Драги Читатели, мислих над тази тема и реших да споделя с вас. Щях да сложа думата ”способности” в кавички като тук, но хем щеше бъде коректно, хем не. Защо ли? Ами защото от една страна човек е това, или по-скоро такъв, какъвто сам възприема себе си, а от друга страна by design си идва с определени, вградени и заложени ”функции”, които може да доразвие или не. От много време се занимавам с такива неща… от както се помня буквално. Минал съм през какво ли не, и това ”чувство” е ходило винаги с мен. Просто знам какво съм, макар то да не си кореспондира особено добре с други аспекти от мен самият, най-вече социални, и междучовешки. Много е трудно да обясниш на някой какво е ”да виждаш зад думите”, давам го като прост пример. Може би е редно леко да се аргументирам, за да стане по-разбираемо:

Механизмът зад мисъл-формите

Думите сами по себе си нищо не означават. Когато човек иска да каже нещо, той влага намерение, влага и внимание, което се насочва, а за да се случи това – той задължително е генерирал мисъл-форма. Просто е такъв механизма на съзнанието на един човек, то първо е абстрактно, и след това започва да се конкретизира, и от там да се появяват начини на изразяване, и чаааак след това думите. Реално човешкият език понякога на мен лично ми е директно излишен. Не, че не важи, просто първоначално генерираните мисъл форми изграждат визия, която този отсреща мисли, че е само в неговата глава… Когато преподавам Remote Viewing, обяснявам заложените работни механизми на нещото, което ние наричаме ”Матрицата”. Не тази генералната матрица на 3Д реалността.
Нарекли сме ”Матрицата” човешкото колективно подсъзнателно, което има и много други имена – Акашови записи, библиотека на вселенският разум и т.н. Като това последното е изключително грешно, защото чисто човешката интерпретация, базирана на думи нищо не означава извън човешкото общество, и дори вътре в него може да има различни значения. Как един човешки мозък, може да интерпретира директно какво е ”вселенски разум”? Да не би вселенският разум да има само една, човешка интерпретация, или пък тези хора да са в съзнанието си да речем 400 други раси едновременно, всяка със своето колективно подсъзнателно? Просто са игри на думи. Но тук има нещо важно, което трябва да се спомене, и то е че генерирането на мисъл форми предполага един процес, който не само е общ за всички, но и може да бъде детектиран от всички. Защо ли? Защото всеки един човек има достъп до общото, колективно енерго информационно поле, което ние в Remote Viewing наричаме Матрицата, а други, от по-езотерична и мистериозна перспектива наричат по друг начин. По време на курсовете винаги давам един и същ пример:
Представете си, че сте инженерът създал да речем лаптопите HP… просто банален пример.
Във вашето съзнание определено всичко е видяно, пресметнато, калкулирано, и чак тогава е сведено до материализация, чрез производство на компонентите. Цялата генерална идея е била множество от абстрактни образи и идеи, които са генерирани от създателя на ”нещото”. Този е процесът, който създава ”матрици” вътре в голямата Матрица. С практиката на неща като Remote Viewing сме доказали многократно, че тези мисъл форми не само са уловими – те са общодостъпни, като всяка една съществуваща, или съществувала информация генерирана от човешко съзнание.

Какво се случва после?

RV e едно на ръка… Тези, които сме вече доста тренирани в тези материи, знаем едно – години наред сме имали нещо като ”конфликт” със себе си, защото чисто човешко-социалната ни част ни е карала да се съмняваме. В какво сме се съмнявали?
Мозъкът не е особено добър приятел на екстрасензорните възприятия, именно заради свойството му да анализира всичко. Генерално той е квантова машина, която просто хем превежда ”кодове” или сигнали, от ”други места”, не-тук, не-физическата реалност, паралелна информация и т.н. Има обаче една борба в съзнанията на хората, която е свързана с ”ама това сега истина ли е? не е ли истина…..”. Причината е, че много хора просто така са устроени, и то говори, че са от истинските хора – всички сме ходещи пакети информация, и много от нас имат потенциала директно да виждат зад думите. Разбирате ли?
Когато на мен ми кажете ”еди си какво”, примерно за някой човек, в моето съзнание може да се появят директно образи, и то не някакви статични образи, а цели ситуации, или сцени. И не съм само аз – много хора са така, и вярвайте ми, че този текст ще бъде адски полезен за тях, защото ще видят, че сме от една психиaтрия 🙂 🙂 Като детето, което мисли, че не може да кара колело – прокара ли веднъж, след половин час вече търси надолнища, по които да се спуска. Силата на едното просто потвърждение е брутално огромна.

Автоматични процеси

И да драги Читатели…. с времето това се превръщат в автоматични процеси, вече нямате навика да анализирате, нямате и нужда от анализ чисто ментален. Това, което се случва като ефект от развитието на парапсихичните способности, е че става автоматично… Без значение дали имате много опит с Remote Viewing, с медитацията, с практикуването на осъзнато сънуване, астрални проекции – всичко е едно и също. Аз го наричам ”голямото сетиво”, реално то е само едно, и така, защото базата на цялата история се намира в това как човешкото съзнание генерира мисъл форми. А както ви казах те са уловими, видими са за много от нас, и идват под формата на директни мисли, образи, и цели ситуации, които можем да видим в съзнанието си и да се научим да ”ги виждаме”. Да ги ”виждаме” не означава да ги видим с очите си.
Тук говорим за концепта ”да виждаш без да виждаш’‘, и става въпрос да виждаш чрез усет. Всеки има този капацитет, като когато влезеш в стая и знаеш, че ”онези двамата отпред не са много добри хора”, макар че изглеждат или се държат по друг начин. Няма човек, който да не е усещал такива неща….Съпоставимо е с всичко в живота, просто ”еди си какво” без значение, и директно знаеш, усещаш, виждаш чрез усет зад облицовката му от думи или фиксирани образи – знаеш, че е ок, или че не е ок. Можеш да усетиш веднага, че има нещо гнило, или че тотално резонира с облицовката си от думи. Така се хващат скрити намерения, хващат се объркванията на хората, и собствените им заблуди…. Не, че ние нямаме заблуди, напротив! Просто можем да видим и чуждите такива – усещат се. То е информация, дори физическите ни тела са вид антени и улавят различни видове сигнали.
Същото е и когато някой ти каже еди си какво за еди си кой. Понякога директно виждаш цели ситуации, било то сега в момента, леко напред в бъдещето, или други вариации. Но става въпрос за едно и също нещо, и то се намира в мисъл формите, а там няма лъжа…. Никой не може да те излъже, дори да може да прикрие с думи ”нещото”, то е там и е видимо.
Когато някой ти каже нещо си за еди кой си, или за някое място, или някаква случка – думите са само облицовка. Основният фактор е друг – човекът вече знае в какъв контекст го казва, и няма нужда то да си съвпада с думите му. В неговото съзнание мисъл формите са на лице, а той го споделя с вас, използва вниманието си, и намерението си, за да насочи именно този поток от мисъл форми към вас. Следваща стъпка – хоп! Виждате ситуациите…..
Когато мозъкът анализира стават обърквания, обаче научиш ли се веднъж да ”виждаш без да виждаш”, остават само вариантите. Намерението на другия е такова в момента – то може да се промени, ето защо няма фиксирано бъдеще… Цялото бъдеще има като устои едното простичко намерение за него самото + насоченото внимание, и идеите под формата на мисъл форми, които може да се материализират с ”правене”, или пък не.
Това са последиците от дългото развитие на парапсихичните способности у човека – стават автоматични реакции на съзнанието…. Губиш типичният анализ, виждаш без да виждаш, и само в един следващ момент, и то ако се пуснеш – анализа на мозъка може да те обърка, ако има замесени и емоции. Докарваш я до там, че има основни части от теб самият: едната чува, и интерпретира думите по чисто социално-човешки начин, другата обаче вижда холограмите зад тях, с няколкото им вариации. Двете части живеят заедно, понякога са в конфликт, понякога се разбират…Но са там и двете, еднакво валидни, и само личният избор на човека може да определи коя да надделее.
Но това е човешката природа, истинската човешка природа. Тя не е социално-икономическа, тя е Вселенска, и универсална. Казвам ви го на базата на личният си опит.
Поздрави на всички.
Nahuatl

——————————————————————————
Съобразно ЗАПСП, и ЗИС

Всички материали в Блогът на Nahuatl подлежат на Copyright©
——————————————————————————–

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This