Как си Приятелю?
Имаш още едни 24 часа, това е чудесно.
Гордея се с теб, знам че не искаш да си тук, разбирам те – това е състояние на ума, ментално състояние е.
Разбирам, че е трудно, и на мен честичко ми е трудно…
Но не се отказвай, защото ако се откажеш – ще се върнеш там от където започна всичко.
Помниш ли когато започна как се чувстваше? Безсилието, купищата кофти емоции, нетърпението всичко да се промени ….
Да…. И аз помня, и на мен ми се случва понякога.
Трябва да поддържаш борбеният дух – трябва да продължиш напред. Доведи тази битка до край, това е духовна битка Приятелю, твоят Път.

Не позволявай страхът от един провал, и атрактивността на лесните неща и конформизма, да тенаправят заложник!
Не можеш да излезнеш жив от живота, трябва да умреш за да излезнеш от тук!

Докато си тук  имаш нужда от сън, от почивка, докато си буден имаш нужда от мечтите си по същият начин. Няма да постигнеш това, което искаш ако си като листо, което се носи по вятъра. Трябва да се превърнеш в някой специфичен, разбираш ли? Всички сме уникални, твоето АЗ е уникално, трябва да се превърнеш в него – превърни се в себе си.

Ако утре отидеш на работа, само защото си направил същото вчера, няма да си толкоз добър утре, колкото беше вчера…защото сега си с 2 дни по-стар и съвсем не си по-близо до тази цел, която все още нямаш.

Казвам ти да продължиш въпреки неуспехите, да продължиш въпреки несгодите!

Казвам ти да продължиш, защото… след години, когато погледнеш назад, трябва да се увериш, че си спомняш едно нещо за този момент – че си дал всичко, което си имал, че тези безсънни и къси нощи са ти послужили за нещо, събужданията в ранната сутрин, стотиците часове, прекарани над книгите, ученето, трудностите, подготовката, отдадеността и устойчивостта, че си знаел кой си и си го оставил да се прояви и да те води към бъдещето! Ти!

НЕ МОЖЕШ ДА ИЗЛЕЗЕШ ЖИВ ОТ ЖИВОТА!

Така, че няма сигурна позиция! Можеш да умреш като публика, или може да умреш като участник в собственото си приключение! Можеш и просто да се забавляваш докато се случва живота!

Нито един проблем не е вечен. Или смяташ, че проблемът те е направил заложник, защото не управляваш добре финансите си, ”ооооооо нямам пари! моят свят свърши, всичко свърши!” или ”всичко това се случва, защото нещо не е наред с мен”. Твоят живот е повече от това! Необходима е друга гледна точка и не можеш да я постигнеш просто като седиш и мислиш. Трябва да раздвижиш тялото си, трябва да промениш енергията и фокуса си, защото с малко енергия колкото и да си умен – няма да използваш пълния си капацитет.

Но ако се поставиш в по-високо психическо, емоционално и физическо състояние, изведнъж ще започнеш да си спомняш кой си и ще получиш отговори, които дори не си очаквал, че са възможни. Не си ли наистина изумен, че е толкова фантастично сложно? И че правиш всичко това без никакви предварителни познания, без никакво образование как да го направиш, без скрити козове – просто правиш и това е! Живота е движение, живота е динамика, постоянна и неспирна динамика.

Никой не ти го е казвал – но ти си едно ходещо чудо. Ти си продукт на чудото на живота! Това е една от великите истини. Не си тук просто за да оцелява тялото ти, не си някой на чужда територия! Не! Направен си за този момент!

Повечето от нас са обусловени да не поемат рискове, oбществото го прави така за да сме послушни и да си вървим по поточната линия. Хората понякога ме питат ‘’как да бъда щастлив?’’ ….. Отговарям, че не съм напълно сигурен, но има една дума, която винаги ще има стойност, винаги ще носи новости, винаги ще поправя всичко старо. Тази дума е ПРОГРЕС.

За мен прогресът е равно на щастие.

Ако продължаваш да се развиваш ще се чувстваш жив! И ако продължаваш да растеш, ще имаш още за да дадеш и на другите. Когато си отваряш път от НУЛАТА, когато просто ти се наложи да си силен и да дишаш макар, че не можеш на моменти, когато намериш енергията, която не съществуваше до скоро в живота ти, когато искаш всичко това, когато то ти е нужно като самото дишане за да живееш – този е момента в който намираш Пътя!

Нямаш нужда от мотивация или стремеж или импулс, за да останете там на ниско ниво вършейки всичко по себе си, но изисквай всичко от себе си, трябва да иматш волята да кажеш – ще предизвикам себе си! И аз понякога трябва да стана от леглото и да кажа ´´давай бе човек!”, неща, които знам, че трябва да правя, не ги правя, неща, които не трябва да правя, ги правя. Всички имаме тази идиотска страна у себе си, не трябва да те е срам от нея! Понякога ставам, поглеждам се в огледалото, и казвам ”Nahuatl-е, ти си баси лайното брат, виж се само колко си смотан!’‘, след което се хиля на себе си, виждам се какво шантаво диване съм, и решавам да направя нещо за да го променя. Не може винаги да сме сериозни мамка му! Смей се на себе си! Открих по този начин, че най-големият враг, с когото трябва да се боря, съм аз самият и моите собствени демони! Няма други врагове. Има една стара японска поговорка, която гласи „ако нямаш вътрешен враг, външният не може да ти навреди“.

Ако си готов да бъдеш издръжлив, да изтърпиш само още малко, да дадеш още малко, ако си готов да дадеш всичко от себе си – може и да се изненадаш от това, което живота ти е подготвил…..

Няма никакво значение колко пари имаш в банковата сметка. Всички сме виждали световно известни личности, бизнесмени имащи тонове с пари, които обаче са нещастни, депресирани, пробити и погубени вътрешно, много от тях се самоубиват.
Това е една вътрешна игра, и ако има битка, тя е с личните ни демони, с нас самите. Всичко се намира вътре не вън – и щастието и робството, и конформизма, дори времето! Всичко е вътре. Мисля, че до щастието се достига трудно, но думата ПРОГРЕС ме води постоянно, дава ми живот! Вървиш ли напред – имаш Път.

Повечето хора се центрират във външното, външността, външният свят, който така или иначе никога няма да могат да контролират. Да, можеш да въздействаш тук там, но не можеш да го контролираш. Съзнанието ти, емоциите ти, умът ти, тялото ти – тук имаш 1000% контрол, върху себе си. Ти решаваш кое как. Ето тук се печели мача, побеждаваш вътрешният мач, вътрешната битка и то лесно! Залагам си името, че след като победиш вътрешният мач – ще победиш и във външната игра…

Доста от тези привидно ‚‘‘успелите‘‘ хора се опитват да спечелят външният мач, битката с външният свят, и окей – направили са състояние, имат пари, имат всичко материално – но вътрешният им свят е една голяма мизерия.
Прогресивните хора доста често се притесняваме. Достатъчно добре ли го обмислих? Достатъчно данни ли вземах предвид? Но след години и години чупене на собствената глава в какви ли не стени, падане по врат от какви ли не препядствия и височини, разбрах едно – по дяволите, не може всичко да се предвиди и да се има предвид! Не сме роботи с хард диск в главата!
Ако искам да предвиждам всичко, ами данните, които трябва да премисля и да взема предвид, без значение от ситуацията са просто безчетни! Никой няма такъв капацитет на моментално изчисление на всичко на куп! Така, че това което правя е да седна и просто да помисля какво ще направя в тази посока. Действия, динамика, отново същото. След това, когато дойде момента да се действа – правя си един бърз ментален преглед на действията – и просто действам…

Нужно е да добавиш към манталитета си драги Приятелю думите ‘‘МОГА ДА ГО НАПРАВЯ!‘‘, ето тук се базирай само на Духът си, не на мозъка и неговият анализ. Трябва да започнеш да мислиш така, и да подсилваш всячески този начин на мислене – АЗ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ!

Предизвиквай себе си, ходи на семинари, срещай се с хора, поставяй се в ситуации, предизвиквай себе си постоянно!
Не се притеснявай чак толкова много за това, което се е случило вчера, то е в миналото, защото няма да успееш да видиш възможностите, които те чакат ДНЕС. Помни, че когато се затваря една врата – друга се отваря за теб.

За мен успехът без някаква реална лична реализация е крайната форма на неуспех, тоталният неуспех. За съжаление много хора се центрират само в сухият успех в нещо си там. Реално е окей, за много хора просто е окей, но предвиждай и себе си, защото все пак този успех те гради по някакъв начин. Това отново си ти, и тук ще срещнеш други лични демони, за които дори не си предполагал. Ако си центриран в себе си – ще пребориш и тях, сигурен съм.

И за твое успокоение ще кажа, че това е така цял живот 😊

Реализацията е да живееш от това, което обичаш да правиш, да живееш от собствената си мотивация да вървиш по Пътя. Поеми този риск…поеми го този риск – да правиш това, което истински искаш да правиш. Определено ще проработи!
Лично аз никога не бих открил какво мога да правя, никога не бих бил това, което съм в момента, ако ме е било страх да рискувам. Падал съм на нулата, падал съм и много под нулата, имал съм срещи с Дъното, и Дъното ми е било единственият спътник в живота. Не ме е страх от него – там е спокойно, на Дъното човек има шанса да разбере много неща за себе си и да ги приложи в живота, и това винаги носи ПРОГРЕС.

Трябва да си готов да рискуваш! Трябва да вярваш в себе си!

Да! И аз искам да променя света, искам да го направя едно по-добро място за съществуване! Искам го! Искам да бъда различен, искам да продължавам да променям живота си, искам много неща! Просто пак е динамика, в точният ден, в точният час, в точната минута, в точната секунда, вземаш точното решение и ДЕЙСТВАШ. Просто действаш.

Искам да рискувам, искам да израствам, нямам страх. Това е отредено за силните, а ти си силен! Повечето хора живеят празни животи, конформисти са, не рискуват, не обичат прогреса, защото е трудно – ако не си готов да рискуваш, не може да пораснеш! Не може да прогресираш, няма ПРОГРЕС! Ако не можеш да израстваш, няма да можеш да дадеш най-доброто от себе си. Ако не можеш да дадеш всичко от себе си – няма да можеш да си щастлив. А ако не можеш да си щастлив? Какво друго ти остава? За какво живееш?
Нямат значение трудностите, ситуациите които понякога ни изгърбват, моментите в които се чувстваме срутени, направо поломени от живота и от ситуациите в него! Това няма никакво значение. Единственото, което има значение е ПРОГРЕСА, вътре в теб – той ще те направи динамичен, оперативен, и ще живееш, истински ще живееш….

Когато вземеш истинското решение да се промениш, не казвай на никого за това. Просто го направи, и остави живота ти да го изкрещи, всички ще го забележат без една думичка да кажеш. Остави твоят живот да го изкрещи, и да вика толкова силно, че никой да не бъде способен да го игнорира.

Не се обиждай когато никой не вярва в теб. Ти вярвай в себе си и се научи да вземаш решения.

АКО НЕ МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ – ТИЧАЙ!

АКО НЕ МОЖЕШ ДА ТИЧАШ – ВЪРВИ!

АКО ДОРИ НЕ МОЖЕШ ДА ХОДИШ – ЛАЗИ МАМКА МУ!

НО ВЪРШИШ КАКВОТО ТАМ ВЪРШИШ – ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА СЕ ДВИЖИШ! ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА БУТАШ НАПРЕД!

 

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС
Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–
error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This