Валутна война, пазарна война – световна война. Втора част.

от | апр. 6, 2018 | Политически и други анализи | 2 коментари

Ами…. информационният поток започна да тече, и ето ви втора част:
Заглавието на тези 2 статии съдържа първо, валутна война, после пазарната война, и в крайна сметка етап 3 от този процес е световна война. Така е било и с WW1, и WW2, така ще бъде и с третата световна – всичко зависи от търговията, надмощията, и хегемониите. За тях това е като игра на шах, само че с истински последици в човешките общества.
В коя точка от този процес се намира светът днес? Валутната война е факт, с победител – доларът. За сега… Пазарната война се инициира официално, с размяната на нови мита и такси, както от САЩ за Китай, така и viceversa. Колко остава до световната война? Ще има ли баланс между световните сили, или всичко ще иде у кереча?
Валутната война, и някои нейни аспекти след 1974г, въпреки победата на долара над останалите валути, като универсална divisa на световните пазари:
Китай буквално субсидира произдодството на САЩ… И децата на 11 години са чували за този факт, а на мен още ми звучи не-логично. От десетилетия насам Китай девалуира собствената си валута, за да може производството вътре в самата народна република да излиза по-евтино на международните пазари. Така дракона привлече чужди инвеститори, и въобще всякакво производство на каквото се сетите, както е и до днес, вътре в собствената си територия. Китай е един икономически гений, и макар да сме свикнали да мислим, че ”китайското е ниско качествено, съвсем не е така, защото там се произвежда всичко, за което може да се сетите…От компоненти за Mercedes Benz, до изкуствен ориз. Девалуирането на юанът е по план, както започва да проличава сега, когато лансираха златният петроюан в лицето на САЩ. Китай вече е най-силната икономика в света. Това, което прави Китай с девалуацията на юана, е просто да ”прибира разликите”, като в същото време привлича и огромни потоци от друга валута. Китайският резерв от долари и евро, е сигурно най-големият в света. А какво прави Китай с чуждата валута по международните пазари? Купува злато много ясно… 🙂 🙂 🙂 А какво прави с това злато? Авалира новият златен, петроюан. Просто гениална стратегия. Но, ще бъде ли всичко китайско толкоз евтино и за напред? Съвсем не, това няма да е вечно 🙂 Именно по тази причина купуват колкото се може повече злато и ценни метали. Правят го едновременно с подготовката си да изоставят долара, като основен техен резерв за международните пазари – просто създават нова дивиза. И понеже наистина изоставят долара, а същото прави и Руската Федерация, авалират все по-силно валутата си в злато. Затворен цикъл, а? Умни са пустите му китайци, кефят ме максимално!
Много интересни неща се случват по валутните пазари. Доларът пада с главата надолу, еврото печели стойност над тази на английската лира, и така доброто старо UK потъва в собствените лайна с пустият brexit 🙂 Честито! Ние пък печелим 25% по-малко грозни жени в Европа, след напускането на Великобритания! Ай и на нас да ни е честито, и que arriba España cojones!
И какво става със златото и петрола? Американският адвокат и финансист Джим (Джеймс) Рикардс предупреждава от поне 2 десетилетия насам за тези неща, за спекулациите, за това как изкуствено се създават ”световни кризи” и т.н Все нормалният човек плаща сметката, и винаги има за всички, по много… Рикардс казваше така, преди само няколко години:

”Почивай в мир петродоларе! Русия ще купува петрол в юани, и след това ще разменя юани за злато. Къде в тази игра се намира американският долар? Никъде!”

Китай направи тази стъпка още през 2016, но по големите медии, 90% от които са американски, говореха неща като ”Ооооо how can they do such a thing! It`s impossible!”, а Тръмп крещеше на украинката ”Melania! Kill tha fucking coreans please, they are ugly!”
Обявиха милите ни жълти хора, че скоро ще може да се купува петрол в юани, а юаните ще може да се разменят директно за злато. Пичове, и женски пичове – спрете веднага да инвестирате в долари! Веднага! Говорим за най-мощната икономика в света за този момент, Китай. Но не само Китай. След драконите, идват и мечоците, и милиардерите алкохолици от Сибир – Русия ще изиграе същият номер, Иран, Венецуела, която притежава най-големите залежи на петрол намирани някога, Бразилия, собственик на 2рите най-големи залежи на петрол, заради които Petrobras стана мама да си ебе и компания от световно ниво! Плюс Индия + новият тюркски Съюз (само Казакстан е по-голям от цяла континентална Европа, производител номер 1 в светът на много видове зърнени култури), част от който аз си мечтая да стане и България, начело с другият евро азиатски икономически лъв – Република Турция, чиято икономика е около 1400 пъти по-голяма от българският БВП + целият ни псевдо износ. Когато говорим за Китай, Русия и BRICS, имайте в предвид най-големите държави в света, включително и тези от Южна Америка, защото те са отдавна уморени от американската хегемония, купуването на марионетни правителства, убийствата на ключови бизнесмени и политици, от страна на ЦРУ, които правеха всичко възможно да си запазят националната идентичност и суверенитет…Китай даде старта само, от тук нататък светът ще стане анти-американски в икономически план. На щатите са им броени дните, и единствената им опция е войната скъпи приятели, те отдавна се опитват да я провокират. Защо Тръмп обяви космически глоби и мита за американските компании, които си изнасят капиталите извън САЩ? Именно, защото иска да спаси долара, или да го срине, и да даде старт на нова американска валута авалирана в злато. Времето на виртуалната икономика е преброено. Аз ви съветвам да не държите пари по банките, нека спестяванията ви видят дюшек банк, там е по-сигурно. Ако сте милионери в долари…….ами, веднага заминавайте, и започнете да купувате юани, или ги обърнете в ценни метали, все още не в петрол, и следете всеки ден пазарите, и това което се случва на международно ниво, защото вашите спестявания и печалби зависят именно от случващото се там, а не от вашите лични избори.
Освен това Китай и Русия никога не действат агресивно, нито на пазарите, нито в международен план, освен в собствените си територии. И не, не мислете, че аз мога да съм русофил, аз съм точно обратното на русофил, но фактите са си факти. По този начин дракона и мечката печелят и морални дивиденти, и международна подкрепа от държавите подтискани до сега от американската хегемония. Те са в процес на развитие, още не са тотално държави от ”първия свят”, така че там балончето на капитализма може да се раздува с десетилетия, именно за това ви казвам, че новият златен век, ако това се случи, ще бъде насочен на изток, а не на запад. Ей тогава ше ревем и ние българите.
Какво друго печелят Русия и Иран от цялата тая галимация? Нещо много важно….чрез новият петроюан и целият нов петролен пазар, който се заформя точно в този момент, те могат да бягат както си искат от американските санкции 🙂 Щото долара вече няма да е фактор….Помнете, че вече са сключени първите фючърни сделки в петроюани, Китай се отваря по този начин към международни инвеститорски фондове, от които ще се облагодетелстват и сили като Русия и Иран, избягвайки по този начин санкциите на Обама и Путин. Чаткате ли сега що елита е в паника? Защото тяхната щаб кваритра до сега беше САЩ. Когато Китай изоставя долара като разменна монета на тези пазари – дава ход на РФ, Иран и други хем да участват и да се развиват на максимум, хем да бягат от санкциите. Капана е просто перфектен!Когато говорим за ”елита”, отново искам да ви спомена, че трябва да разграничаваме елита, от баш Елита 🙂 баш Елита лети у космоса много отдавна, елита са тези, които са притеснените в момента. Щатите си измислят какви ли не санкции, които в крайна сметка ебават мамата само на нормалните хора…на средната класа, и въобще всекидневният гражданин.
Вие знаете ли, че преди само 15 години, средната класа в Китай е била около 6% от населението? Знаете ли какъв е процента в момента? 37%. Това трябва да ви говори много за какъв вид китайски шах става въпрос. Махджонг пасти да яде. Тия копелета са просто гениални. На щатите все пак би трябвало да им е останало злато, златото което други държави са им плащали за това, че ”американците ги защитават”. И не, военните бази на САЩ, които са над 200 по целият свят, не са просто ей така за да заобикалят Русия и Китай… не, не. Тези бази са на точно определени места, там където щатският елит гълта пара в злато……..
Един от малкото начини да се стъпи на вратът на Китай в този момент е биткойна 🙂 Как така мислите се появява ”случайно” една виртуална дивиза, която има капацитет да създаде нови параметри на пазарите? Случайност? Измислили са я ”добри хора”, за да сринат банковата система. Ама вие луди ли сте? 🙂 За мен биткойн е равно на ЦРУ. Но все пак не е перфектна стратегия, защото имаме примерът на Северна Корея, в чиито ръце се намира един огромен процент от всичките биткойни емитирани някога. Още една причина корейската комунистическа република да го отнесе. Не знам що си мисля, че ше е скоро…. просто усещане, ама май не е само усещане.
До световната война остана още една стъпка, до тук говорихме за валутната война, нека сега видим и другате части – пазарната война и в крайна сметка, световната война:
Още веднъж почвам от същото – Китай не иска да плаща повече в долари. Китай иска да плаща в юани, авалирани в злато. Казах ви какво най-вероятно са си говорили китайците и саудийците, цитирам ви от предната статия:

”Та разликата между петродолара, и петроюанът, е че новата китайска валута е авалирана в злато драги ми Съселяни. Тоест, сега китайците отиват в Саудитска Арабия, сядат си малките, жълти задници пред арабите и казват ”Пичове! Ассаламу алейкум, ни хао! Идваме с мир! От днес нататък нашата огромна икономика, няма повече да ви купува петрола в долари. Ще го купуваме в юани, но вие винаги ще може да ги размените за злато………” Зацепвате ли какво става?”

Смъртта на петродоларът е смърт за американската икономика. А там имат много патрони….Ще стане така, че Федералният Резерв, който е частен, и не принадлежи на американското правителство, няма да може да принтира повече $зелени хартийки$ . До сега те просто принтират хартия и засипват пазара с принтирани долари, без никакъв авал в злато, или нещо със стойност, освен външен дълг, и спекулативни сделки с петрол, и разбира се много други суровини + истинският им пазар, който също е огромен, но все пак зависи от долара, и това което се случва с Федералният Резерв. Китайската икономика вече е най-голямата в света (блага и услуги), а още миналата година изпревариха американците по останалите параграфи. Това е много, много, много лоша новина за американските граждани, а също така и за Европа, защото ЕС е основният гъзолизец на САЩ, във всяко едно отношение, но щом вече има и идея за обща европейска армия, значи освен долара, НАТО заминава на макя си у п*****а. Баланса на Китай за 2017 показва нови рекорди, защото приходите им са МНОГО над разходите, ако ги разглеждаме като една фирма. В същото време САЩ бележат най-големият търговски дефицит, що се отнася до производства, който държавата им е експериментирала някога, което е viceversa-та на това, което се случва с китайците. Китай забогатява адски много, и то се вижда по цял свят.

Преди няма и 1 седмица, германското правителство буквално се разтрепери, заради санкциите, които САЩ наложиха временно и на ЕС, освен на Китай. Казвам ви, Тръмп или е абсолютен олигофрен, или целта му е да създаде нов долар, чрез срив на старият петродолар. Надявам се си давате сметка, че е абсолютно неизбежно в много кратък срок от време да се случи огромен по размери, световен калабалък. Германците треперят, и Меркел а-ха да подаде ръчичка на Вова Владимирович. Та пазарната война е на лице, и ще оцапа и ЕС. Никой реално не може да каже точно в коя посока ще свърши тази война на пазари…

Още една особеност на времената преди световна война, и именно, когато говорим за пазарна война, е един паралел – този с превъоражаването на армиите. Има един много странен факт. САЩ, Русия, Китай, Иран, Турция, и даже Израел, имат крайна дата за превъоражаване и модернизиране на армиите си – 2020 година. На мен това ми е много странно, защо всички съвпадат с 2020 година? Даже еврофондовете свършват 2020 година, и от България ше се очаква да има работеща икономика, вътре в ЕС. Бахти, тия верно са наивни, ако очакват, че бат Бойко е способен на друго, освен да играе кючеци на Цеца Величкович….Какво ще се случи тогава? Началото на третата световна? Или просто ще си плашат котките едни други, с новите пушки и ракети? През времето на такива ”студени войни” се случват и много от промените във вътрешният ред, вътре, в самите световни сили. Я някой президент ше думнат, я някоя голяма банка ше фалира…нещо такова трябва да се случи до 2020 година. Едните световни сили доминират парата и дивизите, другите доминират пушкалата и барута. МЕГА опасна смес, надявам се си давате сметка. На Адолф Хитлер му организираха втора световна, защото създаде нова валута, помните ли? И на всичкото отгоре реставрира германската икономика, и е абсолютен мит, това че евреи са го финансирали, за да вдигне на крака Германия. Не! Това е шибана еврейска пропаганда. Адолф Хитлер възстановява абсолютно пропадналата германска икономика на базата на един негов девиз – ”За всяка отпечатана дойче марка – един произведен продукт”. С началната вече девалуация на марката…. Китай прави нещо почти идентично, което сега се намира в последна фаза. Националсоциалистическата икономическа система е най-перфектната такава създавана някога, и именно еврейските банкери се страхуват от нея, и за това има толкоз много пропаганда против национал социализмът като идея и като рамка за вид нова държава. Няма да пропусна да ви покажа видео материали с речи на Фюрера Адолф Хитлер, и тук, все неща, които звучат актуални, и повече от актуали и до ден днешен:

https://www.youtube.com/watch?v=6pLAJ9gwQcs&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=1k6WMU7zNjg

А какво е дал Хитлер на България ли? Много! България никога не е била по-цяла, преди влизането на Вермахта на Балканите. От Дунав до Бяло Море, и от Охрид до Черно Море. Нашият ден на победата трябва не да бъде 9-ти май, а денят в който българската войска освобождава Скопие. Замислете се за тези неща….

https://www.youtube.com/watch?v=NMGROEknDR4&t=24s

Ta така.

Нека все пак видим дали в момента тече някаква промяна по полюсите на световните супер сили. Путин, в ежегодишният си отчет, след като беше преизбран за президент на РФ, не пропусна да се похвали с новото въоръжение, докато сподвижниците му получаваха масови оргазми, по време на тая реч. Ето малко информация на български, за това какви са новите оръжейни системи на Русия – https://news.bg/int-politics/novite-orazhiya-na-rusiya-probivat-pro-to-na-sasht-obyavi-shoygu.html

Та чаткате ме на къде бия нали? У Китай парите, у Москва пушките, а другите да се оправят. Демек, вече знаем коя е едната ос на новата, трета световна война – Русия и Китай. Китайците, въпреки, че са с най-голямото население на Планетата, съвсем нямат най-голямата армия, Северна Корея има около 3 пъти повече войници от Китай. Китайците до сега нямаха възможност да се развиват на цяло и в тази посока, защото гонеха пазарите, но това няма да стои по този начин за много дълго време. Именно по тая причина, Русия им пази гърба, заради общият растеж, който подготвят.

До оня ден изглеждаше, че третата световна ще пламне заради конфликтите между Русия и Турция, но преди няколко дни се случи това – https://www.youtube.com/watch?v=jvwPWeuTBn4
Ейвалла! Не харесвам нито Путин, нито Ердоган, но ше ви кажа, че тия двамата са бахти лисиците! Турция е другият съюзник, ем в региона, ем е от големите оръжейни производители, ем е член на НАТО, за сега, ем е 8мата най-силна икономика, ем още много други фактори, които я правят перфектният съюзник на новата ос. 4ти корпус на сухопътни войски в Одрин, който наброява не повече от 3400 души, е в София без 1 път да гръмнат, аз ви го гарантирам. Нашите са много прости, че държат за щатите и Русия, а трябва да държат на комшолука, че да им са здрави задниците, когато онова нещо гръмне. Но уви, и хората са такива, като управниците – заспали, изостанали и глупави, че да са едните русофили, а другите американофили.

САЩ няма да останат по-назад разбира се, като говорим за въоражение, все още имат най-добрата армия в света. Особено гледайки на технологиите, ВВС и ВМС, САЩ нямат равни в света. Имат над 200 бази около Русия и Китай. Многочислена армия, и все още ресурси за да водят дълга война. Решението на една война, кой печели и кой губи драги приятели, не е решение на въпроса ”кой има по голямо пушкало”, не. Печели този, който има най-новата технология, но основният фактор за спечелването на една голяма война, са именно ресурсите, пушкалата и бомбите са второстепенни по важност. Ето защо Китай сам няма шанс срещу САЩ. Нито пък Русия сама има такъв шанс. Техният съюз е просто естествен и натурален. Това, че ”Америка няма да  остане назад” във военно отношение, не са мои думи, думи на Тръмп са, и то преди точно седмица, така че бурето с барута е вече до огъня, и трябва само Ким да се напуши и да натисне копчето към Сеул без да иска 🙂 🙂 🙂

И така, точно в този момент, тая нова студена война, чиято причина са пазарите, валутите, и въобще икономиката, и кой има най-голямата пишка на световните пазари, се случват калабалъците. Тук започват световните войни. Защото ако силите не седнат, и не вземат заедно решение, ще се случи именно това, ше има трета световна война, и ще стане да си ебе мишка ухото. В началото ще бъдат по-малки конфликти за ”затвърждаване на това, кой има по-голяма пишка”. Но аз забравих! То вече се е случило! Афганистан, Ирак, арабската пролет, Сирия и т.н….

Вие между другото знаете ли, защо ебаха мамата на Либия? Една държава в пъти по-напред с материала от Гърция или България? Ами защото Кадафи започна да търгува петрола в евро бе приятели! Не го думнаха, него и целият му народ, понеже е грозен и има женска гвардия, не-не! Думнаха го, защото отказа да търгува нефта в долари, и започнаха да текат петролните кладенци към ЕС, в евро, още през 2007-ма година 🙂 Ама то е очевадно бе! Не си мислете, че е заради ДАЕШ. Ислямска държава е просто инструмент на спец службите на САЩ и Израел. САЩ са ясни! Единственият проблем за нови газопроводи през средиземно море към Израел, по-евтин газ, по-евтинт нефт, и т., е именно Сирия, и Башар Ал Ассад, който аз лично супер много харесвам, защото до преди тая абсурдна война, в Сирия никой не се е вдигал да убива комшията, понеже е от друга религия…..Сирия пречи на израелските газопроводи бе хора! Ама там влезе Русия, за туй още Ассад е жив…. Но загинаха стотици хиляди, разрушен беше Дамаск, аз чесно ви казвах, ревах със сълзи когато сринаха Сирия! И за Багдад ревах, ама за Сирия ревах повече, защото имам приятели сирийци, и знам сирийците какви са по нрав, и какви страхотни, образовани и цивилизовани хора са.

Тези нови малки конфликти, които вече се случват, и просто предшестват третата световна война, няма да са само за газ и петрол, и за големите пишки на пазарите, не. Тези войни са и за ”заграждане” на територии, където има примерно литий, както е с някои африкански държави….Литият е основен компонент на много от военните технологии, и на всички батерии по света днес. Ще има вътрешни разграждания на много държави, всичко изкуствено провокиране на базата на празен национализъм, без смисъл…Не ми се и мисли, какво може да се случи у нас в България, ако нашите не си играят добре картите, а помнете, те са много, много, много лоши играчи.

Когато цялата война приключи, светът най-вероятно ще осъмне с нова, световна валута, и такива промени, които до сега просто не сме и сънували.

Малко личен опит: 
Слушайте бате си Nahuatl – стойте близо до Турция, не до Русия, до Турция, колкото и смело да звучи това 🙂 Ние сме врата от, и към, Европа и Азия…..Ако нашите са малко умни, а те не са, и си играят добре карите, и в двете ситуации България като минимум няма да е валат. Все ще има на кой да вземаме такси. Един мой приятел, който е експерт от световно ниво в сектора на енергетиката, много известен човек, нашенец, но от Швейцария, участваше в последните галимации с руските енергийни гиганти у нас. Да, става въпрос за газовите потоци, модернизацията на ядрените централи, и т.н Едно искам да знаете от мене, и то е в голям плюс на САЩ и запада като цяло – който гласува Русия да се намеси в ЕС, чрез България – той без да иска закопава България. Целта на руснаците у нас, и ви го казвам от първа ръка, е да имат собственост вътре в България – самите тръби и инсталациите на газопроводите. Така Русия може да дестабилизира когато си поиска целията ЕС! Не знам патриотарите след вас, и болните русофилски мозъци как виждат тази картинка, но именно за това руските компании и енергийната им мафия от мАсква цакат милиони евро в комисионки на наши политици!!!!!! Целата е цяла Европа, а не само България. За тях ние сме това, което сме били и по времето на ”турското робство” – просто врата! Тогава към дарданелите, сега към Европейският Съюз. Русия не е приятел на България, а исторически враг. Единствената регионална сила, с която много се спекулира у нас, особено по медиите, и т.н, която няма претенции към България, а само отворени врати, е именно Република Турция. Не гледайте Ердоган, него както го качиха, така и ше го обесят на някой плац в Истанбул. Гледайте пазарите мили Сънародници, и какво може да е България там ако нашите политичари бяха умни, а те не са 🙂 Надявам се ме разбирате, моята гледна точка е чисто стратегическа. И за да завърша думата с руските галимации, ще ви кажа какво трябваше да направят българските политици, в место само да лапат комисионни, а Европейската Комисия да глобява България, за сметка на данъкоплатеца… Нашите путьовци маринкини, трябваше да изтропат по масата, и да позволят руските газопроводи, и потоците руски газ през България. Но не със свалени панталони и задници намазани с вазелин, а с едно единствено условие – такса транзит, такса тръбопровод! И толкоз, милиарди евро годишно в бюджета, и баба ви нямаше да и се налага да гладува! Разбирате ли? А там медиите в България правят и невъзможното да ги замажат тия неща. Дори хора се убиват, понеже знаят за какво иде реч, гръмнат един, и другите мълчат като едни женски полови органи. Замазват положението, до като стават олигарски на ваш гръб бе хора….Руската пропаганда в България е на ниво  XXXXXXXXXXXXXL. Просто не е директна, те облъчват по финните места, и никога не говорят ясно и с факти. Помнете какво ви казвам, за тях винаги сме били просто врата, те съсипаха съществуването на други поне 3 български държави, 2 на собствената им територия, и 1 в средна Азия. И нас ще съсипят ако ги оставим. Не да ги мразим, и да страним от тях, не….. Просто да знаем да си играем картите, щото дет се вика 20 фабрики за коняк, няма да стигнат само за Новоросийск, щото там яко се порка, и се купува пиене, бил съм в Русия сигурно 8 пъти, и ви го казвам от опит.
Ей тука от тоя, наречете го, ”конспираторски блог”, ви казвам, аз Nahuatl – руските милионни комисионни целят българският политик да оголи гъза на Европа. Ако Русия има собственост у нас, тоест един такъв газопровод и 2, 3 нови АЕЦ, евро съюза че ни ебе мамата сам, защото сме го позволили. Случи ли се това, РФ ще има инструмент да дестабилизира цяла Европа, чрез тая собственост, с която може да се сдобие в България. Разбирате ли? Стратегията е да мислиш на студена глава. Руснаците никога не са ни освобождавали, вече ви писах за това, за тях сме само врата….нищо повече от това. Бизнесът е едно – отношенията на лично ниво са съвсем друго. Бъдете японци малко мамка му 😉

 

error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This