Статия от Читател – Пак за златото

от | фев. 9, 2019 | Общи статии | 0 коментари

Здравейте Приятели!

Споменавал съм ви, че от време на време, Читатели на блога ми изпращат статии, и въпреки че не мога да ги публикувам всички, защото някои просто не са за тук…има и такива, които си заслужават да бъдат прочетени, като труда на този мой Читател, и вечната тема за златото. Приятно четене! 🙂

 

ПАК ЗА ЗЛАТОТО

В тази тема пак продължавам да давам перспективи в контекста на златото и конспирациите около него. Въпросите стават все повече с нарастването на гледните точки и взаимовръзки. Това е илюстрация, че движа в правилната посока. Ако намирам само отговори и няма възникващи в последствие въпроси, аз ще съм достигнал абсолютното знание. Ако знаеш всичко за едно нещо знаеш всичко за по накратко. Затова е и толкова интересна играта и следването на различните смислови потоци. Този път ще има и картинки, че много постно без шарении.
И малка корекция във фактологията от предната статия относно NM Rothschild & Sons Ltd, които през 2003 година е нямало как да слушат Шушана. По скоро са се наслаждавали на произведението на фюжън индъстриъл метъл кючек ансамбъла Парламент наречено Катеричка. Тука няма нужда от линк, сигурен съм че най-любознателните знаят, а които тепърва навлизат в материята и имат желание ще питат Жужала.

След горните простотии малко по сериозно сега. Предния път разказах за една част от тяхната история и връзката им със СТЦ и 9/11. Освен 200 000 хиляди тона злато в СТЦ има и друга сюжетна линия която стига то убийството на JFK. През 1945 в Бретънудс също се създава Международния Валутен Фонд (International Monetary Fund, кратко IMF). Фонда има за цел да помага на държави в кризисни ситуации, да стимулира търговски обмен, да кредитира и тн, накратко да заробва икономиките на бившите колониални държави, които са вече независими. А за по-късно да действа върху бившите соц републики и големи държави с потенциал като Аржентина за пример. САЩ, Англия и Франция получават 50 годишен мандат да модернизират и да работят срещу  бедността, неравенството, болестите по света. Въпросното злато на Драконите трябва да послужи като ресурс за постигане на планираните цели. Тогавашния президент на Индонезия Сукарно е избран от ООН с резолюция MISA 81704  за Monetary controller на тези активи. Той е бил предложен от депозитарите в случая Драгон Фемили за техен представител и в последствие одобрен от ООН за ковчежник. Сукарно е всъщност първия президент на Индонезия като независима от Холандия държава и а да стане по голям калабалък, реално Индонезия е била територия на Dutch East India Company или VOC съкратено то Vereenigde Oostindische Compagnie. По късно в статията ще се спра по подробно на VOC, за да се направят някои интересни връзки. Както и историята показва тези ресурси не са използвани за целта да модернизират и направят света по-добро място за пролетариата. Тези капитали са използвани да захранват черните проекти на Елита и малка част е отивала по предназначение. Тука идва и връзката с Кенеди, както и Гала и Кобилкина дори знаят той убит защото е предприел стъпки да освободи долара от ФЕД като емитира долари със сребърно покритие. През 1963 Сукарно и Кенеди подписват Green Hilton Memorial Agreement, според който капиталите на Драгон Фемили които са под упеката на Сукарно да послужат за създаване на нов златен стандарт. Което е директно Уво за ФЕД  и дава власт на Кенеди да печата пари със златно покритие. Седмица по късно на 22 Ноември става убийството на JFK, впоследствие Сукрано също е свален от власт в Индонезия с преврат.

Обещах картинки. Кенеди и Сукарно :

След горното телеграфно описание пак идват въпросите що за простотии четат хората, че и някой пишат за тях. Нали сега си имаме рекордно ниски лихви, бухаме кредити за почивка, за АзФон, за ремонт, за силикон абе яко сме в играта и трябва да ни личи… Филип Плейна, V8 кола с АГУ, и салфетки. Как тези горните неща ми помагат в битието на играч?! Никак, това не урок по история, конспирации ,мотивационна лекция или друг шит . Пиша за себе си тези неща да потънат дълбоко като така се разкриват нови и нови смисли. Като накрая и аз не знам къде ще ме отведе потока, оставям се осъзнато да ме води.
Ще използвам предния абзац като репер за следващите ми съждения. Частта с щенията на средностатистическия представител на народонаселението на България пък и по света и начина им  на придобиване чрез заети пари много добре илюстрират, че подготовката за глобални и дигитални пари върви с пълна пара. Хората успешно се приучават да консумират все повече и да бъдат зависими от това, като добавим и психологията на живот в липса и желанието да получим бленувания обект веднага прави идеални условията за кредитиране и доене на народа. Искам да вмъкна малко за живота в липса, тука не говорим за бедност и мизерия. Говорим за това, че получаваме временно удовлетворение от новите си придобивки и в един момент те вече не са толкова атрактивни и искаме нещо друго. Тривиален пример от живота, преди време имах Мерцедес S600 V12. Голям кеф неописуем с думи. Чувствах се като син на диктатор, рап звезда и петролен магнат и всичко това едновременно. Както се казва медения месец свърши и поисках да си купя следващия модел….и хамстера върти въртележката, ето ти идеална среда за създаване на slaves of debt. За кредит и консумиране ясно, ама нали е много яко да цъкаш он лайн или с карта без да носиш кеш пара. Няма как да ти вземат парите (много хахаххаха), удобно е при по скъпи покупки, спестява много чиновническа работа в банките. Тези неща си имат цена и тя е privacy Банките знаят какво ядеш, къде почиваш, каква кола караш, познават те по добре от теб самия. Ама банките са сигурни и те не изнасят информация, ко ко каза!? Особено в България активно продават информация за свои клиенти на различни заинтересовани страни……..
6 месеца не бях отварял този файл, но днес пак се пуснах по вълната и ми се дописа по горните теми. След този страхотен умопомрачителен преход, малко за Обединена Източно Индийска Компания или Vereenigde Oostindische Compagnie, за по кратко VOC ще използвам. Това е организация създадена през 1602 година в Холандия, която е първа в много неща. Забележителна е с това, че е първата корпорация в съвременния смисъл на думата. Емитира облигации и акции за набиране на капитал, изплаща дивиденти, ценните книги емитирани от нея се търгуват публично на борсата. Всички тези неща са за първи път в историята комбинирани по този начин. И по рано в историята е имало различни варианти на акции и облигации, плащане на дивиденти и тн. При VOC всичко това е изведено до ниво много близко до днешните корпоративни ценни книжа. VOC създава първата фондова борса в съвременния смисъл в Амстердам за да търгува собствените си бондове и акции. Това е първата корпорация с разпознаваемо лого на няколко континента, логото им е било поставяно дори  на прибори за хранене, мечове, покривки за маси. Логото на VOC:

Разполагали са със собствена армия и монетен двор. Тази компания е била единствената с гарантирано право да търгува с Япония по време на шогуната Токугава, когато Япония преднамерено се изолиира от целия останал свят. VOC  създават пост в Кейп Таун за да контролират корабоплаването минаващо покрай нос Добра Надежда, това е във времена когато Суецкия канал дори не е бил обмислян и всички кораби пътуващи за Азия са минавали под Южна Африка. Да направя и връзка с по горните редове, основния пост в далечния изток е Батавия, днешна Джакарта столицата на Индонезия. В наши дни корпорациите действат по същия начин само в много по големи мащаби. Пак се търгува с гарантове за опериране в определени държави и сектори, приватизират се критични за една държава предприятия. Пак са надправителствени, особено в колониални територии като България. Реално те вземат решенията какво да се случи с определен сектор, в България имаме  нагледен пример за това с дружествата за електро разпределение. Докато сме на азиатска вълна, да се пренесем в Япония. Както споменах Япония е избрала да се изолира от останалия свят през 1603г по времето на шогуната Токугава и единствените връзки с чужденци са се осъществявали в Деджима с представители на VOC. Но както кренвирша има два края и това има своя край. През 1854г комодор Матю Пери с флота от кораби на US Navy учтиво изисква Япония се отвори за търговия със САЩ и впоследствие с други страни. И отново опираме до търговия и трансфери на богатство и властта на корпорациите. Япония си е била самодостатъчна през тези 250 години на изолация запазвайки автентичната си култура и бит. Но както винаги капиталът е водещ, не културата. В края на ВСВ 2 две атомни бомби са хвърлени в Хирошима и Нагасаки, а след края на войната и приключилата военна окупация първия и най голям кредитор на Япония са същите хора с бомбите. В същото време японците са запазили много от ценностите си като се е получила интересен бленд между японски и западни ценности. Там първо служиш на Императора, после на корпорацията, на рода и най накрая ако имаш време на себе си. Колективизма над индивидуализма накратко, комбинирано с технологиите дава перфектна почва за контрол над популацията. За илюстрация на това в японския има дума означаваща смърт от преработване Karōshi (過労死). Сами по себе си тези неща са много интересни като какво довело до изолационизма на Япония или как се възстановяват икономически след ВСВ 2 или за корпоративната им култура. Япония представлява необятен интерес за мен като култура и история и горните неща ги пиша само в контекста на корпорациите и властта, нямат за цел да класифицират нищо като лошо или добро. Нещата Са, имайки безброй перспективи колкото са и наблюдателите.
Оставаме в Азия като отиваме в Поднебесната Империя. Предния път споменах, че имат един от най големите златни резерви и са най големите в добив на злато през последните години. Китайското правителство работи над ранкинг система за пролетариата. Системата е базирана на колко послушен е всеки член на пролетариата. Послушността се мери в редовно платени данъци и вноски по кредитите, липса на провинения пред властите и липса на свободно мнение. Това е точкова система и при заслуги повече точки, при провинения по малко точки и това със всичките последствия. Ако си от вторите получаваш отказа да напускаш страната, запор на авоари, отказа от кредитиране, абе все хубави работи. Дори за децата в училищата са решили да въведат спортни екипи с GPS система, която следи къде е ученика във всеки един момент. Линк:

https://www.zerohedge.com/news/2018-12-30/digital-dictatorship-chinese-schools-monitor-students-intelligent-uniforms

От дете да свикнеш с контрола и да се убие от най ранна възраст възможността да правиш осъзнати избори. Днес не ми се ходи на училище, точка. Отсъствия, малко панаир вкъщи и пак в играта, но това няма как да се получи в този случай. В училище като се постави фундамента и ражда само послушковци контрола после вече е много по лесен, only fine tuning required.Докато сме на образователна вълна да спомена и за един план на ООН, имащ за цел до 2030 година да имаме първото поколение деца които на 100 процента са в класните стаи. В контекста на горното това е гениален план за създаване на бъдещи послушковци в социума. Особено за народите запазили връзка с древните знания и не влизащи в калъпа на англосаксонските критерии, това е много ефективен начин за постигане на една унификация на начина на мислене и вкарване в правилния калъп.

Връзката със златото на пръв поглед може и да няма с предходните неща, но само на пръв. VOC като най-голямата корпорация в световен мащаб е трансферирала с техния флот огромни богатства от Далечния изток. В Rijksmuseum  може да се видят експозиции на вещи принадлежали на VOC и прави впечатление техния размах. В една от залите има изложени прибори и посуда за хранене от масивно злато. Аристократите се хранят със сребърни прибори, а патроните на VOC със златни, защото цакат. Това е една много прозаична илюстрация на богатство натрупано от тази корпорация. Това състояние е генерирано от търговия с подправки и роби. И двата бизнеса са били изключително доходоносни, черния пипер е бил по скъп от златото за един и същи грамаж като пример. Тука става интересното и това са мои изцяло лични спекулации дали има връзка между Драгон Фемили и VOC. Според мен им индиректна връзка и тя е златото. Корпорацията е получава подправки и роби в замяна злато първоначално изнасяно от Европа, но в тази епоха само Португалия и Испания са имали достъп до огромни запаси злато и сребро от техните колонии в Америка. Те създават търговия между техните колонии и постове за да овладеят изтичането на благородните метали от Европа към Азия. За пример VOC са получавали злато и сребро от търговията си с Япония. После са купували коприна от Китай, а с получената коприна подправки от Цейлон и подправките заминават за Европа. Мисля си това злато получено от местните в Индонезия и региона не е ли свързано със запасите на Драгон фамили за които става въпрос. Огромно количество злато се натрупва като цяло в Далечния изток още от Пътя на коприната. Тези богатства много вероятно да отиват под опеката на въпросните Дракони. Интересна закачка с избора на име, дали не подсказва към коя фракция играят.

Историята около Дракон Фемили е много интересна като перспектива, а не като конкретна фактология. Много талаш вероятно има около цялата тази работа изписан, но самата идея да се замислиш какво се случило с тези натрупвани хилядолетия наред богатства е много провокираща. Как това богатство се е съхранило до наши дни, кой има власт над него, как се използва и най-вече това как се отразява на случващото се по света и у нас. Много действащи лица и събития като Сукарно, JFK, VOC, 911 са преплетени по много провокиращ въпроси начини. Освен това цялата тази история свързва много елементи нямащи нищо общо на пръв поглед и кара мисълта да излезе от зоната на удобство и да търси и изследва. В наши дни, когато смартфона е баща и майка, вътрешните търсения и задаването на въпроси са по важни от всякога. Покрай тази сюжетна линия изкачат също много нелинейни връзки с държавите които споменах из текста. Япония, Холандия, ЮАР, Аржентина, Китай, Индонезия като нарочно ги изброявам за се види че това не са държави които са всеки ден в медиите в България и не им се чуват имената освен в контекста на някоя клюка или сериозен политико икономически проблем и най вече трудно да свържат по някакъв начин. За мен много голям интерес представляват ЮАР, Аржентина и Япония. Тези три държави резонират с мен не само в моите исторически търсения, а като култура, природа, история да се преповторя. Абе пълен фън шуй са.

Сега малко в перспектива на темите за които говоря да ги хващам една по една. Нос Добра Надежда първо е открит от португалци, после става владение на VOC и след бурската война Английската империя контролира територията. През 1931 стават независими от Англия само за пред википедия естествено, върховния суверен си остава кралицата на Англия. В ЮАР има много злато и диаманти, естествено връзката е много тясна между двете. De Beers компанията, която от създаването си упражнява тотален монопол върху предлагането и ценообразуването на диамантите в световен мащаб е създадена от Сесил Роудс, който е финансиран от същата банка NM Rothschild & Sons Ltd. Въпросният господин е виден масон и участва активно в колонизирането и експлоатацията на южната част на Африканския континент, като дори е имало държава кръстена в негова чест Родезия (днешно Зимбабве). За банката писах в предната статия, че след скандала с тунгстен кюлчета излизат официално от търговията със злато. Тук заслужва да спомена че De Beers са компанията наложила диаманта като задължителен за всяка жена, като дори е тяхно откритието, че годежния пръстен трябва да струва колкото една заплата на кандидат годежаря. Естествено последното е промотирано по много по sophisticated approach и с помощта на Холивуд. Техен и слогана Diamonds are Forever.

Това в англосаксонския свят е все още много силно разпространено и работи с пълна сила като, че е измислено вчера. ЮАР овен с диамантите и златото е интересна, с това че е част от BRICKS. Където взаимодейства активно в контекста за златото с Китай и Русия, които дори по официални данни за последните години са натрупали огромни запаси. За да стане по интересно Аржентина и Индонезия са заявили желание да бъдат страни членки в тази организация, което дава интересни теми за размисъл. Всички страни в BRICKS дори без кандидат членките са в топ 10 по територия, представляват една трета от световната популация и имат всички необходими ресурси за работеща и просперираща икономика.BRICKS като организация си имат банка New Development Bank за финансиране на инфраструктурни проекти в страните членки, и е базирана в Шанхай, където по съвпадение се намира и борсата за търговия с физическо злато за която писах предния път. Китай също инициират създаването на Cross-Border Interbank Payment System като алтернатива на англосаксонските Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT). Последното е сегашната система за разплащания между финансовите институции в световен мащаб. От към БРИКС идват много силни заигравки с долара и неговите издатели, дали ще се получи класиката валутна война-търговка война-война защото тези събития показват сериозни конфликти между формиращите се лагери желаещи доминация над световната икономика. Този мач вече е игран два пъти при двете световни войни, но пък историята не са повтаря, а се римува. Марк Твен го е думал. Със сигурност живеем в интересни времена и много се случва сега и предстои да се случи във всичките аспекти на житието и битието на социума.
Тази статия тръгна с идеята да пиша за златото, но тръгна в един момент към корпорации и Брикс. Но пък където има трансфер на богатства има и интрига. За да се разберат събитията формиращи миналото, настоящето и бъдещето трябва да се следват паричните потоци. Особено златото. Другите форми на разплащания идват и заминават, сега иде ред и на най новия, бях споменал за Феникс валутата предния път:
Тази теми колкото повече ги изследвам толкова повече въпроси изникват, което още повече ме провокира да търся и дълбая. Ще има още интересни включвания скоро.
error: Съдържанието е защитено и подлежи на Copyright съобразно българското законодателство (ЗИС и ЗАПСП)! Опитващите се да копират съдържание оставят следи! Защитният софтуер ни изпраща вашите данни и локация.
Share This