. Estado de excepción – всички е под контрол на армията, и военните закони, гражданските права се отменят временно. Знаете ли какво означава това? Айде замислете се. Тук сме на 20 дена да се случи, защото estado de alarma не може да има за повече от 30 дни по закон.
  • Вируст се предава от човек на човек, посредством миниатюрни капки секрет, като слюнката, и също така чрез ”пипане” на контаминирани повърхности. Пазете социална дистанция от минимум 2 метра с хората. Нивото на ”сериозност” на болестта след това, зависят именно от количеството вируси попаднали в човешкият организъм. ПАЗЕТЕ СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ, БЪДЕТЕ СЪВЕСТНИ И НИКЪДЕ НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ, АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ВЪВ ВТОРА ИТАЛИЯ, ИЛИ ИСПАНИЯ!
  • Не влизайте в контакт с хора, за които има съмнения че са заразени. Никога не губете човешката солидарност обаче, ваш дълг е като граждани, да помогнете на всеки, който ви поиска помощ, или ако видите, че някой наистина се нуждае от спещна помощ. Бъдете човеци!

 

 

  • От седмици ви повтарям да имате запаси, без да изпадате в паника, а много от вас се смяха, и се подиграваха. Няма значение, и на нас в Испания ни се виждаше като виц, до като не се случи, това което се случи. Оставям ви още веднъж линк към статията, в която ви дадох примерите с Испания, и ви направих примерен списък със запаси. Не бъдете като лешояди, пазарувайте разумно, и знайте че няма да бъде спряно зареждането на хранителните магазини. Европейските граници НЕ СА ЗАПЕЧАТАНИ, и стоките минават редовно и без проблеми, което гарантира прехраната на хората. Ето линк към статитята.
  • Мийте си ръцете за щяло и за нещяло. Миенето със сапун да бъде повече от 40 секунди. 2 пъти Химна на България, до като си търкате ръцете със сапун. Хубаво е да имате спирт гел, продукт който от седмици ви говоря да си набавите, а вие не слушахте……..Използвайте 2 типа дрехи: едни за у дома, и едни за на вън. Дрехите за на вън ги дръжте отделно, и ако сте под истинска карантина, както сме в Испания, се къпете целите след всяко излизане.
  • Дръжте мопа с чиста белина и вода пред вратата. Обувките да се дезинфекцират с мопата, както и пода.
  • Чистете редовно, и спарцал с белина – дезинфекцирайте всяка рискова повърхност, като дръжките на вратите, ключовете на лампите, ключовете за колата, телефони, и всичко останало и мобилно, което може да бъде контаминирано. Поддържайте брутална хигиена в дома.
  • Свикнете с парцала с белината, той е най-добрият ви приятел. След всяко пазаруване, минете с парцала всички опаковки на продуктите. Направете си вода с оцет в една тенджера, и мийте там всички пресни продукти, преди да ги измиете още веднъж на чешмата.
  • Оставям ви линк, с официална информация за това, кои са рисковите групи. Предпазвайте хора, и ако трябва вържете с белезници поколението от 50-тте, и предните, които си мислят, че това е конспирация на запада, и чакат спешна помощ от Русия – на Русия и е през дедовия за вас, и такава помощ НЯМА да има. Помогнете им да са в тон с реалността.
Всички мерки за сигурност са малко в момента, защото България не е достигнала пикът на заразяване. Пазете бабите и дядовците си, бременните жени, болните хора, хората с хронични заболявания, и най-важното: STAY THE FUCK IN HOME, не излизайте никъде, освен ако не е абсолютно наложително, и приканете всички ваши познати, роднини, и приятели, да направят същото. Помнете, че ако не спазвате мерките до сега, ще ви се случи, това което ни се случи в Испания, след като се оказа, че хората го вземат още на шега – Държавата ще ви накара да слушате, с още рестриктивни мерки, което е абсолютно наложително, имайки предивд ментала на хората, и положението в което се намираме. Не време сега за критики, сега е време да излезем живи и здрави от ситуацията, и след това ще гледаме ”какво трябваше да направим”.
Използването на маски не е никаква гаранция за нищо, макар че дава успокоение на улицата, аз нося маска и ръкавици вън.
Ръкавиците се изхвърлят след всяко ползване, и всички повърхности, като волана на колата, торбите за супера, трябват да бъдат дезинфекцирани след това. Помнете парцала, нека бъде винаги близо до вас, като сте у дома.
БЪДЕТЕ СОЛИДАРНИ, ПОМАГАЙТЕ НА КОЙТО ИМА НУЖДА, И БЪДЕТЕ ГОТОВИ ДА СЪБИРАТЕ СРЕДСТВА, АКО ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ. ИДЕНТИФИЦИРАЙТЕ ВСИЧКИ РИСКОВИ ХОРА ВЪВ ВАШИТЕ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, И ИМ КАЖЕТЕ ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ТАМ.
ВАШ ДЪЛГ КАТО ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, И МОЙ ДЪЛГ, Е ДА БЪДЕМ СОЛИДАРНИ С ВСЕКИ, КОЙТО ИМА НУЖДА.
Старците са в най-голяма опасност. Идентифицирайте всичи самотни стари хора около вас, идете и минимум ги питайте имат ли нужда от нещо.
Положението в Испания в момента, е много затегнато, без основателна причина не може да се ходи никъде. Ходи се на работа само със специален документ, може да се излиза единствено до супера, до аптеката, не може да  е като в детската градина, на народен език казано изглежда така: папкаш, спинкаш, акаш и слушкаш.
——-ПРЕВОД НА НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ПОСЛЕДНИЯТ ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ, КОЙТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФРАНЦИЯ РАЗПРОСТРАНИ——-
С подкрепа и от страна на Испанските Власти, следя официалните новини минута след минута

 

Току-що е показано, че вирусът навлиза в клетката на белия дроб алвеола през ECAII рецептора.
Когато се свърже с него, той го преекспресира и убива алвеоларната клетка.
Следователно всичко, което произвежда.
Мъжете имат повече рецептори от жените, азиатците повече от кавказците и хората, които приемат антихипертензивни лекарства като antiECAs и особено Anti-ECAII, имат брутална свръхекспресия на рецептора и следователно са по-податливи на инфекция и инфекцията е по-сериозна.
Сериозните случаи на млади хора са пациенти, които са приемали противовъзпалителни лекарства в началото на заболяването.
Избягвайте:
Аспирин; Ибупрофен;
Напроксен;
Волтарен (диклофенак) и др. подобни
Трябва да приемате само Парацетамол
Не трябва да се приема ибупрофен или противовъзпалително, ако се подозира Covid.
Във Франция 4 сериозни случая на млади хора без предишна патология имат общо приемането на ибупрофен.
Това е съобщение на здравното министерство
Очевидно това кара инфекцията да се развива много по-бързо.
Реална информация, която току-що ме изпрати ръководителят на Спешните служби на моята болница.
———ИНТЕРВЮ С МЛАД БЪЛГАРИН, КОЙТО СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕ ОТ ЧУЖБИНА, БЕШЕ ПОСТАВЕН ПОД КАРАТИНА———-

 

Самолета от Амстердам.
 
На Шипхол, повечето от нашите сънародници бяха с маски и ръкавици (повечето идваха от корабите,включително и аз-за късмет според мен). Не бяха унили, но яко притеснени. Пазехме дистанция преди гишетата,на гейта също. Но в самолета на България Еър бяхме един до други.
 
След кацане ни държаха около час в самолета при включена вентилация (имаше полет от Париж и Лондон преди нашия).Откараха ни в два автобуса. Отново чакане пред гишетата за паспортен,пускаха ни на групи . Попълваш два протокола-кой си,откъде идваш,къде ще си за карантинния период,личен лекар и номера му,лице за контакт. Казаха че са пръскали куфарите ни. След протоколите ни мериха температурата. Питах дали ще има кръвни тестове. Отговприха отеицателно. Хванах метро до дестинацията ми в Сф,беше почти празно.По думите на приятелката ми е така от 8ми март.
 
Общи впечатления-разчитайте на себе си и бъдете отговорни. Държавата е неадекватна пред това предизвикателство. Няма координация и се работи на парче-попълних онлайн анкета ден преди полета,на място ме накараха да го правя пак-нямали връзка със Столична инспекция. Това ми го каза здравен инспектор-онлайн връзката не ставала.
Каквото и да значи.
Плюсове-сънародниците ни бяха спокойни ,помагаха си-който имаше маски,даваше на други. Изчакваха се. Нямаше паника. Нямаше бутане,псуване.За справка в Холандия -щях да си изтърва полета-като ме видеха с куфара и никой не ти говори,казва Сори и обръщаше глава (нямах Чип карта за градския и не можех да си платя при шофьора).
 
В заключение-здрав съм,прав съм и ще мина през тези 14 дни.
 
Желая здраве на братята и сестрите ни по целия свят.Знам че,ще излезем по-силни от това,което ни се случва.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
В момента не е важно да се насочва фрустрацията, и гневът само към Властите, времето за това, и да им искаме отчет, ще дойде след като отмине биологичната заплаха. Испанската Държава го казва директно: НЯМА ТЕСТОВЕ ЗА ВСИЧКИ, и се правят такива само на хора с тежка клинична картина. За това, още веднъж – СТОЙТЕ СИ У ДОМА. Това е единствената ефективна бариера, социалната изолация. Нормално е държавите да ”полу колабират”, защото нека бъдем реалисти – това се случва за пръв път в човешката история. Нека бъдем будни, много солидарни, да мислим разумно, и да излезем от пандемията. След това ще видим какво ще правим с политиците, как ще говорим с тях, и какви промени ще се види, че трябва да се направят в Държавата.

Не се надявайте на ваксините все още, до минаването на най-ранните клинични периоди на проби, ще минат поне 6 месеца.

Помнете: в момента всичко е ”на момента”, полу спекулативно, защото иситинските данни, истинската информация ще я получим след като премине пандемията…..
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ! В КОНТАКТ СМЕ
error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This